Beroepsaansprakelijkheids-verzekering

Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) ben je gedekt tegen financiële schades. Benieuwd of je als ondernemer ook een BAV nodig hebt? Onze BAV-specialisten kunnen je helpen een geschikte BAV te vinden die bij jou past, en deze kan je vervolgens direct online afsluiten.

Vul je gegevens in, wij vergelijken partijen voor je en ontvang binnen 1 werkdag een voorstel. Of sluit zelf direct in 2 minuten online af!

Start met BAV premies vergelijken!

aegon
nationalenederlanden
aig
allianz
avero-achmea
markel
asr
hiscox
reaal
+ nog 33 andere aanbieders

Voordelen van Yezzer

 • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
 • Snel en makkelijk online geregeld
 • Speciaal gericht op ondernemers
 • Extra's als toegang tot trainingen en events
Vergelijk beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen!

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Als gevolg van een fout in jouw advies, berekeningen of een andere beroepsfout kan financiële schade ontstaan waarvoor jij aansprakelijk kan worden gesteld. 

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering beschermt je tegen beroepsmatige fouten zoals nalatigheid en verkeerde handelingen en biedt dan dekking tegen ‘zuivere vermogensschade’. Ook kosten voor juridisch verweer, wettelijke rente en bereddingskosten kunnen worden gedekt door een BAV. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt dus de kosten die jij maakt om je belangen te verdedigen, of een schadeclaim nu terecht is of niet. 

Ook als ZZP’er wil je niet zomaar voor financiële verrassingen komen te staan. Bekijk daarom ook de mogelijkheden van een BAV voor ZZP’ers

Wat dekt een BAV?

Een BAV dekt je wanneer je een bedrijfsmatige fout maakt. Maar bij welke bedrijfsmatige fouten wordt je gedekt? 

Naast advies of bereken fouten waar financiële schade uit kan ontstaan helpt een BAV ook op andere vlakken. Ook kun je de reputatie en continuïteit van je bedrijf dekken met een BAV, zodat je kunt blijven ondernemen wanneer je aansprakelijk wordt gesteld met een grote claim. Verder dekt een BAV wanneer je een geheimhoudingsplicht per ongeluk schendt, wanneer je nalatig bent geweest en wanneer er smaad en laster is gepleegd. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering geeft in veel gevallen bescherming. Lees meer informatie in onze blog over de dekking van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering of neem contact op met onze adviseurs.

Start met BAV premies vergelijken

112.427 ondernemers gingen je voor!

Wanneer heb ik een BAV nodig?

Een BAV is een belangrijke verzekering voor ondernemers die met hun beroep advies geven aan andere partijen. Heb je deze verzekering niet en bega je een bedrijfsmatige fout en word je daarvoor aansprakelijk gesteld, dan kan het zijn dat je financieel in de problemen komt en dat de reputatie van je bedrijf verslechterd. Daarom is het verstandig om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. 

Lees verder in onze blog “Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV), waarom is het nu écht belangrijk?” waarom het slim is om een BAV af te sluiten. 

Is een BAV verplicht?

Het afsluiten van een BAV is verplicht voor een aantal beroepen waaronder advocaat en financieel adviseur. Daarnaast kan het ook zijn dat je opdrachtgever je verplicht om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Toch is het wettelijk niet verplicht om een BAV af te sluiten. Meer hierover lees je op onze pagina “Beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?”. 

Ondanks dat een BAV niet verplicht is, is het toch de moeite waard om er goed over na te denken. Met de dekking van een BAV zorg je ervoor dat je niet in de problemen komt wanneer je een bedrijfsmatige fout maakt. 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Neem bij het vergelijken van verschillende beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen de volgende factoren in overweging:

 • Dekking: welke risico's worden gedekt door verschillende beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen? Dit omvat bijvoorbeeld dekking voor fouten, nalatigheden, en claims van derden.
 • Premies: hoeveel kost de verzekering? Het is belangrijk om premies van verschillende verzekeraars te vergelijken en te begrijpen welke factoren de kosten beïnvloeden.
 • Voorwaarden: wat zijn de algemene voorwaarden van de verzekeringen? Zijn er beperkingen of uitsluitingen die van invloed kunnen zijn op de dekking?
 • Aanvraagproces: hoe verloopt het proces om de verzekering aan te vragen? Zijn er specifieke documenten of vereisten.
 • Klantenservice en reputatie: hoe is de klantenservice van de verzekeraar? Hoe tevreden zijn andere klanten over de service en claimafhandeling
 • Optionele dekkingen: zijn er aanvullende dekkingen beschikbaar, zoals dekking voor cyberaansprakelijkheid of rechtsbijstand?

Door beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen te vergelijken, kun je niet alleen kosten besparen, maar ook zorgen voor een BAV die perfect aansluit bij jouw financiële situatie en beroep.

Onze vergelijkingstool

Direct verschillende beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken? Met onze vergelijkingstool vergelijken wij gemakkelijk beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen voor jou. 

 1. Vul je beroep en bedrijfsactiviteiten in.
 2. Vul de jaaromzet van je onderneming in.
 3. Kies het gewenste verzekerde bedrag per aanspraak en het totaal verzekerde bedrag per jaar.
 4. Kies het eigen risico.

Vervolgens ontvang je van ons een rapport van verzekeringen van verschillende verzekeraars die je kunt vergelijken op hun premies en voorwaarden. Daarnaast sturen we je een voorstel voor een geschikte beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor jou. Uiteindelijk kies je zelf welke je BAV je gaat afsluiten. 

 

 

BAV afsluiten

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten via Yezzer is ontzettend makkelijk. Nadat je van ons een vergelijkingsrapport hebt ontvangen en de BAV hebt gekozen die het beste bij je past, kun je de BAV direct online afsluiten. 

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste beroepsaansprakelijkheidsverzekering? Neem dan contact met ons op. Onze BAV-specialisten helpen je graag met het vinden van de beste beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor jouw situatie. 

Vergelijken

Vergelijking

 • Ontvang een vergelijking
 • Inclusief voorstel op maat
 • Persoonlijk contact
Start vergelijking

Direct zelf afsluiten

Direct premies te zien

 • In 2 minuten geregeld
 • Dagelijks opzegbaar
 • Volledig zelf online te regelen
Bereken premie

Contact

Eerst contact

 • Stel je vragen
 • Via een van onze BAV experts
 • Direct contact
Bel ons

Een BAV voor verschillende beroepen

Zoals eerder benoemd, is het voor sommige beroepen verplicht om een BAV af te sluiten. Daarnaast is het voor beroepen waarin veel advies wordt gegeven ook aan te raden om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. 
Een voorbeeld hiervan is wanneer je in de zorg werkt. Een beroep waarin een BAV vaak wordt onderschat, maar wel nodig kan zijn. Maak je als tandarts of psycholoog een inschattingsfout, dan kan dat grote gevolgen hebben. Wanneer je in dit geval een BAV hebt, leg je het risico bij de verzekeraar neer. Lees hier verder over een BAV voor in de zorg. Ook als je werkt als architect kan het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering handig zijn. Zo ben je gedekt tegen de kosten die oplopen wanneer de bouw van een project stil komt te liggen door een fout. 

Ben je benieuwd of je voor jouw beroep ook een BAV  moet afsluiten? Neem contact met ons op! Wij kunnen je direct helpen met je vragen over de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. 

Advies over BAV

Heb je hulp nodig bij het vinden en afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering? Onze speciale BAV adviseurs Kayleigh, Roos en Jolien kunnen je helpen. Zij hebben allen ruime ervaring in het adviseren van ondernemers bij beroepsaansprakelijkheid. Wanneer ze weten wat jouw wensen zijn voor een BAV, zullen ze voor jou een geschikte verzekering uitzoeken. Uiteindelijk maak je natuurlijk zelf de keuze welke BAV je gaat afsluiten.

Veelgestelde vragen over beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen

In het overzicht hiernaast vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Alle veelgestelde vragen

Gezien de dekking (vermogensschade) zijn dit beroepen die bijvoorbeeld adviezen geven, tekeningen maken of berekeningen uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan organisatieadviseurs, ICT'ers, architecten of accountants.

Mogelijk heeft een opdrachtgever van jou in de overeenkomst staan tegen welk bedrag je aansprakelijk gesteld kan worden. Dit kan je dan aanhouden. Als een opdrachtgever dit niet aangeeft of als je zelf een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wil, dan hangt de hoogte van het verzekerde bedrag af van jouw activiteiten. Yezzer helpt je hier graag bij om dit te bepalen. Voor bepaalde activiteiten zoals de advocatuur of financiële dienstverlening worden minimale bedragen vereist. Ook is het van belang om de beroepsaansprakelijkheidsverzekering goed te laten aansluiten op jouw algemene voorwaarden en/of modelovereenkomst, waarbij je in jouw voorwaarden opneemt dat jouw maximale aansprakelijkheid nooit meer kan zijn dan wat jouw verzekering hiervoor dekt.

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) dekt je wanneer je door beroepsmatig handelen een fout maakt, zoals het geven van verkeerde adviezen. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) geeft dekking wanneer je zaak- of letselschade aanricht bij een ander bedrijf. Dit geldt bijvoorbeeld wanneer je per ongeluk een kop koffie over iemands laptop stoot, of wanneer tijdens je werk letsel aanbrengt bij een persoon. 

De kosten van een BAV kunnen verschillen per verzekering en verzekeraar. Daarnaast zijn de factoren beroep, omzet, verzekerde bedrag en eigen risico ook van invloed op de kosten van je beroepsaansprakelijkheidsverzekering. 

Alle veelgestelde vragen

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten

Start met BAV premies vergelijken

112.427 ondernemers gingen je voor!