Rechtsbijstandverzekering voor zelfstandigen

Yezzer = verzekeren verbeteren. Bij ons sluit je makkelijk en snel je rechtsbijstandverzekering af. Wij vergelijken DAS, ARAG en Anker voor jou als ondernemer. Zo krijg jij de beste deal en de best passende verzekering bij jouw situatie.

 

Start met rechtsbijstandverzekeringen vergelijken

Vergelijk in 2 min. verzekeraars, bekijk vanaf premies en vraag direct aan.

aegon
nationalenederlanden
aig
allianz
avero-achmea
markel
asr
hiscox
reaal
+ nog 33 andere aanbieders

Voordelen met Yezzer

  • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
  • Snel en makkelijk online geregeld
  • Speciaal gericht op ondernemers
  • Extra's als toegang tot trainingen en events
Vergelijk rechtsbijstandsverzekeringen!

Rechtsbijstandverzekering voor zelfstandigen

Een rechtsbijstandverzekering afsluiten voor ZZP-ers, zelfstandigen of MKB-ers? Het is een belangrijke zakelijke verzekering, bijvoorbeeld als een leverancier z’n afspraken niet nakomt of als er geen oplossing komt bij een conflict met een klant. Het zijn geen situaties waar je vaak aan denkt, maar ook buiten jouw schuld om kan er helaas wel eens iets uit de hand lopen en tot problemen leiden.

Waarom de rechtsbijstandverzekering van belang is blijkt vaak pas als je er mee te maken hebt. Op dat moment is het te laat, vooral omdat er sprake is van een verplichte wachttijd van meestal 3 maanden. Je kunt dan geen gebruik meer maken van de dekking, waardoor je zelf een advocaat moet inschakelen of hoge juridische kosten moet maken. 

Wij leggen je uit waarom de dekking een goed idee kan zijn, op welke voorwaarden je kunt rekenen en waarom een aansprakelijkheidsverzekering niet voldoende is. Je kunt online de rechtsbijstandverzekering vergelijken en meteen afsluiten, waarmee we het je bij Yezzer graag zo makkelijk mogelijk maken.

Waarom een rechtsbijstandverzekering?

Je doet eerlijk zaken door mooie producten en diensten te leveren. Tenminste, dat is hoe de meeste ondernemers zichzelf graag omschrijven. Waarschijnlijk doe ook jij er alles aan om geen conflicten te laten ontstaan. Soms ontwikkelen er vervelende situaties of krijg je te maken met iemand die het niet zo belangrijk vindt om goed met elkaar om te blijven gaan.

Je verwacht het vaak niet, maar een ongeluk zit helaas in een klein hoekje. Er kan daardoor makkelijk wat gebeuren, waardoor er hoge juridische kosten kunnen ontstaan.

Scenario: afnemer betaalt factuur niet

Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een afnemer die z’n factuur niet betaalt, aan contracten die toch niet zo waterdicht blijken of aan letsel en schade die ontstaat waarbij niet helemaal duidelijk is wie de schuld heeft? Er kan een juridisch conflict ontstaan. Als ZZP-er of MKB-er heb je waarschijnlijk niet de kennis en expertise om je op basis van de wet te verdedigen. Een advocaat of juridisch specialist rekent honderden euro’s per uur, waardoor een rechtsbijstandverzekering in die gevallen heel interessant kan zijn.

 

 

Dekking van de polis

Ben je benieuwd naar de dekking van een rechtsbijstandverzekering? Voor ZZP-ers, zelfstandigen en bedrijven gaat het bijvoorbeeld om:

  • Conflicten met klanten, leveranciers en afnemers
  • Kosten om openstaande facturen te incasseren
  • Kosten voor het proces als er sprake is van verlies

Bij onenigheid over een factuur of over verkoopvoorwaarden valt het soms niet mee om een leverancier of een klant te bewegen om toch tot een oplossing te komen. Het gaat soms om grote bedragen, iets dat lastig kan zijn als het een klant of een leverancier financieel toch al niet zo voor de wind gaat. Op die momenten is het prettig om er niet alleen voor te staan en terug te kunnen vallen op een rechtsbijstandverzekering.

