Daisycon Affiliate Marketing

Arbeidsongeschiktheids-verzekering ZZP

Raak je als ZZP’er arbeidsongeschikt dan heb je geen recht op de ziektewet. Dit betekent dat je zelf maatregelen moet treffen die je beschermen tegen inkomensverlies. Een goede bescherming is een AOV-verzekering voor ZZP’ers. Lees hieronder verder of vergelijk direct alle relevante AOV-aanbieders. 

Start met AOV premies vergelijken!

66.443 ondernemers gingen je voor!

asr
allianz
klaverblad
movir
aegon
avero-achmea
goudse

Waarom een AOV als ZZP’er bij Yezzer?

 • Snel en makkelijk online geregeld
 • Ruim aanbod
 • Collectiviteitskorting, dus lagere premies!
 • Speciaal gericht op ondernemers
Vergelijk hier jouw AOV

Vergelijken van AOV verzekeraars

Via Yezzer kan je vrijblijvend AOV's vergelijken, op voorwaarden en premies. Daarna kan je zelf besluiten om een AOV aan te vragen, met of zonder advies. Vergelijken is uiteraard helemaal gratis.

Nu vergelijken.

AOV voor ZZP aanvragen zonder advies

Via Yezzer kan je zonder advies een AOV aanvragen. Je moet dan voldoende kennis over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. De kosten die wij hiervoor rekenen zijn eenmalig € 249, en daarnaast € 60 p.j. administratiekosten op het moment dat de AOV loopt.

Aanvragen zonder advies. 

AOV voor ZZP aanvragen met persoonlijk advies

Via Yezzer kan je persoonlijk advies krijgen, daarna vragen wij de AOV voor je aan. De kosten zijn eenmalig € 249, en daarnaast € 15 p.m. wanneer de AOV loopt (wij doen hierbij jaarlijks een check, het advies, zijn jouw vraagbaak en contact richting verzekeraar).
 

Aanvragen met advies
 

Zo werkt het!

 1. Vul in 2 minuten makkelijk enkele gegevens in
 2. Krijg een vergelijkingsoverzicht met AOV premies
 3. Wil je verder? Kies dan of je zelf of met advies een AOV wil afsluiten
 4. Zet de aanvraag online en wij gaan voor je aan de slag!

Waarom een AOV afsluiten als ZZP'er?

Heb jij al nagedacht over jouw bescherming in geval van arbeidsongeschiktheid? Als ZZP’er is het belangrijk dat je hiervoor een plan hebt, omdat je geen bescherming hebt vanuit de overheid. Een AOV-verzekering voor ZZP’ers of een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor een eenmanszaak keert jou, in geval van arbeidsongeschiktheid, iedere maand een bedrag uit en kan dus een goed vangnet vormen. Met de huidige cijfers dat 1 op de 10 ondernemers arbeidsongeschikt raakt, blijkt een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP’ers een belangrijke verzekering. 

Welke arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor ZZP'ers zijn er?

Nadat je hebt besloten om een arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP te nemen is het daarna van belang om de juiste te kiezen. Bij Yezzer bieden we 3 soorten arbeidsongeschiktheidsverzekeringen aan. De traditionele, de uitgeklede en de collectieve AOV. Bij de traditionele AOV krijg je maximaal tot aan je pensioen een uitkering als je arbeidsongeschikt wordt. Wel betaal je hier maandelijks de meeste premie voor. Een uitgeklede AOV dekt alleen bij ernstige ziekte of ongevallen of voor beperkte uitkeringsduur. Hierdoor valt de premie maandelijks lager uit. Als laatste heb je de collectieve AOV. Deze lijkt het meest op een traditionele AOV, maar ben je individueel verzekerd met collectieve korting bijvoorbeeld. Bekijk hier alle informatie over de verschillende soorten arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

Het kiezen van een AOV

Veel verzekeraars bieden een AOV-verzekering voor ZZP’ers aan. Hoe maak je dan de juiste keuze? Als ZZP’ers is het verstandig om hierbij advies aan te vragen bij een onafhankelijke adviseur. Een onafhankelijke adviseur kan jou helpen met het vergelijken van de verschillende AOV-verzekeringen. Hieruit zal een advies volgen dat aansluit bij jouw situatie. Als je uiteindelijk een passende AOV-verzekering hebt gevonden en wilt afsluiten moet je er rekening mee houden dat dit vrijwel altijd via een tussenpersoon verloopt. Hierbij moet je rekening houden met afsluitkosten en een maandelijkse vergoeding voor beheer. Net als bij de AOV-verzekering verschillen deze kosten tussen de partijen. Het is dus verstandig om deze kosten te vergelijken zodat je nooit teveel betaalt. Bekijk hier alle informatie over de kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP. Ben je geen ZZP'er en ben je benieuwd naar welke AOV bij jou past? Gebruik dan de AOV vergelijker.

