Blog

Verzuim voorkomen

2 april 2024

In Nederland is het voorkomen van verzuim een belangrijk onderwerp. Werkgevers streven ernaar om hun werknemers gezond en productief te houden en verzuim zoveel mogelijk te voorkomen. In dit artikel gaan we dieper in op dit onderwerp en geven we praktische tips en richtlijnen voor jou als ondernemer/werkgever om verzuim te voorkomen.  

Lees meer

Kort verzuim

2 april 2024

Kort verzuim is een term die vaak wordt gebruikt in de context van arbeidsrecht en sociale zekerheid. Het verwijst naar de afwezigheid van een werknemer op het werk voor een korte periode, meestal van enkele uren tot een paar dagen.  Er zijn verschillende redenen waarom werknemers kort verzuim kunnen hebben, zoals ziekte, doktersafspraak of persoonlijke verplichtingen. In dit artikel zullen we ingaan op de verschillende aspecten van kort verzuim en de rechten en verplichtingen van zowel werknemers als werkgevers.

Lees meer

Soorten en kleuren verzuim

2 april 2024

Binnen het domein van verzuimbeheer wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende 'kleuren' van verzuim: wit, zwart, grijs, en roze. Deze classificatie helpt bij het begrijpen en effectief managen van verzuim.

Lees meer

Het verschil tussen eigen risico en eigen bijdrage

11 december 2023

De Nederlandse zorg is goed maar complex. Daarom delen we in deze mini-blogreeks de in's en out's van zorgverzekeringen en overstappen. Per blog behandelen we één onderwerp. In Blog 3 het verschil tussen het eigen risico en de eigen bijdrage. Zo weet je welke soort polis het beste past in jou situatie.

Lees meer

Het verschil tussen natura-, restitutie- en budgetpolissen

4 december 2023

De Nederlandse zorg is goed maar complex. Daarom delen we in deze mini-blogreeks de in's en out's van zorgverzekeringen en overstappen. Per blog behandelen we één onderwerp. In Blog 2 het verschil tussen een natura-, restitutie- en budgetpolis. Zo weet je welke soort polis het beste past in jou situatie.

Lees meer

Zzp-opdrachten vinden

4 december 2023

Als zelfstandige zonder personeel (zzp'er) is het vinden van opdrachten belangrijk voor het succes van je bedrijf. Want: zonder opdrachten, geen inkomsten.

Lees meer

Boekhouding als zzp’er

4 december 2023

Voor veel zelfstandige ondernemers zonder personeel (zzp'ers) kan boekhouding een ingewikkeld en tijdrovend proces zijn. Er komen een hoop nieuwe begrippen op je af als je begint als zzp’er. Het is van belang om een boekhouding bij te houden om de financiële gezondheid van je bedrijf te waarborgen en om te voldoen aan de vereisten van de Belastingdienst. 

Lees meer

Reviews verzamelen voor jouw bedrijf

4 december 2023

Om een goede reputatie op te bouwen en het vertrouwen bij potentiële klanten te vergroten, kan het helpen om reviews over jouw bedrijf te verzamelen. Klantbeoordelingen kunnen een groot effect hebben op de groei van jouw bedrijf en kunnen zelfs het verschil maken tussen succes en mislukking.

Lees meer