Arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig?

Voor veel ondernemers is het onduidelijk of je een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig hebt. Lees hieronder of jij er een nodig hebt.

AOV premies berekenen

 • asr
 • reaal
 • nn
 • deamersfoortse
 • aegon
 • hdi
 • arag
 • aig
 • das
 • hiscox
20.000 + Ondernemers doen al mee
€ 100,- wat je gemiddeld bespaart
8.1 Is de gemiddelde beoordeling

Heb ik een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig?

Benieuwd of je een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig hebt? Dat hangt af van jouw situatie, al is dat voor de meeste zelfstandigen een goed idee. Je voorkomt daarmee dat je flink terugvalt in inkomen of zelfs niets meer verdient, op het moment dat je arbeidsongeschikt raakt.

Veel zelfstandigen vragen zich af: ‘heb ik een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig’? Om daar duidelijkheid over te krijgen kun je een aantal vragen beantwoorden, bijvoorbeeld over de manier waarop je werkt en hoe jouw thuissituatie eruit ziet.

Of een arbeidsongeschiktheidsverzekering zinvol is hangt bijvoorbeeld af van de manier waarop je werkt. Werk je zelfstandig zonder personeel of met personeel? Dan dien je zelf een verzekering tegen arbeidsongeschiktheid af te sluiten. Heb je bovendien kinderen en zijn die financieel afhankelijk van jou of geldt dat voor je partner? Ook dit maakt het belangrijker om zo’n verzekering af te sluiten.

 

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten

christian
Christian de Kriek Publieke Verandering
“Ondanks de lage kosten wordt je goed en vooral erg snel geholpen. ”
maaike
Maaike Coppoolse Xcel
“Bij Yezzer is het mogelijk om zelf je verzekering uit te zoeken. Op mijn vragen reageerde Yezzer snel en duidelijk. Tevreden? Dat was ik zeker!”
chris
Chris Boonstra Brilliant Classics
“Het aanbod van Yezzer sloot perfect aan, met hun lage kosten uniek in de markt. Het online afsluiten ging soepel en werd goed begeleid.”

Doe ook de vergelijking

Binnen 3 minuten gedaan

Wat zijn de voordelen van Yezzer?

 • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
 • Speciaal gericht op ondernemers
 • Snel en makkelijk online geregeld 
 • Extra's als toegang tot trainingen en events 

Hoe werkt het?

 1. Vul je gegevens in, dit neemt 2 minuten
 2. Krijg direct een overzicht van premies
 3. Kies, met ondersteuning van ons, jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering en sluit online af

Over Yezzer

Verzekeren is vaak ingewikkeld en duur. Zeker voor ondernemers. Yezzer vindt dat dit anders moet. Door online te werken (met het persoonlijke contact), onafhankelijk (dus ruime keus) en vanuit een collectief (samen staan we sterker tegenover de verzekeraars). Het kan daardoor betaalbaarder en makkelijker. Yezzer is opgezet door ondernemers voor ondernemers.

Meer informatie

Wanneer sluit je een arbeidsongeschiktheidsverzekering af?

Benieuwd wanneer een arbeidsongeschiktheidsverzekering een goed idee is? Een paar belangrijke factoren:

 • Kun je (financiële) tegenslagen opvangen?
 • Kun je bezuinigen op dagjes uit en vakanties?
 • Kun je besparen op auto-uitgaven?
 • Geef je bovengemiddeld veel uit aan boodschappen?
 • Heb je voldoende financiële reserves?

Of je een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig hebt hangt daarnaast af van wat jouw partner verdient en welke vaste lasten jullie samen betalen. Aan de hand van die factoren kun je nagaan of de verzekering zinvol is of dat daar niet direct een noodzaak voor bestaat.

Het is mogelijk om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten voor een deel van jouw inkomen. Bovendien kun je zelf een aantal risico’s dragen, bijvoorbeeld met een wachttijd gedurende de eerste maanden of jaren of door de verzekering alleen af te sluiten voor volledige arbeidsongeschiktheid. Je hebt daarmee invloed op de premie, waardoor je een voordelige premie met een minder uitgebreide dekking of juist een maximale vergoeding kunt afsluiten. Wij zetten de mogelijkheden online voor je op een rij, zodat je de AOV op je gemak kunt vergelijken.

 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig of niet?

Benieuwd of je een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig hebt of niet? Het is de moeite waard om de mogelijkheden online te vergelijken, en rekening te houden met de risico’s die je loopt. De AOV is niet verplicht, maar het is niet voor niets dat steeds meer zelfstandigen daar gebruik van maken. Zij begrijpen dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor de financiële risico’s die ze lopen. Door daar een verzekering voor af te sluiten voorkom je heftige terugvallen in inkomen, op het moment dat je onverwacht arbeidsongeschikt raakt.

Meer weten over of je een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig hebt? Gebruik net als duizenden andere ondernemers zoals jij onze vergelijker bovenaan de pagina. En heb je vragen of wil je de polis meteen afsluiten? Bel ons op nummer 088 939 2520 of stuur een e-mail naar verzekeringen@yezzer.nl.