Daisycon Affiliate Marketing

Beroepsaansprakelijkheids-verzekering

Yezzer = verzekeren verbeteren. Bij ons sluit je makkelijk en snel je beroepsaansprakelijkheids-verzekering (BAV) af. Onze BAV-specialisten Roos, Kayleigh, Jeffrey en Jolien vergelijken binnen 1 werkdag verzekeringen met elkaar. Zo krijg jij de beste deal en de best passende verzekering bij jouw situatie 👊 

De Yezzer Premiescan

Vul in 2 min jouw gegevens in, wij vergelijken partijen en sturen binnen 1 werkdag een vrijblijvend voorstel!

aegon
nationalenederlanden
aig
allianz
avero-achmea
markel
asr
hiscox
reaal
+ nog 33 andere aanbieders

Voordelen van Yezzer

 • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
 • Snel en makkelijk online geregeld
 • Speciaal gericht op ondernemers
 • Extra's als toegang tot trainingen en events
Vergelijk beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen!

BAV

Je hebt vast wel eens van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering gehoord. De verzekering die ervoor zorgt dat jij gedekt bent tegen grote financiële schades. Je wilt immers niet dat je door een bedrijfsmatige fout moet opdraaien voor alle kosten die daarbij komen kijken.

In sommige gevallen is een BAV verplicht door het bedrijf, of door het werk dat je doet, maar het is altijd de moeite waard om goed te kijken naar zaken waar je op moet letten. Bij Yezzer  leggen we je graag uit wat beroepsaansprakelijkheid is, waarom het belangrijk is en hoe je met een BAV zorgt voor de juiste dekking voor een scherpe beroepsaansprakelijkheidsverzekering premie.

We hopen hiermee dat jij op de best mogelijke manier verschillende beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen kunt vergelijken.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering, wat is dat?

Voordat je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluit is het belangrijk om te weten wat beroepsaansprakelijkheid eigenlijk is. Beroepsaansprakelijkheid is is de aansprakelijkheid voor jou en je bedrijf, door fouten tijdens het uitoefenen van jouw beroep. Bij fouten moet je bijvoorbeeld denken aan nalatigheid, onjuistheden, gebrekkige adviezen, vergissingen en verkeerde handelingen. Als gevolg van deze handelingen kan grote financiële schade ontstaan, waarvoor jij aansprakelijk gesteld kan worden.

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking tegen ‘zuivere vermogensschade’. Daarmee wordt financiële schade bedoeld die is ontstaan door jouw beroepsmatige handelen. Ook kosten voor juridisch verweer, wettelijke rente en bereddingskosten kunnen worden gedekt door een BAV. Het komt er uiteindelijk op neer dat een BAV de kosten dekt die je maakt om jouw belangen te verdedigen, of de schadeclaim nou terecht is of niet.

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat een BAV iets anders is dan een AVB (aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven). De AVB dekt namelijk zaak- en letselschade veroorzaakt door jou en eventuele medewerkers.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP

Omdat het steeds gebruikelijker wordt om zelfstandigen voor klussen in te schakelen is het belangrijk om goed verzekerd te zijn tegen beroepsaansprakelijkheid. Het is voor jou als zelfstandige namelijk fijn dat je vaker wordt ingeschakeld, maar het brengt ook grote risico’ s met zich mee. Je bent als ZZP’er steeds kwetsbaarder tijdens het uitoefenen van je beroep. Stel je bijvoorbeeld voor dat je een verkeerd advies geeft, dat je per ongeluk intellectuele eigendomsrechten schendt, of dat je onvolledige informatie aan een opdrachtgever verstrekt. Hiervoor aansprakelijk gesteld worden kan voor hoge kosten zorgen, ook al heb je het niet bewust gedaan. Je wilt niet dat de toekomst van jouw bedrijf op het spel komt te staan door dit soort kosten. Lees meer over beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP. Je kunt bij ons ook direct de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP vergelijken

Verplichte beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kan ook verplicht zijn. Opdrachtgevers kunnen je verplichten een BAV af te sluiten. Overheidsinstanties en bemiddelingsbureaus staan hier bijvoorbeeld bekend om. Soms verplicht een branche- of beroepsvereniging de verzekering, omdat je anders geen lid kunt worden. Naast deze verplichtingen kan het voor jou als zelfstandige ook bijdragen aan de professionaliteit. 

