Blog

Veilig digitaal ondernemen: 5 basisprincipes voor jouw bedrijf

4 februari 2025

Veel ondernemers denken: "Ik ben toch niet interessant voor hackers?" Helaas is dit een misverstand. Je hoeft namelijk geen gericht doelwit te zijn om slachtoffer te worden van een cyberaanval. Verreweg de meeste aanvallen zijn geautomatiseerd en treffen iedereen die zijn digitale veiligheid niet op orde heeft. De impact van een cyberincident kan groot zijn: stilstand van je bedrijf, verlies van klantgegevens of reputatieschade. Daarom is investeren in cyberweerbaarheid belangrijk. Het voorkomt niet alleen problemen, maar zorgt ook dat je voldoet aan wetgeving zoals de AVG of de Cyberbeveiligingswet (NIS2). Met de 5 basisprincipes van veilig digitaal ondernemen help je jouw bedrijf beschermen tegen de meeste cyberdreigingen. Deze basisregels zijn toegankelijk, praktisch en effectief. Hieronder lees je hoe ze werken én waarom ze belangrijk zijn voor iedere ondernemer.

Lees meer

Het verschil tussen een schadeverzekering en een sommenverzekering bij een AOV

27 januari 2025

Als ondernemer wil je voorbereid zijn op onverwachte situaties zoals arbeidsongeschiktheid. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) biedt financiële zekerheid wanneer je tijdelijk of langdurig niet kunt werken. Bij het afsluiten van een AOV kun je kiezen tussen een schadeverzekering en een sommenverzekering. Maar wat is het verschil? Welke verzekering past het beste bij jouw situatie? In deze tekst leggen we helder uit wat deze verzekeringen inhouden, bespreken we de verschillen en geven we je praktische tips om de juiste keuze te maken. Zo kun je met een gerust hart ondernemen.

Lees meer

Ziek als zzp’er: wat te doen?

27 januari 2025

Als zzp’er sta je er vaak alleen voor als je ziek wordt. Je hebt geen werkgever die je salaris doorbetaalt en geen automatisch vangnet zoals werknemers dat hebben. Daarom is het belangrijk om te weten wat je kunt doen als je ziek wordt, of je nu wel of niet verzekerd bent. In deze gids bespreken we alle opties en regelingen zodat je precies weet waar je aan toe bent.  

Lees meer

WIA-uitkering: wat werkgevers moeten weten

8 januari 2025

Als werkgever krijg je vroeg of laat te maken met langdurig verzuim van een werknemer. Dit brengt niet alleen extra kosten met zich mee, maar ook verantwoordelijkheden rondom verzuimbegeleiding, re-integratie en de WIA. In dit artikel leggen we uit wat de WIA-uitkering inhoudt, welke verplichtingen je hebt als werkgever, en geven we praktische tips om het proces goed te begeleiden.

Lees meer

Ziektewet: wat werkgevers moeten weten

8 januari 2025

De Ziektewet speelt een belangrijke rol in de bescherming van werknemers die arbeidsongeschikt raken. Maar wat betekent dit voor jou als werkgever? Welke verplichtingen heb je, en hoe kun je de risico’s beheersen? In dit artikel geven we een uitgebreide uitleg over de Ziektewet en hoe je hier als werkgever mee omgaat.

Lees meer

Bereken in 1 minuut jouw verzuimpercentage

18 november 2024

Een hoog verzuimpercentage kan flink in de papieren lopen. Denk aan loondoorbetaling, vervangingskosten en verminderde productiviteit. Als werkgever is het belangrijk om grip te houden op verzuim. Door jouw verzuimpercentage te berekenen, krijg je inzicht in hoe jouw bedrijf ervoor staat en kun je waar nodig actie ondernemen. Met onze verzuimpercentage test, bereken je in 1 minuut of jouw medewerkers vaker ziek zijn dan gemiddeld. Hieronder vind je de formule om het verzuimpercentage te berekenen en voorbeelden om je op weg te helpen.

Lees meer

Aankomende handhaving Wet DBA per 1 januari 2025: Zo kom jij de toetsing door als ondernemer!

6 november 2024

De handhaving van de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) staat voor de deur. Vanaf 1 januari 2025 zullen zowel opdrachtgevers als zelfstandigen zonder personeel (ZZP’ers) zich moeten verantwoorden over de aard van hun samenwerking. Voor veel ZZP'ers is het belangrijk te begrijpen hoe de wet in elkaar zit en welke criteria worden gehanteerd om te bepalen wie als zelfstandige kan blijven werken en wie mogelijk gezien zal worden als werknemer in loondienst. Dit blog legt de basisprincipes van de Wet DBA uit en geeft handvatten om de toetsing te doorstaan.

Lees meer

Je pensioen regelen als ondernemer!

6 november 2024

Als ondernemer ben je eigenlijk altijd bezig met het bouwen aan je bedrijf of aan het werk voor je opdrachtgevers. Daardoor schiet het er nog wel eens bij in om goed voor jezelf te zorgen en al helemaal om over jouw eigen oude dag na te denken. Pensioen is dan ook een onderwerp waar veel ondernemers niet al te vaak bij stilstaan en gemakkelijk voor zich uit schuiven. Echter, een goed pensioenplan kan het verschil maken tussen financiële zekerheid of juist financiële onzekerheid gedurende je pensioen. Hoe lekker zou het zijn als je als ondernemer op je oude dag gewoon zorgeloos kan genieten van je vrije tijd? In deze blog duiken we daarom dieper in op de wereld van pensioenen voor ondernemers, en wat jij als ondernemer kan doen om een goed pensioenplan te hebben voor je oude dag.

Lees meer