Bedrijfsaansprakelijkheids verzekering?

Vergelijk hier bedrijfsaansprakelijkheids-verzekeringen en sluit direct af of lees verder voor meer informatie over deze verzekering!

De Yezzer Premiescan

Vergelijk hier verzekeraars en sluit direct af. In een paar minuten geregeld.

aegon
nationalenederlanden
aig
allianz
avero-achmea
markel
asr
hiscox
reaal
+ nog 33 andere aanbieders

Voordelen met Yezzer

  • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
  • Snel en makkelijk online geregeld
  • Speciaal gericht op ondernemers
  • Extra's als toegang tot trainingen en events
Vergelijk hier jouw AVB

Ondernemen zonder risico's met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Ai… net die mooie Chinese vaas van je opdrachtgever per ongeluk omver gestoten? Of een kop koffie over iemand anders laptop heen? Als ondernemer loop je ook dit soort  risico’s. Als je tijdens je werk schade veroorzaakt, dan kan je hiervoor aansprakelijk worden gesteld. En dat kan best wat geld kosten… Schade die je aanricht tijdens je werk aan andermans eigendommen of personen wordt gedekt met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB).  Zorg dat je goed gedekt bent en maak je geen zorgen! Met onze handige tool kun je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken

Voorkom hoge kosten met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Ben je ergens als ZZP’er aan het werk en richt je per ongeluk schade aan, dan ben je daarvoor verantwoordelijk. Helaas geeft een Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren (AVP; ook wel WA verzekering) geen enkele dekking hiervoor en dan ben je onverzekerd. Deze schade kan zomaar een hoog bedrag zijn. Dan komt jouw onderneming in gevaar. Bekijk voor meer informatie de pagina over bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ZZP. Daarnaast kun je direct alle bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen voor ZZP'ers vergelijken met onze vergelijkingstool. 

Een bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering biedt dekking tegen schade die jij aanricht

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ben je wél gedekt tegen schade die je veroorzaakt aan andermans eigendommen of personen tijdens je werk. Bovendien zijn de meeste bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen goed te betalen. Voor een laag bedrag per maand ben je al verzekerd. Neem dus geen risico.

In deze situaties biedt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekking:

Een aantal voorbeelden:

Stel, je hebt als zelfstandige een aannemersbedrijf. Je wordt ingehuurd door een designbureau om de airconditioning op kantoor te vervangen. Je bent aan het werk, maar laat per ongeluk een ventilatiebuis naar beneden vallen, bovenop de werkplekken vol met MacBooks. Gelukkig zat er op dat moment niemand aan tafel, maar de MacBooks zijn wel kapot. Door het designbureau word je hiervoor aansprakelijk gesteld. Gelukkig biedt de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekking.

Stel, je hebt een eigen videoproductiebedrijf als zelfstandige. Je hebt de opdracht gekregen om een concert te gaan filmen in een poppodium. Tijdens het filmen stoot je per ongeluk een grote speaker van het podium af. Die valt kapot. Hiervoor word jij aansprakelijk gesteld. Gelukkig biedt de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekking.

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) geeft dekking voor:

Algemene aansprakelijkheid
Dit is schade die door jezelf wordt veroorzaakt tijdens de uitvoering van opdrachten aan personen of zaken van anderen.

Risicoaansprakelijkheid
Bijvoorbeeld schade waarvoor je als verzekerde en bezitter van een gebouw wordt aangesproken.

Letselschade
Letsel of benadeling van de gezondheid al dan niet de dood ten gevolge hebbend.

Beschadiging
Zaken van derden die je beschadigt, vernietigt of laat verdwijnen. Hieronder valt ook het verontreinigen of vuil laten worden daarvan.

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering geeft geen dekking voor:

Zuivere vermogensschade
Alleen schade aan zaken en personen wordt door een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering gedekt. Zuivere vermogensschade wordt nooit gedekt. Dat is schade die ontstaat door bijvoorbeeld gederfde inkomsten.

Geleidelijk ontstane milieuschade
Schade die geleidelijk ontstaat aan het milieu doordat leidingen verslijten en langzaamaan de grond vervuilen is niet gedekt. Plotselinge milieuschade is wel gedekt.

Schade door het geven van verkeerd advies
Voor adviserende beroepen geeft een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering geen enkele dekking voor (verkeerd) gegeven adviezen. Wil je jouw adviezen wel afdekken, dan zal je een Beroeps Aansprakelijkheid Verzekering moeten afsluiten (BAV). Yezzer biedt ook beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen, passend bij jouw beroep. Bijvoorbeeld een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor accountants.

Schade door opzet
Opzettelijk veroorzaakte schade die je aanbrengt aan derden wordt niet gedekt door een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Schade door motorvoertuigen
Als je met een motorvoertuig schade aanricht, dan wordt dat niet gedekt door een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Daarvoor sluit je een motorrijtuigenverzekering af. Schade die je veroorzaakt aan bijvoorbeeld een winkelpand terwijl je aan het lossen bent wordt dus niet gedekt door een AVB.

Schade aan jouw eigen zaken
Schade aan jouw eigen zaken wordt niet gedekt. Dit noemen we interne zaakschade, en dat valt buiten een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten

Veelgestelde vragen

Ben ik verzekerd tegen schade aan het milieu met een AVB?

Bij de meeste verzekeraars is milieuschade niet helemaal verzekerd. Meestal is plotselinge schade aan het milieu door bijvoorbeeld luchtverontreiniging wel verzekerd, maar milieuschade omdat de grond lange tijd vervuild is niet. Hiervoor zijn er andere verzekeringen.

Ben ik verzekerd als een medewerker een ongeluk krijgt of ziek wordt?

Je bent verzekerd als een medewerker ziek wordt door een ongeluk op het werk, of bij ziekte door werk. De financiële gevolgen hiervan worden gedekt als blijkt dat jij aansprakelijk bent.

Ben ik met een AVB verzekerd in het buitenland?

Bij de meeste verzekeraars dekt de AVB ook in het buitenland. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je in de financiële problemen komt als je aan een project werkt in het buitenland. 

Ben ik met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verzekerd als mijn producten schade veroorzaken?

Productaansprakelijkheid is meestal standaard meeverzekerd bij een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Dat betekent dat veroorzaakte schade is meeverzekerd.