Bedrijfsaansprakelijkheids verzekering

Wil je weten of je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nodig hebt? Bij Yezzer vind je alle informatie. Vergelijk direct en sluit een AVB af die bij jou en je situatie past.
 

De Yezzer Premiescan

Vergelijk hier verzekeraars en sluit direct af. In een paar minuten geregeld.

aegon
nationalenederlanden
aig
allianz
avero-achmea
markel
asr
hiscox
reaal
+ nog 33 andere aanbieders

Voordelen met Yezzer

  • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
  • Snel en makkelijk online geregeld
  • Speciaal gericht op ondernemers
  • Extra's als toegang tot trainingen en events
Vergelijk hier jouw AVB

Wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering geeft dekking wanneer jij zaak- en letselschade veroorzaakt bij een ander bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer jij een kop koffie over iemands laptop heen gooit, of wanneer je bij een opdrachtgever een dure vaas omgooit.  Voor de schade die jij veroorzaakt tijdens je werk, kun je aansprakelijk gesteld worden. Dit kan hoge kosten met zich meebrengen. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ben je gedekt tegen deze kosten.

In deze situaties ben je gedekt met een AVB

Voorbeelden:

Stel, je hebt als zelfstandige een aannemersbedrijf. Je wordt ingehuurd door een designbureau om de airconditioning op kantoor te vervangen. Je bent aan het werk, maar laat per ongeluk een ventilatiebuis naar beneden vallen, bovenop de werkplekken vol met MacBooks. Gelukkig zat er op dat moment niemand aan tafel, maar de MacBooks zijn wel kapot. Door het designbureau word je hiervoor aansprakelijk gesteld. Gelukkig biedt de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekking.

Stel, je bent zelfstandige met een eigen videoproductiebedrijf. Je hebt de opdracht gekregen om een concert te gaan filmen in een poppodium. Tijdens het filmen stoot je per ongeluk een grote speaker van het podium af. Die valt kapot. Hiervoor word jij aansprakelijk gesteld. Ook hierbij biedt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekking. 
 

Kosten bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering 

De kosten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kunnen erg uiteenlopend zijn. Dit hangt er bijvoorbeeld van af welke keuzes je maakt. Kies je voor een hoger verzekerd bedrag, dan is je maandelijkse premie ook hoger. Hier kun je bijvoorbeeld voor kiezen wanneer je als timmerman werkt. Je loopt dan sneller het risico om ergens schade te veroorzaken. Ben je bijvoorbeeld online marketeer, dan kun je kiezen voor een lager verzekerd bedrag waardoor je maandelijkse premie natuurlijk lager ligt. Naast het beroep wat je uitoefent, hangt ook de jaaromzet af van premie die je betaald. 

Om de kosten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering inzichtelijk te maken, kun je via Yezzer verschillende bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken

Direct vergelijken

Via Yezzer kun je kosteloos en vrijblijvend verschillende bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken. Dit kun je doen met onze vergelijkingstool. Om een inzichtelijk overzicht te krijgen van verschillende verzekeringen, moet je eerst een aantal gegevens over je bedrijf invullen. Vervolgens krijg je direct een overzicht met bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen die bij jou passen. Heb je een AVB uitgezocht die bij jou en je situatie past? Dan kun je deze gelijk online afsluiten. Wanneer je niet zeker weet welke verzekering je moet kiezen, kun je ook hulp krijgen van onze adviseurs. Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag met het vinden van een geschikte bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor jou. 

Ook voor ZZP'ers

Ook als ZZP’er loop je het risico om bij een bedrijf schade te veroorzaken. Een Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren (AVP; ook wel WA verzekering) dekt je niet tegen deze schade. Natuurlijk wil je voorkomen dat je als ZZP’er financieel in de problemen komt. Daarom is er ook een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP’ers. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zorg je als ZZP’er ervoor dat je gedekt bent tegen schade die je aanricht aan personen of andermans eigendommen tijdens je werk. 

Dekking bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Je kunt er als ondernemer zelf voor kiezen of je dit wilt afsluiten. Toch brengt het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vele voordelen met zich mee. Het zorgt namelijk dat je gedekt bent bij de volgende situaties:

Algemene aansprakelijkheid
Dit is schade die door jezelf wordt veroorzaakt tijdens de uitvoering van opdrachten aan personen of zaken van anderen.

Risicoaansprakelijkheid
Bijvoorbeeld schade waarvoor je als verzekerde en bezitter van een gebouw wordt aangesproken.

Letselschade
Letsel of benadeling van de gezondheid al dan niet de dood ten gevolge hebbend.

Beschadiging
Zaken van derden die je beschadigt, vernietigt of laat verdwijnen. Hieronder valt ook het verontreinigen of vuil laten worden daarvan.

 

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering geeft geen dekking voor:

Zuivere vermogensschade
Alleen schade aan zaken en personen wordt door een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering gedekt. Zuivere vermogensschade wordt nooit gedekt. Dat is schade die ontstaat door bijvoorbeeld gederfde inkomsten.

Geleidelijk ontstane milieuschade
Schade die geleidelijk ontstaat aan het milieu doordat leidingen verslijten en langzaamaan de grond vervuilen is niet gedekt. Plotselinge milieuschade is wel gedekt.

Schade door het geven van verkeerd advies
Voor adviserende beroepen geeft een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering geen enkele dekking voor (verkeerd) gegeven adviezen. Wil je jouw adviezen wel afdekken, dan zal je een Beroeps Aansprakelijkheid Verzekering moeten afsluiten (BAV). Yezzer biedt ook beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen, passend bij jouw beroep. Bijvoorbeeld een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor accountants.

Schade door opzet
Opzettelijk veroorzaakte schade die je aanbrengt aan derden wordt niet gedekt door een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Schade door motorvoertuigen
Als je met een motorvoertuig schade aanricht, dan wordt dat niet gedekt door een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Daarvoor sluit je een motorrijtuigenverzekering af. Schade die je veroorzaakt aan bijvoorbeeld een winkelpand terwijl je aan het lossen bent wordt dus niet gedekt door een AVB.

Schade aan jouw eigen zaken
Schade aan jouw eigen zaken wordt niet gedekt. Dit noemen we interne zaakschade, en dat valt buiten een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten

Veelgestelde vragen

Ben ik verzekerd tegen schade aan het milieu met een AVB?

Bij de meeste verzekeraars is milieuschade niet helemaal verzekerd. Meestal is plotselinge schade aan het milieu door bijvoorbeeld luchtverontreiniging wel verzekerd, maar milieuschade omdat de grond lange tijd vervuild is niet. Hiervoor zijn er andere verzekeringen.

Ben ik verzekerd als een medewerker een ongeluk krijgt of ziek wordt?

Je bent verzekerd als een medewerker ziek wordt door een ongeluk op het werk, of bij ziekte door werk. De financiële gevolgen hiervan worden gedekt als blijkt dat jij aansprakelijk bent.

Ben ik met een AVB verzekerd in het buitenland?

Bij de meeste verzekeraars dekt de AVB ook in het buitenland. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je in de financiële problemen komt als je aan een project werkt in het buitenland. 

Ben ik met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verzekerd als mijn producten schade veroorzaken?

Productaansprakelijkheid is meestal standaard meeverzekerd bij een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Dat betekent dat veroorzaakte schade is meeverzekerd.