Laatst bijgewerkt 23 november 2023

Vergelijk crowdsurance of schenkkringen

Een schenkkring (waarbij ondernemers elkaar onderling geld schenken bij ziekte) als alternatief voor een AOV wordt steeds populairder. Elke schenkkring kent zijn eigen kenmerken en voorwaarden. Hieronder vergelijken we de schenkkringen SharePeople, Zelfstandig Ondernemers en SamSam en vind je de korting om deze via Yezzer af te sluiten. 

Korting op inschrijfgeld via Yezzer

Als je via Yezzer meedoet aan SharePeople, Zelfstandig Ondernemers of SamSam ontvang je korting.

Allereerst… wat is een schenkkring en wat is crowdsurance?

Een schenkkring is een groep ondernemers die afspreekt dat ze elkaar geld schenken als één van hen ziek wordt of iets overkomt. Je betaalt geen premie, zoals bij een AOV, maar je schenkt als iemand in jouw kring arbeidsongeschikt wordt. En jij ontvangt schenkingen wanneer jou iets overkomt, vaak maximaal 2 jaar. De term crowdsurance wordt voornamelijk gebruikt voor een grote, anonieme schenkkring waarbij je online kan aansluiten. De schenkkringen die we hieronder vergelijken zijn allemaal crowdsurance oplossingen en dus online af te sluiten. De belangrijkste overeenkomst is verder dat er geen medische check is maar dat je als deelnemer bij inschrijving verklaart geen ziekte te hebben waarvan de verwachting is dat je binnenkort uitvalt. 

De belangrijkste voorwaarden & kosten van schenkkringen voor 2 jaar

 

  kort

Tot welke leeftijd kan je deelnemen? AOW leeftijd AOW leeftijd Onbeperkt
Zijn psychische ziektes gedekt in het 1e jaar? ✔️ ✔️
Vanaf welk % arbeidsongeschiktheid wordt er uitgekeerd? (naar rato) 50% 20% 1%
Bij welk percentage arbeidsgeschiktheid stopt de uitkering? 

75% 

100% 

100% 
Gemiddelde maandelijkse kosten aan de schenkkring bij een uitkering van €1.000 p.m.? (vaste kosten en donaties) €32  €35,66 €34,40
Éénmalige inschrijfkosten na korting Yezzer €75 €75 €84
Direct inschrijven via Yezzer met korting inschrijven met korting inschrijven met korting* inschrijven met korting
Kortingscode niet nodig YEZZER-50 YEZZER40

 

Klik hier om de uitgebreide vergelijking van voorwaarden en kosten van de schenkkringen te zien.

*Gebruik bij inschrijving de kortingscode aangegeven bij de schenkkring van jouw keuze om jouw korting te ontvangen.

SamSamkring

Bij SamSamkring kies je zelf hoeveel geld je wilt ontvangen als je ziek bent. Dit mag maximaal 80% van je inkomen uit je bedrijf zjn en moet tussen de €1.000 en €4.000 liggen. SamSamkring is dus ook interessant voor hogere inkomens. Alle deelnemers sparen en bouwen een buffer op, zodat er altijd voldoende geld is om de zieken te schenken. Als het maximum bereikt is en je niet meer wilt sparen dan krijg je maandelijks het teveel gestorte bedrag terug. Bijzonder aan SamSamkring is dat ze niet met een minimum arbeidsongeschiktheidspercentage werken. Je ontvangt je schenkingen conform het vastgestelde percentage dat je arbeidsongeschikt bent. In theorie is alles tussen de 1 en 100% arbeidsongeschiktheid mogelijk. Vergelijk hier de voorwaarden & kosten van SamSamkring

  • Gebruik de code YEZZER40 in om korting te krijgen
Meld je aan via Yezzer en ontvang €40,- korting

SharePeople

SharePeople is één van de grootste crowdsurance platformen in Nederland. Het bijzondere aan SharePeople is dat je naast deelnemer ook medeaandeelhouder kan worden, want SharePeople is namelijk een coöperatie. SharePeople Kort is de schenkkring die dekking geeft voor maximaal 2 jaar. Daarnaast heeft SharePeople ook een crowdsurance oplossing voor een dekking van inkomen bij arbeidsongeschiktheid tot aan pensioen, SharePeople Lang genaamd. Voor SharePeople Lang gelden andere voorwaarden dan gepresenteerd in deze vergelijker en deze website. Verder start SharePeople binnenkort met een eigen arbodienst onder de naam SharePeople Crowdability waarmee ze ook veel actiever gaan worden op preventiegebied. Vergelijk hier de voorwaarden & kosten van SharePeople Kort. 

Meld je aan via Yezzer en ontvang €50,- korting

Zelfstandig Ondernemers

Bij Zelfstandig Ondernemers is iedere ondernemer welkom. Het bijzondere aan Zelfstandige Ondernemers is dat zij een 4-in-1 oplossing bieden. Met 1 vaste maandinleg sluit je je aan bij deze schenkkring en kan je optioneel direct 3 andere ondernemersrisico’s afdekken (ongevallenverzekering, pensioen en sparen). In de maandinleg zitten alle kosten inbegrepen: administratiekosten, vast bedrag voor donaties, sparen, ja zelfs de btw! Daardoor weet je vooraf precies wat je kwijt bent per maand. Zijn er minder zieken? Dan gaat er meer geld naar je spaarpot! Zelfstandig Ondernemers vindt preventie heel belangrijk. Bij deelname mag je kosteloos meedoen aan een preventieve psychische gezondheidscheck en, krijg je de mogelijkheid tot ondersteuning van een psycholoog. Daarnaast investeert Zelfstandig Ondernemers veel in re-integratietrajecten van zieke deelnemers. Vergelijk hier de voorwaarden & kosten van Zelfstandige Ondernemers.

  • Gebruik de code YEZZER-50 in om korting te krijgen
Meld je aan via Yezzer en ontvang €50,- korting

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten

Bij Yezzer nemen we geen genoegen met de status quo in verzekeringsland.

Bij Yezzer gebruiken we slimme technologie om verzekeren voor ondernemers veel goedkoper, maar vooral ook moeiteloos en minder stoffig te maken. Wij snappen wat ondernemers willen. We werken bijvoorbeeld aan tech waarmee we verzekeraars uitdagen om voor jou verzekeringen op maat te ontwikkelen, waardoor je nooit teveel betaalt of onderverzekerd bent. Daarnaast omarmen we alternatieve risico-oplossingen voor ondernemers, zoals schenkkringen/ crowdsurance. En nemen we deze alternatieven graag mee in onze vergelijkingen. Kortom: bij Yezzer nemen we geen genoegen met de status quo in verzekeringsland.

 

Yezzer. Verzekeren verbeteren. 

Website Disclaimer

De informatie op deze pagina is samengesteld op basis van data verstrekt door de betrokkene schenkkringen. Deze pagina wordt periodiek bijgewerkt. Voor de meest up-to-date informatie raden wij aan om altijd eerst de website en voorwaarden van de schenkkring van jouw keuze te checken.