Wat is indexering bij een AOV?

Bij indexering van een arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt rekening gehouden met prijsstijgingen en prijsdalingen. Over het algemeen geldt dat prijzen altijd stijgen en geld dus minder waard wordt. Dit kan problemen veroorzaken wanneer je een financiële overeenkomst aangaat voor een langere tijd. Je wilt immers geen bedrag uitgekeerd krijgen die in feite minder waard is geworden. 

Voordelen voor jou:
  • Tot ruim 50% lagere afsluit en advies kosten
  • Makkelijk en snel online te regelen
  • Vergelijke alle relevante verzekeraars

Onafhankelijk vergelijken
Vergelijk AOV's

Bij een AOV kan je 2 zaken onderscheiden op het gebied van indexering. Dit is de indexatie van de verzekerde som en de indexering van de uitkering. Beide worden hieronder verder beschreven.

Indexering van de verzekerde som.

Als je nu een bedrag afspreekt, is dat bedrag na 10, 20 of zelfs 30 jaar minder waard geworden. Je kan ervoor kiezen deze te laten indexeren met een bepaald percentage. Deze indexering heeft als doel dat de verzekerde som niet de waarde verliest die het had bij het afsluiten van de verzekering. Een nadeel is echter wel dat je afhankelijk bent van de werkelijke inflatie. Bij een lage indexatie kan de verzekerde som alsnog aan waarde verliezen, terwijl een te hoge indexatie juist kan leiden tot een verzekerde som die eigenlijk te hoog is. 

Indexatie van de uitkering.

Een uitkering van je arbeidsongeschiktheidsverzekering krijg je vaak over meerdere periodes. Als je een langdurige uitkering hebt, dan is het wellicht handig dat de uitkering mee stijgt met de inflatie. Ook hier biedt indexatie de uitkomst. Afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij kun je kiezen voor een bepaald indexpercentage. Zowel bij de indexatie van de verzekerde som, geldt hier ook dat je erg afhankelijk bent van de werkelijke inflatie. Wanneer je een te hoge indexatie afspreekt betaal je wellicht meer premie dan nodig.

Het kan dus zeker de moeite waard zijn om jezelf goed te laten voorlichten over de juiste indexatie. Wil je dit liever zelf doen, is het wellicht handig te kijken naar de trendlijn in de inflatie. Nu een AOV vergelijken geeft je inzicht in de gevolgen van de indexatie op jouw maandelijkse AOV premie.

 

 

 

Vergelijk AOV's

Vergelijk
aegonallianzamfasraverobovemijchubbdelta-lloydgeneraligoudse-verzekeringenklaverbladlondonmovirnnrialtoreaalunigarantvgzzurichheinfeld

Hulp nodig? 088-9392520

phone Liever teruggebeld worden? Bel mij terug.


"Tevreden? Dat was ik zeker!"

Bij Yezzer is het mogelijk om zelf je verzekering uit te zoeken, waarbij je alleen eenmalig betaalt voor het afsluiten ervan ..... Op mijn vragen reageerde Yezzer snel en duidelijk en na afloop werd ik gebeld om te vragen of ik tevreden was over de gang van zaken. Dat was ik zeker!

Maaike Coppoolse


Yezzer uitgelicht in de pers door:
bnremercefwnu-zakelijksprout