Is er sprake van openstaande facturen, waarbij ook een incassobureau het niet voor elkaar krijgt om die te innen? Sommige bedrijven weigeren te betalen en blijken daartoe zelfs door zo’n bureau moeilijk te bewegen. Er zit dan niets anders op dan juridische hulp in te schakelen. De kosten daarvoor kunnen flink oplopen, maar niet als je gebruik maakt van een rechtsbijstandverzekering. Je kunt jouw facturen toch laten innen, waarmee je de kosten voor de premie eenvoudig terugverdient.

Ten derde kun je de kosten voor verdere processen laten dekken door de rechtsbijstandverzekering, bijvoorbeeld als er sprake is van verlies. Op die manier voorkom je hoge uitgaven, omdat je de premie voor de polis betaalt. Een fijn idee dat rust creëert, om je volledig op de onderneming te kunnen richten.

Is een aansprakelijkheidsverzekering voldoende?

Veel ondernemers hebben een aansprakelijkheidsverzekering voor hun bedrijf. Er is sprake van een verzekering voor bedrijfsaansprakelijkheid. Die verzekering dekt schade die veroorzaakt wordt door jou of door meewerkende familieleden, net als die door stagiairs of door vrijwilligers. Houd er rekening mee dat die dekking niet hetzelfde is als die van een rechtsbijstandverzekering.

De aansprakelijkheidsverzekering dekt materiële schade en letsel die ontstaat door jouw toedoen of door die van iemand anders binnen het bedrijf. De rechtsbijstandverzekering dekt schade die ontstaat door de bedrijfsvoering die je voert, bij inkoop en verkoop of als je deelneemt aan het verkeer. Het kan gaan om allerlei juridische conflicten, waarvoor je graag gebruik wilt maken van een advocaat of een andere juridisch specialist.

In algemene zin verzeker je je met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven tegen kosten waarvoor je (onterecht) aansprakelijk wordt gesteld. Met een rechtsbijstandverzekering verzeker je je van juridische hulp, advies en kostenvergoeding als je daarvoor bijstand nodig hebt. De dekkingen zijn heel verschillend, waardoor het belangrijk is om ze beiden te overwegen voor jouw bedrijf.

Rechtsbijstandverzekering: vergelijken en afsluiten

Interesse in een rechtsbijstandverzekering en benieuwd of het voor jouw bedrijf een goed idee is om daar gebruik van te maken? Bij Yezzer helpen we je graag om de goedkoopste polis te vinden, die ook dankzij de voorwaarden en de dekking netjes voldoet aan alles waar je naar op zoek bent.

Je kunt op die manier een rechtsbijstandverzekering afsluiten die voordelig is en tegelijkertijd voorkomt dat de dekking tegenvalt op het moment dat er daadwerkelijk wat aan de hand is. Jij verzekert je van juridische hulp, advies en kostenvergoeding op het moment dat je te maken krijgt met een zakelijk conflict, ook al zit je daar natuurlijk niet op te wachten.

De kosten van een rechtsbijstandverzekering voor ZZP berekenen? Begin direct met het vergelijken van een rechtsbijstandverzekering en gebruik net als duizenden andere ondernemers onze vergelijker bovenaan de pagina. Vul de vergelijker in met een aantal gegevens over je beroep en je onderneming en krijg direct verschillende rechtsbijstandverzekeringen te zien die bij jouw situatie passen. Met behulp van onze vergelijker kun je dus zelfstandig verschillende rechtsbijstandverzekeringen vergelijken. En heb je vragen of wil je de polis meteen afsluiten? Bel ons op nummer 088 939 2520 of stuur een e-mail naar verzekeringen@yezzer.nl.

Advies over jouw bedrijfsverzekering?

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten