Bedrijfsaanprakelijkheids verzekering

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) ben je als ondernemer gedekt bij schades die tijdens het werk worden veroorzaakt. Een AVB verzekert bij schade aan anderen of aan spullen van anderen die jij, je werknemers of je producten veroorzaken. De AVB is relevant voor alle MKB-ers en ZZP-ers. Vergelijk direct en sluit je verzekering online af. 

De Yezzer Premiescan

Vergelijk hier verzekeraars en sluit direct af. In een paar minuten geregeld.

Wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Wanneer jij per ongeluk een kop koffie over de laptop van je opdrachtgever gooit, kun je aansprakelijk worden gesteld voor de financiële schade. 

Ook voor andere schade die jij of een medewerker aanbrengt tijdens het werk, kan je als ondernemer aansprakelijk gesteld worden. Dit kan hoge kosten met zich meebrengen. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering geeft dekking wanneer jij zaak- of letsel schade veroorzaakt bij een ander bedrijf of persoon. 

Ben je ZZP’er? Bekijk dan hier de mogelijkheden voor een AVB voor ZZP’ers
 

 

Vergelijken

Gratis

 • Ontvang een vergelijking
 • Inclusief voorstel op maat
 • Persoonlijk contact
Start vergelijking

Direct zelf afsluiten

Direct premies te zien

 • In 2 minuten geregeld
 • Dagelijks opzegbaar
 • Volledig zelf online te regelen
Bereken premie

Contact

Eerst contact

 • Stel je vragen
 • Via een van onze AVB experts
 • Direct contact
Bel ons

Wat dekt een AVB?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering biedt jouw bedrijf dekking tegen schade die jij of een medewerker aanbrengt bij een ander bedrijf of persoon. Dit betreft zowel schade aan eigendommen als letselschade. Daarnaast ben je met een AVB vaak ook verzekerd tegen schade of diefstal van gehuurde spullen. Ook het inlooprisico kan bij sommige verzekeraars worden gedekt met een AVB. Dit houdt in dat je gedekt bent tegen schade die je hebt gemaakt voor de ingangsdatum van je polis. 

Verder geeft een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekking wanneer er schade is ontstaan door de producten die je verkoopt of wanneer er door een incident milieuschade ontstaat. Wanneer een werknemer van je tijdens het werk schade oploopt in het geval van een ongeluk ben je ook verzekerd met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet hetzelfde als een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV). Een BAV biedt dekking tegen fouten zoals gebrekkige adviezen en nalatigheden.  
 

 

aegon
nationalenederlanden
aig
allianz
avero-achmea
markel
asr
hiscox
reaal
+ nog 33 andere aanbieders

Voordelen van Yezzer

 • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
 • Snel en makkelijk online geregeld
 • Speciaal gericht op ondernemers
 • Extra's als toegang tot trainingen en events
Vergelijk bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen!

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Om te ontdekken welke bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering het beste bij je past, kun je via Yezzer makkelijk online verschillende verzekeringen vergelijken. Hoe werkt het? In onze vergelijkingstool vul je een aantal gegevens in over je onderneming, voorkeuren voor je verzekering en een aantal persoonsgegevens. Vervolgens krijg je van Yezzer een overzicht met bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen die passen bij jouw onderneming. Je kunt dan tussen verschillende verzekeraars kiezen op basis van de premies en hun voorwaarden. Heb je je keuze gemaakt? Dan kun je direct je verzekering online afsluiten. 

Ben je er nog niet helemaal uit? Dan kun je ook de offerte laten mailen of je kunt er voor kiezen om met behulp van een specialist een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uit te zoeken en af te sluiten. Wij helpen je graag met het vinden van een geschikte AVB. 
 

AVB afsluiten 

Bij Yezzer een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten is ontzettend makkelijk. Nadat je online een vergelijking hebt gedaan, kun je direct je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. 

Heb je vragen over het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? Neem dan contact met ons op. 

 

 

Start met AVB premies vergelijken

Advies over een AVB?

Heb je hulp nodig bij het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering of heb je vragen over de verzekering? Je kunt direct contact opnemen met een van onze adviseurs. Onze adviseurs geven je graag advies en helpen je met het vinden van de beste bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor jou.

Is een AVB verplicht?

Het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Wel kan het voorkomen dat een bedrijf of de branche waarin je werkt je verplichten om een AVB af te sluiten. Bedrijven kunnen dit als regel stellen om zichzelf te beschermen. Daarnaast is het wel de moeite waard om erover te denken een AVB af te sluiten. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tegen financiële klappen wanneer je aansprakelijk wordt gesteld voor schade. 
 

In het overzicht hiernaast vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Alle veelgestelde vragen

De hoogte van de kosten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zijn afhankelijk van een paar factoren. Bijvoorbeeld in welke sector je werkt en wat jouw jaaromzet is. Over het algemeen loopt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering niet in de kosten. Meestal is het prima te betalen. Kijk hier voor uitgebreide informatie over de kosten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Ben je ZZP'er en wil je weten wat een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ZZP in jouw situatie kost? Ga dan naar bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ZZP voor meer informatie. Of ga direct naar bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ZZP vergelijken voor een handig overzicht van onze aanbieders. 

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kan jou als ondernemer beschermen voor hoge kosten als je per ongeluk schade aanricht tijdens je werk. Dit kan aan spullen zijn, maar ook aan personen. Claims die worden gemaakt worden dan gedekt door jouw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Kijk hier voor meer informatie over een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Liever dekking bij schade door (verkeerd) gegeven adviezen? Vergelijk dan hier beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen voor ondernemers

- Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt vermogensschade (financieel nadeel).
- Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt schade aan personen (letsel) en zaken (bezittingen).
 

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering beschermt bedrijven tegen risico's als schade aan eigendommen van derden en persoonlijk letsel bij derden. Dit type verzekering kan ook bescherming bieden in het geval dat een van je werknemers gewond raakt terwijl hij namens je bedrijf werkt. 

Bovendien kan een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering helpen om de kosten te dekken van eventuele vonnissen of beschikkingen die tegen je bedrijf worden uitgesproken. Door dit type verzekering aan te schaffen, kun je je bedrijf helpen beschermen tegen financiële ondergang in het geval het wordt aangeklaagd voor schade.

In het algemeen is een aansprakelijkheidsverzekering een verzekering die een individu beschermt tegen aansprakelijkheid voor schade die hij of zij kan veroorzaken aan een ander individu of eigendom. 

Een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die speciaal een bedrijf dekt tegen aansprakelijkheid voor schade die het kan veroorzaken. Het belangrijkste verschil tussen de twee is dus dat een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bedrijven of ondernemers dekt in plaats van individuen.

Alle veelgestelde vragen