Arbeidsongeschiktheids-verzekering

Vergelijk premies van de verschillende verzekeraars en regel direct online je AOV met of zonder advies.

Start met AOV premies vergelijken!

64.404 ondernemers gingen je voor!

amersfoortse
goudse
allianz
klaverblad
movir
reaal
aegon
asr
avero-achmea

Waarom een AOV via Yezzer?

 • Ruim aanbod
 • Makkelijk online te regelen
 • Collectiviteitskorting, dus lagere premies
AOV's vergelijken

Vergelijken van AOV verzekeraars

Via Yezzer kan je vrijblijvend AOV's vergelijken, op voorwaarden en premies. Daarna kan je zelf besluiten om een AOV aan te vragen, met of zonder advies. Vergelijken is uiteraard helemaal gratis.
 

Nu vergelijken

AOV aanvragen zonder advies

Via Yezzer kan je zonder advies een AOV aanvragen. Je moet dan voldoende kennis hebben van een AOV. De kosten die wij hiervoor rekenen zijn eenmalig € 249, en daarnaast € 60 p.j. administratiekosten op het moment dat de AOV loopt.

Aanvragen zonder advies

AOV aanvragen met persoonlijk advies

Via Yezzer kan je persoonlijk advies krijgen, daarna vragen wij de AOV voor je aan. De kosten zijn eenmalig € 249, en daarnaast € 15 p.m. wanneer de AOV loopt (wij doen hierbij jaarlijks een check, het advies, zijn jouw vraagbaak en contact richting verzekeraar).

Aanvragen met advies

Zo werkt het!

 1. Vul in 2 minuten makkelijk enkele gegevens in
 2. Krijg een vergelijkingsoverzicht met AOV premies
 3. Wil je verder? Kies dan of je met of zonder advies een AOV wil afsluiten
 4. Zet de aanvraag online in en wij gaan aan de slag voor je!

Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

Het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt steeds belangrijker. Als je als ondernemer niet goed verzekerd bent kun je immers financieel in de problemen komen bij langdurige ziekte of invaliditeit. Maar wat is nou de betekenis van een arbeidsongeschiktheidsverzekering en waar moet je op letten bij het afsluiten van een zo’n verzekering? Yezzer zet het voor je op een rijtje.

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering zorgt ervoor dat jij als ondernemer wordt voorzien van een uitkering bij ziekte of invaliditeit. Sinds een aantal jaar is er voor ondernemers geen verplicht sociaal vangnet meer dat ervoor zorgt dat je doorbetaald wordt tijdens ziekte en invaliditeit. Je kunt als ondernemer zelf de keuze maken om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten, maar het hoeft dus niet.

AOV verzekering afsluiten bij Yezzer

BIj Yezzer kun je als ondernemer gemakkelijk online een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten. Bij ons heb je de keuze uit vele verzekeraars. Je kan de verzekering met of zonder persoonlijk advies afsluiten. Doordat wij in collectief verzekeringen afsluiten is het bij ons niet alleen gemakkelijker, maar ook goedkoper. Yezzer is er voor ondernemers, door ondernemers.

Onze premies en advieskosten behoren tot de laagste in de markt. Onze kosten liggen tot ruim 50% lager dan andere aanbieders. Wij werken namelijk volledig online, bieden verzekeringen aan zonder provisies en kunnen collectiviteitsvoordelen bieden kunnen bieden vanwege onze inkoopkracht. Wij werken uitsluitend met gecertificeerde adviseurs met ruime ervaring in het adviseren van ondernemers bij een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Hierdoor ben jij verzekerd van kundig advies en het beste resultaat.

Yezzer helpt jou bij het verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid door het vinden van de juiste arbeidsongeschiktheidsverzekering voor jou. Bij Yezzer helpen we je van A tot Z met het regelen van een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering. Benieuwd hoe dit proces precies gaat? Bekijk dan hier de infographic 'Hoe sluit ik een Arbeidsongeschiktheidsverzekering via Yezzer af?'

Heb jij al een Arbeidsongeschiktheidsverzekering? Bereken dan je besparing door over te stappen naar Yezzer!

Welke arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zijn er?

Misschien vraag je je af; is mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering wel de juiste keuze voor mij? Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat er drie soorten arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zijn; de traditionele, de uitgeklede en de collectieve AOV. De traditionele AOV zorgt ervoor dat je een uitkering krijgt maximaal tot aan je pensioen als je arbeidsongeschikt wordt. Hierdoor betaal je maandelijks wel de meeste premie. Een uitgeklede AOV dekt alleen bij ernstige ziekte of ongevallen. Hierdoor valt de te betalen premie lager uit. De collectieve AOV lijkt sterk op een traditionele AOV, maar je bent dan individueel verzekerd met collectieve voorwaarden. Een collectieve verzekering is niet per definitie de beste verzekering, waardoor je een korting krijgt op je premie. Naast AOV's voor MKB bedrijven hebben we voor ZZP'ers ook een arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP aanbod. Met onze vergelijkingstool kun je de arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP vergelijken. Meer uitleg over soorten arbeidsongeschiktheidsverzekeringen kun je hier vinden.

 

Nog meer arbeidsongeschiktheidsverzekering uitleg

Bij Yezzer hebben we een aantal belangrijke punten op een rijtje gezet om nog op te letten bij het afsluiten van een AOV.

 • Allereerst is het belangrijk om te bepalen hoeveel inkomen er voor jou nodig is om in onderhoud te voorzien. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat jouw (levens)partner financieel kan bijspringen in geval van ziekte.
 • Ook kan het voor jou verschillen welke periode je kunt overbruggen zonder inkomen. Het verschuiven van deze periode heeft invloed op je maandelijkse premie.
 • Verder hoef je een AOV niet voor alle mogelijke voorvallen af te sluiten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een minder uitgebreide verzekering te kiezen, waardoor de premie lager wordt.
 • Door te kiezen voor vervangend werk dat ondanks de ziekte of invaliditeit nog wel gedaan kan worden kun je ervoor zorgen dat je premie verlaagd wordt. Hierbij wordt gekeken naar werkervaring en opleiding.
 • Bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering kun je ook kiezen voor een leeftijdsafhankelijke premie. Ben je een jonge ondernemer? Dan is de premie lager, omdat je meer kans hebt om arbeidsongeschikt te raken als je ouder wordt.
 • Over het algemeen kan er bij het afsluiten van een AOV verzekering voor gekozen worden om niet alleen de bedragen bij uitkering mee te laten groeien, maar ook het verzekerde bedrag zelf. Een inkomen stijgt immers over het algemeen met de jaren

AOV: Veelgestelde vragen

Wanneer ben ik arbeidsongeschikt?

Als je door ziekte of een ongeval niet meer goed kunt werken ben je arbeidsongeschikt. Je bent ook verzekerd als je arbeidsongeschikt raakt buiten je werk om, bijvoorbeeld tijdens het sporten.

Is een AOV verplicht?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is niet verplicht. Jij mag als ondernemer zelf de keuze maken om een AOV af te sluiten. Dit is anders dan bij werknemers, die automatisch en verplicht zijn verzekerd.

Wat verzeker ik bij het afsluiten van een AOV?

Bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering verzeker je je werk. Dit betekent dat je krijgt uitbetaald als je je werk niet meer kunt doen.

Hoe betaal ik mijn premie?

Je kunt meestal zelf bepalen wanneer je premie betaalt. Je kunt ervoor kiezen om jaarlijks, halfjaarlijks, 3 maandelijks, of maandelijks te betalen. Let op: de keuze wanneer jij betaalt kan van invloed zijn op je premie. Zo is het vaak goedkoper om jaarlijks premie te betalen.

Kan ik een AOV oversluiten of opzeggen?

Je kunt ervoor kiezen om je AOV op te zeggen of over te sluiten. Het hangt van de verzekeraar af wat de voorwaarden hiervan zijn.

Is een AOV fiscaal aftrekbaar?

De premie van de AOV is fiscaal aftrekbaar. Als je een uitkering krijgt van de AOV dan is die belast.

Ben ik verzekerd bij zwangerschap?

Als je zwanger bent ben je arbeidsongeschikt. Dat klinkt misschien gek, maar je kunt nou eenmaal tijdelijk niet werken. Het verschilt per verzekeraar hoe lang je AOV moet hebben om in aanmerking te komen voor een uitkering bij zwangerschap.