BAV verzekering dekking

Benieuwd waarvoor jij gedekt bent bij het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering? We hebben het voor je op een rijtje gezet.
 • Wettelijke aansprakelijkheid
  Voor zover de wettelijke aansprakelijkheid niet is uitgesloten kun je die laten dekken door de BAV.
 • Reputatie en continuïteit
  Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kun je de reputatie en continuïteit van jouw bedrijf laten dekken, om te kunnen blijven ondernemen als je aansprakelijk wordt gesteld met een grote claim.
 • Nalatigheid
  Blijk je nalatig te zijn geweest, gaf je een verkeerd advies of maakte je een andere fout tijdens het uitvoeren van jouw beroep? Met de BAV ben je daarvoor goed verzekerd.
 • Privacy
  Zodra je de privacy of een geheimhoudingsplicht per ongeluk schendt kun je daarvoor aansprakelijk worden gesteld. Deze verzekering biedt dan uitkomst.
 • Smaad en laster
  Wil jij je laten verdedigen of moet je een schadevergoeding betalen vanwege smaad of laster? Je kan daarvoor gebruik maken van de BAV.
 • Reconstructie
  Sommige beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen dekken de kosten voor het herstel van verloren of beschadigde documenten of data, zodat je die kunt laten reconstrueren.
 • Intellectueel eigendom
  Maak je onbedoeld inbreuk op rechten van derden? Je kunt rekenen op dekking voor het schenden van bijvoorbeeld auteurs- en merkrechten.
 
Soms is er sprake van een eigen risico. Je betaalt zelf het eerste deel van de kosten of kleine bedragen, waardoor je de beroepsaansprakelijkheidsverzekering kunt gebruiken bij grote(re) claims. Je kunt dan rekenen op de expertise van de verzekeraar, zowel om verweer te voeren als om binnen jouw vakgebied uit te zoeken of je daadwerkelijk aansprakelijk kunt worden gesteld.
 

Onze verzekeringsspecialisten

Bij Yezzer willen we verzekeren verbeteren. Dat doen we onder andere door online processen aan te laten sluiten op onze verzekeringsspecialisten. Daardoor kunnen we scherp in de markt zitten maar ondertussen ook de service leveren die je gewend bent van de meer traditionele tussenpersonen. Dat maakt Yezzer, Yezzer! 

Nadat je een aanvraag bij ons hebt gedaan, krijg je te maken met 1 van onze 4 verzekeringsspecialisten en ze stellen zich graag aan jullie voor: 

Roos

“We regelen belangrijke zaken voor ondernemers en dat moet goed gebeuren, dus dat doen we dan ook." 

Kayleigh

“We werken heel informeel met elkaar, we zijn niet suf en saai!”

Jeffrey

“Bij Yezzer innoveren we en passen we ons op de situatie aan.” 

Jolien

"Het imago van de verzekeringswereld is saai, moeilijk en duur. Maar wij zijn jong en dynamisch, dat maakt ons echt anders!”

Kies jouw BAV verzekering

Wil je een BAV vergelijken of ben je benieuwd of die verplicht is? Wij leggen je graag meer uit over de dekking en helpen je de goedkoopste BAV te vinden, ook voor een eenmanszaak.

De kosten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP of MKB ondernemer berekenen? Gebruik net als duizenden andere ondernemers zoals jij onze vergelijker. En heb je vragen of wil je de polis meteen afsluiten? Bel ons op nummer 088 939 2520 of stuur een e-mail naar verzekeringen@yezzer.nl.

Yezzer heeft ruime ervaring met beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen, en biedt deze voor verschillende beroepen.

beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT

beroepsaansprakelijkheidsverzekering Accountant

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten