Cyberverzekering

Vul binnen 2 minuten jouw gegevens in, wij vergelijken verschillende partijen voor jou, en krijg binnen 1 werkdag een vrijblijvend voorstel

Vergelijk Cyberverzekeringen

 • asr
 • reaal
 • nn
 • deamersfoortse
 • aegon
 • hdi
 • arag
 • aig
 • das
 • hiscox
20.000 + Ondernemers doen al mee
€ 100,- wat je gemiddeld bespaart
8.1 Is de gemiddelde beoordeling

Cyberverzekering

Automatisering en digitalisering helpen jouw bedrijfsprocessen te optimaliseren. Sneller, slimmer en goedkoper, maar wat zijn de digitale en virtuele risico’s die je loopt? Steeds meer ondernemers sluiten een cyberverzekering af. Zij krijgen een financiële vergoeding voor kosten die ze moeten maken, als ze slachtoffer worden van een cyberaanval of inbreuk in de systemen met (privacygevoelige) gegevens.

Online moet je oppassen voor virussen, hacks, DDos-aanvallen, ransomware en inbraken in de systemen. En wat dacht je van lekken door menselijke fouten of technische problemen waardoor gegevens op straat komen te liggen? Dat kan pittige gevolgen hebben, bijvoorbeeld op basis van de AVG-wetgeving. Met een goede cyberverzekering dek je de financiële risico’s af, zodat je de beste bescherming, verdediging en oplossingen kan inzetten.

 

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten

christian
Christian de Kriek Publieke Verandering
“Ondanks de lage kosten wordt je goed en vooral erg snel geholpen. ”
maaike
Maaike Coppoolse Xcel
“Bij Yezzer is het mogelijk om zelf je verzekering uit te zoeken. Op mijn vragen reageerde Yezzer snel en duidelijk. Tevreden? Dat was ik zeker!”
chris
Chris Boonstra Brilliant Classics
“Het aanbod van Yezzer sloot perfect aan, met hun lage kosten uniek in de markt. Het online afsluiten ging soepel en werd goed begeleid.”

Doe ook de vergelijking

Binnen 3 minuten gedaan

Wat zijn de voordelen van Yezzer?

 • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
 • Speciaal gericht op ondernemers
 • Snel en makkelijk online geregeld 
 • Extra's als toegang tot trainingen en events 

Hoe werkt het?

 1. Vul je gegevens in, dit neemt 2 minuten
 2. Krijg binnen 1 werkdag een vrijblijvend vergelijkingsrapport met de best passende verzekeraars
 3. Kies, met ondersteuning van ons, jouw cyberverzekering en sluit online af

Over Yezzer

Verzekeren is vaak ingewikkeld en duur. Zeker voor ondernemers. Yezzer vindt dat dit anders moet. Door online te werken (met het persoonlijke contact), onafhankelijk (dus ruime keus) en vanuit een collectief (samen staan we sterker tegenover de verzekeraars). Het kan daardoor betaalbaarder en makkelijker. Yezzer is opgezet door ondernemers voor ondernemers.

Meer informatie

Cyberverzekering dekking: wat is er verzekerd?

Wil je een cyberverzekering vergelijken? Kijk goed naar wat er verzekerd is:

 • Aansprakelijkheid
 • Eigen schade
 • Kosten voor crisismanagement

Aansprakelijkheid

Je bent met jouw bedrijf aansprakelijk voor schade die bij derden ontstaat tijdens een cyberincident of systeeminbraak. Je kan denken aan inbreuk op de privacy van klanten en andere relaties, net als problemen met de geheimhouding van belangrijke gegevens waar je mee werkt.

Met een cyberverzekering verzeker je deze aansprakelijkheid, net als de kosten van verweer op het moment dat je aansprakelijk wordt gesteld. En krijg je een boete opgelegd door de Autoriteit Persoonsgegevens of moet je kosten maken voor een intern onderzoek? Die kosten worden net als die voor PCI-DSS boetes in verband met elektronische betaaldiensten netjes vergoed. Voorkom dat je zelf voor alle kosten moet opdraaien, nadat je tijdens en na de aanval alle zeilen hebt bijgezet.

Eigen schade

Ontstaat er schade aan jouw eigen bedrijf? Ook daarvoor kun je gebruik maken van de cyberverzekering dekking. Je kan denken aan:

 • Cyberdiefstal
  Wordt er geld overgeschreven naar een andere bankrekening? Daarvoor ben je verzekerd met een cyberverzekering.
 • Digitale afpersing
  Word je afgeperst en moet je daarvoor bedragen overmaken? Sommige verzekeraars vergoeden (een deel van) deze bedragen.
 • Hacking van telefoons
  Zodra je extra telefoonkosten moet maken vanwege een aanval op de telefooncentrale kun je die kosten laten vergoeden.
 • Programmatuur en data
  Kosten om programmatuur of data te herstellen na een incident kun je laten vergoeden vanuit de cyberverzekering.
 • Bedrijfsschade
  Moet je het bedrijfscomputersysteem of andere bedrijfsonderdelen laten herstellen na een aanval? Daarvoor kun je gebruik maken van de dekking.