AOV voor ZZP'ers afsluiten bij Yezzer

Bij Yezzer kun je als ondernemer gemakkelijk online een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten. Met een ruime keuze uit verschillende verzekeraars kun je er voor kiezen om je verzekering zelf, of met persoonlijk advies af te sluiten. Doordat wij collectief verzekeringen afsluiten wordt het ook nog eens goedkoper. Yezzer is er voor ondernemers, door ondernemers.

De premies en advieskosten van Yezzer behoren tot de laagste in de markt. Doordat wij volledig online werken, verzekeringen aanbieden zonder provisies en collectiviteitsvoordelen kunnen bieden, liggen onze kosten tot ruim 50% lager dan andere aanbieders. Al onze adviseurs zijn gecertificeerd en hebben veel ervaring met adviseren van ondernemers bij een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Hierdoor ben jij verzekerd van kundig advies en het beste resultaat. Sluit je toch liever zelf een arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP af? Met onze handige vergelijkingstool kun je snel de arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP vergelijken

Yezzer helpt jou van A tot Z met het regelen van een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering. Ben je benieuwd hoe dit proces precies gaat? Bekijk dan hier de infographic 'Hoe sluit ik een Arbeidsongeschiktheidsverzekering via Yezzer af?'.

Heb jij al een Arbeidsongeschiktheidsverzekering? Bereken dan hier je besparing door over te stappen naar Yezzer!

Het is belangrijk om de risico’s die jij als zelfstandige loopt goed in kaart te brengen. Benieuwd naar andere verzekeringen die ook belangrijk zijn voor ZZP'ers? Bekijk hier alle ZZP verzekeringen. Sluit je meerdere ZZP verzekeringen af? Dan bieden wij ook nog premiekorting.

Meer uitleg over een AOV voor ZZP'ers

We hebben een aantal belangrijke punten op een rijtje gezet die belangrijk zijn bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering. 

 • Als eerste is het belangrijk om te bepalen hoeveel inkomen je nodig hebt wanneer je arbeidsongeschikt wordt. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat jouw (levens)partner financieel kan bijspringen waardoor je een lagere premie kunt verwachten. 
 • Je hoeft niet voor alle mogelijke voorvallen een AOV af te sluiten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een minder uitgebreide verzekering te kiezen waardoor de premie lager wordt. 
 • Door te kiezen voor vervangend werk dat ondanks de ziekte of invaliditeit nog wel gedaan kan worden kun je ervoor zorgen dat je premie verlaagd wordt. Hierbij wordt gekeken naar werkervaring en opleiding.
 • Bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering kun je ook kiezen voor een leeftijdsafhankelijke premie. Ben je een jonge ondernemer? Dan is de premie lager, omdat je meer kans hebt om arbeidsongeschikt te raken als je ouder wordt.
 • Bij het afsluiten van een AOV kan er voor gekozen worden om niet alleen de bedragen bij uitkering mee te laten groeien, maar ook het verzekerde bedrag zelf. Een inkomen stijgt namelijk over het algemeen met de jaren.

Veelgestelde vragen over AOV

Wanneer ben ik arbeidsongeschikt?

Als je door ziekte of een ongeval niet meer goed kunt werken ben je arbeidsongeschikt. Je bent ook verzekerd als je arbeidsongeschikt raakt buiten je werk om, bijvoorbeeld tijdens het sporten.

Is een AOV voor ZZP'ers verplicht?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is niet verplicht. Jij mag als ondernemer zelf de keuze maken om een AOV af te sluiten. Dit is anders dan bij werknemers, die automatisch en verplicht zijn verzekerd.

Wat verzeker ik bij het afsluiten van een AOV voor ZZP'ers?

Bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering verzeker je je werk. Dit betekent dat je krijgt uitbetaald als je je werk niet meer kunt doen.

Hoe betaal ik mijn premie?

Je kunt meestal zelf bepalen wanneer je premie betaalt. Je kunt ervoor kiezen om jaarlijks, halfjaarlijks, 3 maandelijks, of maandelijks te betalen. Let op: de keuze wanneer jij betaalt kan van invloed zijn op je premie. Zo is het vaak goedkoper om jaarlijks premie te betalen.

Kan ik een AOV oversluiten of opzeggen?

Je kunt ervoor kiezen om je AOV op te zeggen of over te sluiten. Het hangt van de verzekeraar af wat de voorwaarden hiervan zijn.

Is een AOV voor ZZP'ers fiscaal aftrekbaar?

De premie van de AOV is fiscaal aftrekbaar. Als je een uitkering krijgt van de AOV dan is die belast.

Ben ik verzekerd bij zwangerschap?

Als je zwanger bent ben je arbeidsongeschikt. Dat klinkt misschien gek, maar je kunt nou eenmaal tijdelijk niet werken. Het verschilt per verzekeraar hoe lang je AOV moet hebben om in aanmerking te komen voor een uitkering bij zwangerschap.

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten