Daisycon Affiliate Marketing

Arbeidsongeschiktheids-verzekering

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering beschermt je tegen financiële verrassingen wanneer je uitvalt door ziekte of invaliditeit. Bij Yezzer vergelijk je binnen 3 minuten AOV's van de grootste verzekeraars. Daarna kun je hem online aanvragen, of je kunt hulp vragen van onze AOV specialisten Constantijn en Jeffrey. Bij Yezzer vind je snel een AOV met de laagste premies en afsluitkosten van Nederland.

Start met AOV premies vergelijken!

66.443 ondernemers gingen je voor!

asr
allianz
klaverblad
movir
aegon
avero-achmea
goudse

Op deze pagina vertellen we je alles over arbeidsongeschiktheids-verzekeringen!

 • Een AOV via Yezzer = laagste premie
 • Alles over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen
 • Tips van onze AOV specialisten
 • Een AOV afsluiten moeilijk?
 • Crowdsurance vs AOV
Vergelijk direct AOV's

AOV via Yezzer

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Sinds een aantal jaar is er voor ondernemers geen verplicht sociaal vangnet meer die helpt bij uitval van werk. Daarom is het belangrijk dat je als ondernemer financieel goed verzekert bent bij langdurige ziekte of invaliditeit. Want als je arbeidsongeschikt bent, krijg je geen inkomen. 

Daarom is het als ondernemer slim om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Een AOV zorgt ervoor dat jij als ondernemer een inkomen in de vorm van een uitkering krijgt wanneer je uitvalt door ziekte of invaliditeit. Zo ben je als ondernemer altijd goed beschermd tegen financiële verrassingen.

AOV vergelijken en afsluiten bij Yezzer

Het kiezen van de beste arbeidongeschiktheidsverzekering voor jou kan best lastig zijn. Vooral wanneer je niet weet waar je op moet letten. Bij Yezzer hebben we het makkelijk voor je gemaakt om verzekeringen te vergelijken. Via onze online vergelijkingstool kun je gemakkelijk de verschillende verzekeringen naast elkaar leggen. 

Als eerste vragen we je een aantal gegevens in te vullen over jezelf en je bedrijf zoals, het beroep wat je uitvoert, het jaarlijkse inkomen en natuurlijk wat persoonsgegevens. Daarna kun je je eigen voorkeuren invullen en noemen waar jouw verzekering aan moet voldoen. Vervolgens krijg je een overzicht van de verzekeringen van verschillende verzekeraars. Daar kun je dus direct premies vergelijken. Heb je een verzekering uitgekozen? Dan kun je die direct online aanvragen. Vind je het lastig om zelf een verzekering te kiezen? Dan kunnen onze AOV specialisten je helpen.

Doordat er zoveel mensen zijn die bij Yezzer een verzekering hebben vergeleken en afgesloten, krijgen wij veel collectiviteitskortingen. Deze kortingen geven we graag aan jou terug en daarom bieden we je de laagste premies van Nederland aan. Vergelijk nu snel verschillende AOV’s via Yezzer!

Onze premies en advieskosten behoren dus tot de laagste in de markt. Onze kosten liggen tot ruim 50% lager dan andere aanbieders. 

Alles over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Als je begint met ondernemen is een arbeidsongeschiktheidsverzekering niet het eerste waar je aan denkt, maar doe dat wel. Want ook al leef je gezond, sport je veel en zit je ergonomisch perfect achter je bureau, het kan voorkomen dat je toch een tijd niet kan ondernemen. Dan wil je voor jezelf en je naasten kunnen blijven zorgen terwijl jij je focust op herstel.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is dan een mooi vangnet voor als je even of voor langere tijd niet kan werken. En die kans bestaat, echt. Want wist je bijvoorbeeld dat de kans om arbeidsongeschikt te worden maar liefst 10% is. Geen kinderachtige cijfers!

Voor wie is een AOV?

Ben je ondernemer, ZZP'er, werk je in de zorg of heb je een eenmanszaak? Dan is het verstandig om naast de beroepsaansprakelijkheidsverzekering te kijken naar een AOV-verzekering. Voor deze sectoren zijn er namelijk verschillende verzekeringen, en verschillende factoren waar je op moet letten bij het vergelijken van zo'n verzekering.  

Sinds een aantal jaar is er voor ondernemers geen verplicht sociaal vangnet meer dat ervoor zorgt dat je doorbetaald wordt tijdens ziekte en invaliditeit. Raak je arbeidsongeschikt zonder AOV betekent dat je alleen aanspraak hebt op de bijstand. Daarom moet je zelf beslissen welke verzekering jij nodig hebt als ondernemer. 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP’ers

Voor ZZP'ers geeft een arbeidsongeschiktheidsverzekering bescherming tegen inkomensverlies als je uitvalt tijdens je werk. Je krijgt dan maandelijks een bedrag uitgekeerd wat een goed vangnet vormt. Met de huidige cijfers dat 1 op de 10 ondernemers arbeidsongeschikt raakt, blijkt een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP’ers een belangrijke verzekering. 

Net zoals het vergelijken van een gewone AOV kun je met onze AOV-vergelijkingstool ook arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor ZZP’ers vergelijken. Hierbij krijg je een overzicht van de verschillende verzekeringen met daarbij de voorwaarden en bijbehorende premies. Het vergelijken van een verzekering is gratis en vrijblijvend. Daarna ga je een keuze maken welke AOV je wilt afsluiten. 

Er wordt veel gediscussieerd over een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP’ers. Op dit moment is dat namelijk niet verplicht. Wil je hier meer over weten? Lees het dan verder op onze pagina AOV verplicht voor ZZP?

Wil je als ZZP'er ook verzekerd zijn tegen het aanrichten van schade tijdens je werk aan andermans eigendommen of personen? Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ben je goed gedekt tegen deze schade. 

AOV voor een eenmanszaak

Ook met een eenmanszaak is het slim om je te verdiepen in verschillende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Lees nu meer over een AOV voor een eenmanszaak.

Een AOV voor ZZP’ers in de zorg

Onze arbeidsongeschiktheidsverzekeringen kun je aanvragen met elk beroep. Zo ook als je als ZZP’er in de zorg werkt. Werken in de zorg gaat vaak gepaard met een hoge werkdruk en vele administratieve lasten. Het is daarom ook niet raar dat ziekteverzuim bij zorgorganisaties relatief hoog is en dat ZZP’ers in de zorg ook regelmatig te maken krijgen met gezondheidsklachten. Het risico dat je arbeidsongeschikt raakt, is daardoor helaas groot en iets wat je niet moet onderschatten. 

Als ZZP’er in de zorg is het daarom zeker de moeite waard om te kijken naar een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Hiermee voorkom je dat je voor financiële verrassingen komt te staan. Met onze vergelijkingstool kun je gemakkelijk verschillende verzekeringen vergelijken. Dit is niet alleen voor ZZP’ers in de zorg, maar ook voor andere branches. Zo kom jij er snel achter welke premie er hoort bij de risico’s die jij loopt, en kun je een verzekering afsluiten die bij jou past. 

Onze AOV specialisten

Bij Yezzer combineren we slim online werken met de kennis en ervaring van onze AOV specialisten. Een AOV afsluiten blijft namelijk mensenwerk. Iedere AOV wordt dus door iemand bekeken en als je wilt dat we je begeleiden tijdens het hele proces kan dat natuurlijk ook! Hebben we je meteen het verschil tussen execution-only en een AOV met advies uitgelegd :-)

AOV specialist Jeffrey

AOV specialist Constantijn

Tips van onze AOV specialisten

Met behulp van Yezzer kun je makkelijk verschillende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen vergelijken. Dit kun je doen met onze AOV vergelijkingstool. Je krijgt dan een overzicht van de verzekeringen met daarbij de bijbehorende premies. Het vergelijken van een arbeidsongeschiktheidsverzekering is vrijblijvend en natuurlijk gratis. 

Waarom jouw AOV vergelijken bij Yezzer

Bij Yezzer zijn we goedkoop en snel: dit komt onder andere door onze manier van werken. We willen het simpel houden en hebben alleen maar online of telefonisch contact. We zijn goedkoop omdat veel mede-ondernemers zich hebben verbonden aan Yezzer. Daardoor kunnen we ongekende collectiviteitskortingen geven.

Bij Yezzer kun je dus als ondernemer gemakkelijk online een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten. Dit komt omdat je bij ons de keuze hebt uit vele verzekeraars. Momenteel bieden wij arbeidsongeschiktheidsverzekeringen van de volgende verzekeraars aan: 

Een Arbeidsongeschiktheidsverzekering van AEGON
Een Arbeidsongeschiktheidsverzekering van Allianz
Een Arbeidsongeschiktheidsverzekering van a.s.r.
Een Arbeidsongeschiktheidsverzekering van Avero Achmea
Een Arbeidsongeschiktheidsverzekering van De Goudse
Een Arbeidsongeschiktheidsverzekering van Klaverblad
Een Arbeidsongeschiktheidsverzekering van Movir

Arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten. Waar moet ik op letten?

Er zijn veel factoren waar je op moet letten als je een AOV afsluit. Bij Yezzer hebben we een aantal belangrijke punten op een rijtje gezet om nog op te letten bij het afsluiten van een AOV.

 • Bepaal hoeveel inkomen er nodig is om in onderhoud te voorzien. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat jouw (levens)partner financieel kan bijspringen in geval van ziekte.

 • Ook kan het voor jou verschillen welke periode je kunt overbruggen zonder inkomen. Het verschuiven van deze periode heeft invloed op je maandelijkse premie.

 • Je hoeft niet voor elk mogelijk voorval een AOV af te sluiten. Het is ook mogelijk om een minder uitgebreide verzekering te kiezen, waardoor de premie lager wordt.

 • Door te kiezen voor vervangend werk dat ondanks de ziekte of invaliditeit nog wel gedaan kan worden, kun je ervoor zorgen dat je premie verlaagd wordt. Hierbij wordt gekeken naar werkervaring en opleiding.

 • Bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering kun je ook kiezen voor een leeftijdsafhankelijke premie. Ben je een jonge ondernemer? Dan is de premie lager, omdat je meer kans hebt om arbeidsongeschikt te raken als je ouder wordt.

 • Over het algemeen kan er bij het afsluiten van een AOV verzekering voor gekozen worden om niet alleen de bedragen bij uitkering mee te laten groeien, maar ook het verzekerde bedrag zelf. Een inkomen stijgt namelijk over het algemeen met de jaren.

Vergelijken van AOV verzekeraars

Via Yezzer kan je vrijblijvend AOV's vergelijken, op voorwaarden en premies. Daarna kan je zelf besluiten om een AOV aan te vragen, met of zonder advies. Vergelijken is uiteraard helemaal gratis.
 

Nu AOV vergelijken

AOV aanvragen zonder advies

Via Yezzer kan je zonder advies een AOV aanvragen. Je moet dan voldoende kennis hebben van een AOV. De kosten die wij hiervoor rekenen zijn eenmalig € 249, en daarnaast € 60 p.j. administratiekosten op het moment dat de AOV loopt.

Aanvragen zonder advies

AOV aanvragen met persoonlijk advies

Via Yezzer kan je persoonlijk advies krijgen, daarna vragen wij de AOV voor je aan. De kosten zijn eenmalig € 249, en daarnaast € 15 p.m. wanneer de AOV loopt (wij doen hierbij jaarlijks een check, het advies, zijn jouw vraagbaak en contact richting verzekeraar).

Aanvragen met advies

AOV: Veelgestelde vragen

Wanneer ben ik arbeidsongeschikt?

Je bent arbeidsongeschikt als je door ziekte of door een ongeval niet meer goed kunt werken. Je bent ook verzekerd als je arbeidsongeschikt raakt buiten je werk om, bijvoorbeeld tijdens het sporten.

Is een AOV verplicht?

Het nemen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering is niet verplicht. Als ondernemer mag je zelf beslissen of je een AOV wilt afsluiten. Dit ligt anders bij werknemers. Zij zijn automatisch en verplicht verzekerd. 

Wat verzeker ik bij het afsluiten van een AOV?

Bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering verzeker je je werk. Dit betekent dat je uitbetaald krijgt als je je werk niet meer kunt uitvoeren vanwege arbeidsongeschiktheid.

Hoe betaal ik mijn premie?

Je kunt meestal zelf bepalen wanneer je premie betaalt. Dit kun je jaarlijks, halfjaarlijks, 3 maandelijks, of maandelijks betalen. Let op: de keuze wanneer jij betaalt kan van invloed zijn op je premie. Zo is het vaak goedkoper om jaarlijks premie te betalen.

Kan ik een AOV oversluiten of opzeggen?

Je kunt ervoor kiezen om je AOV op te zeggen of over te sluiten. Het hangt van de verzekeraar af wat de voorwaarden hiervan zijn.

Is een AOV voor ZZP'ers fiscaal aftrekbaar?

Ja, het kan zo zijn dat je schrikt van hoe duur een Arbeidsongeschiktheidsverzekering is. Toch zijn de voordelen legio. Mocht je al deze voordelen zien, maar toch schrikken van het bedrag, hebben we een interessant nieuwtje voor je. Je kan namelijk tussen de 37,35% tot 49,5% besparen op je AOV-premie. Benieuwd hoe je dit doet? Klik dan maar eens snel naar dit blog: Een AOV is fiscaal aftrekbaar.  

Ben ik verzekerd bij zwangerschap?

Kinderwens? Denk dan serieus eens serieus na over een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Je weet het misschien niet maar een AOV betaalt ook uit tijdens een zwangerschap. Bekijk voor meer informatie onze blog over zwangerschap en een Arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Kosten AOV

Mythe of niet? Is een arbeidsongeschiktheidsverzekering duur? Hangt natuurlijk af van wat je definitie van duur is. Wat in ieder geval goed is om te weten dat je altijd minder voor een AOV betaalt dan wanneer je dat in loondienst zou doen. Daar wordt het namelijk standaard van je bruto salaris afgetrokken en dan valt het niet zo op. 

Nu heb je de luxe als zelfstandig ondernemer of freelancer dat je zelf kan bepalen wat je laat verzekeren. Dit zijn de overwegingen die je kan hebben:

Grootste gedeelte van je inkomsten verzekeren

Wil je als je arbeidsongeschikt raakt, blijven leven zoals je nu leeft, dan moet je je verzekerd bedrag hoog zetten. Het maximale dat je kan verzekeren is 80% van je inkomen. Je premie wordt dan wel hoger.

Je vaste lasten verzekeren

Het kan een slimme keuze zijn om alleen je vaste lasten te verzekeren. Als er dan iets met je gebeurd, weet je zeker dat je kan blijven wonen waar je nu woont en grotendeels hetzelfde leven kan blijven leiden. Als je hiervoor kiest, moet je goed berekenen wat je vaste lasten per maand zijn en dat bedrag opgeven als verzekerd bedrag. Je premie zal daardoor lager zijn. 

Een AOV die 2 of 5 jaar uitkeert

De AOV's die wij in onze vergelijker aanbieden keren bijna allemaal uit tot de pensioenleeftijd. Wil je je alleen verzekeren voor kortlopende ziekte zoals een (sport)blessure of wil je bij een burn-out ook rust kunnen pakken, is een AOV die kort uitkeert iets wat je kan bekijken. Op deze pagina lees je meer over AOV's die kort uitkeren.

Crowdsurance vs AOV

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is niet de enige manier waarmee je je voor arbeidsongeschiktheid kan vezekeren. De laatste jaren zie je ook steeds vaker crowdsurance oplossingen. Ondernemers gaan daarbij bij elkaar in een groep zitten, bouwen een pot met elkaar op en doen donaties als iemand in hun groep arbeidsongeschikt raakt. 

Benieuwd naar deze oplossing? Lees dan eens ons blog AOV vs Crowdsurance zoals SharePeople.

asr
allianz
klaverblad
movir
aegon
avero-achmea
goudse

Waarom een AOV via Yezzer

 • Ruim aanbod
 • Makkelijk online te regelen
 • Collectiviteitskorting, dus lagere premies
 • Bij ons vergelijk je verzekeringen: altijd de scherpste deal
Vergelijk direct je AOV