Tip: de dekkingen binnen de cyberverzekering zijn vaak beperkt tot een maximaal aantal dagen, een bepaald percentage of een vast bedrag per verzekeringsjaar. Interessante onderdelen van de dekking om goed te vergelijken, zodat je de polis kan kiezen die het best aansluit bij de risico’s die jij met jouw bedrijf loopt.

Kosten voor crisismanagement

Zo snel mogelijk met een crisismanager aan de slag om de aanval af te wenden of daarna de bedrijfsvoering weer te herstellen? Met een cyberverzekering sluit je dekking af voor het inschakelen van cyber-IT-specialisten, forensische specialisten, juridische adviseurs en bijvoorbeeld communicatieprofessionals. Zij kunnen je helpen om alles snel weer op de rit te krijgen, nadat je slachtoffer bent geworden van een digitale of een virtuele aanval. Best jammer, als je net bezig was een mooie business op te bouwen en je wordt gehackt…

Wat is er niet verzekerd?

Houd er aan de andere kant rekening mee dat de cyberverzekering geen dekking biedt voor bijvoorbeeld zaak- en personenschade. Denk bijvoorbeeld aan een kop koffie die over een laptop heen valt, waarvoor je andere polissen dient af te sluiten.

Op die manier is ook schade door opzet of bewuste roekeloosheid vaak uitgesloten. Dit geldt zowel voor jou als voor medewerkers, dus zorg ervoor dat iedereen weet hoe je veilig kan werken met belangrijke digitale systemen.

Bied je garanties of heb je boetes afgesproken bij te laat opleveren van (digitale) oplossingen? Zulke contractuele aansprakelijkheid valt vaak buiten de dekking van de verzekering. Je kan hiervoor geen gebruik maken van de cyberpolis, omdat je zelfstandig contractuele verplichtingen opstelt waar je andere verzekeringen voor kan gebruiken.

Voor ZZP- en MKB-ICT’ers

Zoek je een cyberverzekering voor ZZP-ers, het MKB of speciaal voor ICT’ers? Het aanbod groeit, zodat je een polis kan kiezen die goed past bij het bedrijf dat je hebt of waar je voor werkt.

Cyberrisico’s gelden voor grote en kleine bedrijven, in iedere branche. Het is belangrijk om datalekken te voorkomen en je goed te beschermen tegen cybercriminaliteit. En niet zelden vragen leveranciers om professionele beveiliging en een cyberverzekering, zodat je eventuele kosten in ieder geval kan laten vergoeden.

Een aantal branches is bijzonder vatbaar voor cyberrisico’s. Je kan dan denken aan:

 • Groot- en detailhandel
 • Logistieke dienstverlening
 • Bedrijven in de medische sector
 • Financiële en zakelijke dienstverlening
 • Maakindustrie
 • ICT-bedrijven

Ben je als ZZP-er of MKB-er actief in een van deze sectoren of branches? Het is verstandig om een goede cyberverzekering af te sluiten. Verzeker je tegen de cyber- en financiële risico’s die je loopt, zodat je bij problemen niet zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Zorg er in plaats daarvan voor dat je kan rekenen op een financiële vergoeding en hulp van ervaren experts om alles zo snel mogelijk weer goed op de rit te krijgen.

Cyberverzekering afsluiten

Een cyberverzekering afsluiten of benieuwd of je die nodig hebt? Ga na welke risico’s je als bedrijf loopt. Of beter nog, vraag Yezzer je daarbij te helpen; dat doen we graag voor je. Voorkom dat jij je kan laten verrassen door cyberaanvallen en systeeminbreuken, die grote gevolgen kunnen hebben. Sluit in plaats daarvan een goede dekking af, waarmee je financieel niet hoeft op te draaien voor gevolgen waarmee je op dat moment andere dingen aan je hoofd hebt.

Je kan online een cyberverzekering afsluiten, bijvoorbeeld als ZZP-er of MKB-er. Met een ICT-bedrijf of andere organisatie, waarmee je digitale en virtuele risico’s loopt. Vergelijk online cyberverzekeringen en maak je keuze uit de dekkingen, zodat je ook digitaal de belangrijkste risico’s goed kan afdekken.