Blog

4 Redenen waarom ondernemers wakker (moeten) liggen van het pensioen

3 juni 2024

Als ondernemer draag je vele petten: van je eigen klussen/ je klanten bedienen tot de administratie en verzekeringen. Maar er is één taak die vaak als een zware last op de schouders van ondernemers rust: het pensioen. Want laten we eerlijk zijn, de meesten van ons willen niet tot ons 85e blijven werken. Het pensioen is daarom een cruciaal onderwerp om tijdig aan te pakken. Maar hoe goed zijn ondernemers eigenlijk voorbereid? Een onderzoek uitgevoerd door Brand New Day werpt licht op deze kwestie.

Lees meer

Kort zorgverlof

30 mei 2024

Kortdurend zorgverlof is een belangrijke regeling die werknemers de mogelijkheid biedt om tijdelijk verlof op te nemen om voor een zieke partner, kind, ouder of huisgenoot te zorgen. Dit type verlof is bedoeld voor situaties waarin directe zorg nodig is en het gaat om een kortere periode van afwezigheid van het werk. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn wanneer een kind ziek wordt en extra verzorging en aandacht nodig heeft, of wanneer een ouder een medische ingreep ondergaat en hulp nodig heeft tijdens het herstelproces.

Lees meer

Verzuimbeleid

30 mei 2024

Een verzuimbeleid is het geheel van afspraken, procedures en maatregelen die een organisatie hanteert om verzuim te voorkomen, te beheren en terug te dringen. Verzuim verwijst naar de situatie waarin een werknemer niet op het werk verschijnt of zijn werk niet kan verrichten vanwege ziekte, persoonlijke omstandigheden, of andere redenen.

Lees meer

Verzuim voorkomen

2 april 2024

In Nederland is het voorkomen van verzuim een belangrijk onderwerp. Werkgevers streven ernaar om hun werknemers gezond en productief te houden en verzuim zoveel mogelijk te voorkomen. In dit artikel gaan we dieper in op dit onderwerp en geven we praktische tips en richtlijnen voor jou als ondernemer/werkgever om verzuim te voorkomen.  

Lees meer

Kort verzuim

2 april 2024

Kort verzuim is een term die vaak wordt gebruikt in de context van arbeidsrecht en sociale zekerheid. Het verwijst naar de afwezigheid van een werknemer op het werk voor een korte periode, meestal van enkele uren tot een paar dagen.  Er zijn verschillende redenen waarom werknemers kort verzuim kunnen hebben, zoals ziekte, doktersafspraak of persoonlijke verplichtingen. In dit artikel zullen we ingaan op de verschillende aspecten van kort verzuim en de rechten en verplichtingen van zowel werknemers als werkgevers.

Lees meer

Soorten en kleuren verzuim

2 april 2024

Binnen het domein van verzuimbeheer wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende 'kleuren' van verzuim: wit, zwart, grijs, en roze. Deze classificatie helpt bij het begrijpen en effectief managen van verzuim.

Lees meer

Het verschil tussen eigen risico en eigen bijdrage

11 december 2023

De Nederlandse zorg is goed maar complex. Daarom delen we in deze mini-blogreeks de in's en out's van zorgverzekeringen en overstappen. Per blog behandelen we één onderwerp. In Blog 3 het verschil tussen het eigen risico en de eigen bijdrage. Zo weet je welke soort polis het beste past in jou situatie.

Lees meer

Het verschil tussen natura-, restitutie- en budgetpolissen

4 december 2023

De Nederlandse zorg is goed maar complex. Daarom delen we in deze mini-blogreeks de in's en out's van zorgverzekeringen en overstappen. Per blog behandelen we één onderwerp. In Blog 2 het verschil tussen een natura-, restitutie- en budgetpolis. Zo weet je welke soort polis het beste past in jou situatie.

Lees meer