Allianz AOV

Bij Yezzer vind je arbeidsongeschiktheidsverzekeringen van Allianz tegen de laagste premies. Waarom? Omdat wij achter de AOV van Allianz staan. Bij Allianz krijg je namelijk altijd een vooraf afgesproken uitkering bij arbeidsongeschiktheid. Raak jij als zelfstandig ondernemer arbeidsongeschikt? Dan voorkomt de AOV van Allianz financiële zorgen voor jou (en je gezin).

Lees hieronder meer over Allianz en Yezzer. Gebruik onze vergelijker om de laagste premie voor een AOV te krijgen!

Start met AOV premies vergelijken!

114.628 ondernemers gingen je voor!

De arbeidsongeschiktheidsverzekering van Allianz

De arbeidsongeschiktheidsverzekeringen van Allianz kenmerken zich door vijf zaken:

 1. Flexibel en op maat samen te stellen. (Hoe dan? Lees hieronder).
 2. DE AOV is dagelijks opzegbaar.
 3. Een betaalbare premie. 
 4. Een sommenverzekering (zie hieronder de uitleg).
 5. Een tijdelijke uitkering bij zwangerschap en adoptie.
 6. Gratis gebruikmaken van de coaching van MentaVitalis.

Flexibel en op maat samen te stellen

De flexibiliteit komt tot uiting in verschillende aanpasbare aspecten van de verzekering.

1. Verzekerd bedrag

 • Verzekerden kunnen het verzekerd bedrag kiezen, met de mogelijkheid om tot 80% van hun inkomen standaard te verzekeren.
 • Voor het eerste jaar is het zelfs mogelijk om 90% van het inkomen te verzekeren.
 • De keuze voor het verzekerd bedrag heeft directe invloed op de premie, waardoor aanpassingen mogelijk zijn op basis van dekking en kosten.

2. Uitkeringsdrempel

 • Verzekerden kunnen de mate van arbeidsongeschiktheid bepalen die nodig is om aanspraak te maken op een uitkering.
 • Standaard is de uitkeringsdrempel 25%, maar deze kan verhoogd worden. Bijvoorbeeld, een percentage van 45% vereist een hogere mate van arbeidsongeschiktheid voor een uitkering.

3. Eigenrisicoperiode

 • Verzekering omvat altijd een eigenrisicoperiode, oftewel wachttijd, waarin men arbeidsongeschikt is, maar nog geen uitkering ontvangt.
 • Verzekerden kunnen zelf de duur van deze periode bepalen, met langere perioden die leiden tot lagere premies.

4. Uitkeringsduur

 • Verzekerden hebben de vrijheid om te kiezen tot welke leeftijd ze gedekt willen zijn door de uitkering.
 • De gewenste duur heeft invloed op de premie, met langere uitkeringsperioden die gepaard gaan met hogere koste5. Stijging van de uitkering
 • Verzekerden kunnen ervoor kiezen om de uitkering jaarlijks te laten stijgen, bijvoorbeeld met 1% om rekening te houden met de stijgende kosten van levensonderhoud.
 • De mate van stijging beïnvloedt de premie.

De AOV-sommenverzekering van Allianz

De AOV van Allianz is een zogenaamde ‘sommenverzekering’ en niet een schadeverzekering. Het verschil tussen een AOV (Arbeidsongeschiktheidsverzekering) schadeverzekering en een AOV-sommenverzekering ligt voornamelijk in de manier waarop ze uitkeren bij arbeidsongeschiktheid. In essentie betaalt een AOV-schadeverzekering uit op basis van aantoonbare schade (verlies aan inkomen), terwijl een AOV-sommenverzekering uitkeert op basis van het vooraf bepaalde verzekerde bedrag, ongeacht het werkelijke inkomensverlies of andere inkomsten.

AOV-schadeverzekering

 • Keert uit op basis van de werkelijke schade en de mate van arbeidsongeschiktheid.
 • De uitkering kan lager zijn als blijkt dat het inkomen lager is dan bij het afsluiten van de AOV.
 • De uitkering is lager als jij of je medewerkers nog wel inkomsten hebben.

AOV-sommenverzekering

 • Keert uit op basis van het verzekerd bedrag en de mate van arbeidsongeschiktheid.
 • De uitkering wordt niet beïnvloed door een gedaald inkomenspeil.
 • De uitkering wordt niet beïnvloed door eventuele inkomsten, of het nu van jouzelf is of van medewerkers.

De voordelen van een sommenverzekering

 1. Zekerheid van uitkering: Bij een sommenverzekering ontvang je een uitkering op basis van het vooraf bepaalde verzekerde bedrag, ongeacht of je werkelijke inkomensverlies aantoonbaar is. Dit biedt meer zekerheid over de hoogte van de uitkering.

 2. Geen invloed van inkomensdaling: Bij een sommenverzekering wordt de uitkering niet beïnvloed door een gedaald inkomenspeil na het afsluiten van de verzekering. Dit in tegenstelling tot een schadeverzekering, waarbij de uitkering kan dalen als blijkt dat het inkomen lager is geworden.

 3. Onafhankelijk van andere inkomsten: Een sommenverzekering keert uit ongeacht eventuele andere inkomsten, of het nu van de verzekerde zelf is of van medewerkers. Dit kan gunstig zijn voor ondernemers met personeel, waarbij taken mogelijk worden overgenomen door anderen.

 4. Eenvoudige vaststelling van uitkering: Bij een sommenverzekering is de vaststelling van de uitkering eenvoudiger, omdat deze gebaseerd is op het vooraf gekozen verzekerde bedrag en de mate van arbeidsongeschiktheid. Er is minder gedoe met het aantonen van werkelijke schade.

 5. Premiehoogte vergelijkbaar met schadeverzekering: Hoewel de premie voor een sommenverzekering vergelijkbaar is met die van een schadeverzekering, biedt de sommenverzekering vaak meer zekerheid en eenvoud in het uitkeringsproces.

Zo krijg je de scherpste premie voor je Allianz AOV

 1. Geef in onze vergelijker op wat je in een AOV zoekt
 2. Voeg de Allianz AOV toe aan je resultaten
 3. Vergelijk alle AOV aanbieders met Allianz
 4. Maak je keuze!

Hoe sluit ik de arbeidsongeschiktheidsverzekering van Allianz af?

1. AOV van Allianz afsluiten met een onafhankelijke adviseur

Via Yezzer kun je persoonlijk advies krijgen. Daarna vragen we de AOV voor je aan. De kosten zijn eenmalig € 499, en daarnaast € 17,50 p.m. wanneer de AOV loopt (we doen hierbij jaarlijks een check, het advies, zijn jouw vraagbaak en contact richting verzekeraar). Dit zijn de laagste kosten die je in Nederland vindt. Dit komt doordat Yezzer volledig online is geregeld!

Aanvragen met advies >>

2. AOV van Allianz aanvragen zonder advies

Via Yezzer kun je zonder advies een AOV aanvragen. Je moet dan voldoende kennis over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen hebben. De kosten die we hiervoor rekenen zijn eenmalig € 269, en daarnaast € 90 p.j. administratiekosten op het moment dat de AOV loopt. Dit zijn superlage kosten. Dit komt doordat Yezzer volledig online is geregeld!

Aanvragen zonder advies >>

3. AOV's van Allianz vergelijken

Via Yezzer kan je vrijblijvend AOV's vergelijken, op voorwaarden en premies. Daarna kan je zelf besluiten om een AOV aan te vragen, met of zonder advies. Vergelijken is uiteraard helemaal gratis.

Nu vergelijken >>

asr
allianz
klaverblad
movir
aegon
avero-achmea
goudse

Bij ons vergelijk je makkelijk je Allianz AOV

 • Snel en makkelijk online geregeld
 • Ruim aanbod
 • Collectiviteitskorting, dus lagere premies!
 • Speciaal gericht op ondernemers
Vergelijk jouw AOV via Yezzer

Scherpe premie via Yezzer

Omdat duizenden ondernemers zoals jij AOV’s bij Yezzer vergelijken en afsluiten, nemen verzekeraars ons serieus. Daarom kunnen wij de hoogste collectiviteitskortingen van Nederland aan onze klanten bieden. 

Yezzer: verzekeren verbeteren

Hi, wij zijn Yezzer. Wij zijn de verzekeringswereld door elkaar aan het schudden. We doen namelijk alles online en bij ons regel je makkelijk en snel een bedrijfsverzekering zoals een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Maar niet alleen dat: ook beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen, bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen en andere bedrijfsverzekeringen bieden we op ons platform aan.

Aanbieders arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

Yezzer werkt alleen maar samen met A-merken. Bij ons vind je dus alleen verzekeraars met een goed track record. Bekende partijen dus, maar wel tegen de laagste tarieven. Dat komt door de vele ondernemers die al via Yezzer een verzekering hebben afgesloten: door hun, en hopelijk ook binnenkort jou, krijgen we de hoogste collectiviteitskortingen van Nederland!

Momenteel bieden wij arbeidsongeschiktheidsverzekeringen van de volgende verzekeraars aan: 

Een Arbeidsongeschiktheidsverzekering van Avero Achmea
Een Arbeidsongeschiktheidsverzekering van AEGON
Een Arbeidsongeschiktheidsverzekering van a.s.r.
Een Arbeidsongeschiktheidsverzekering van Movir
Een Arbeidsongeschiktheidsverzekering van Klaverblad
Een Arbeidsongeschiktheidsverzekering van De Goudse