Beroepsaansprakelijkheids-verzekering vergelijken en afsluiten?

Lees hieronder over beroepsaansprakelijkheids-verzekering vergelijken en afsluiten. Of laat ons bij verschillende verzekeraars vergelijken zodat jij meteen kan afsluiten!

De Yezzer Premiescan

Vul in 2 min jouw gegevens in, wij vergelijken partijen en sturen binnen 1 werkdag een vrijblijvend voorstel!

aegon
nationalenederlanden
aig
allianz
avero-achmea
markel
asr
hiscox
reaal
+ nog 33 andere aanbieders

Voordelen met Yezzer

 • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
 • Snel en makkelijk online geregeld
 • Speciaal gericht op ondernemers
 • Extra's als toegang tot trainingen en events
Vergelijk beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen!

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Denk je na over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)? De verzekering dekt grote financiële schades, zodat je daar zelf niet voor hoeft op te draaien. Voor sommige beroepen of vanuit de beroepsorganisatie verplicht, maar altijd de moeite van het overwegen waard. Bij Yezzer leggen we je graag uit waar je aan moet denken bij beroepsaansprakelijkheid, waarom dit belangrijk is en hoe je met een BAV zorgt voor de juiste dekking voor een scherpe premie.

Wat is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering en wat is bijvoorbeeld het inlooprisico? Belangrijke vragen, waarmee je een goed beeld krijgt van de verzekering en waarom die belangrijk is voor jou als ZZP-er of MKB ondernemer.

Wat is beroepsaansprakelijkheid?
Ten eerste, wat is beroepsaansprakelijkheid eigenlijk? Het is de aansprakelijkheid voor jou en je bedrijf, door fouten tijdens het uitoefenen van jouw beroep. Het kan gaan om nalatigheid, om onjuistheden, gebrekkige adviezen, vergissingen en verkeerde handelingen. Als het gevolg daarvan kan er grote financiële schade ontstaan, waarvoor een opdrachtgever of een andere betrokkene jou aansprakelijk kan stellen.

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking tegen ‘zuivere vermogensschade’. Het gaat om financiële schade die ontstaan door jouw beroepsmatige handelen. Bovendien kun je kosten voor juridisch verweer laten dekken, net als de wettelijke rente en bereddingskosten. Onder de streep kun je rekenen op vergoeding van kosten die je nodig hebt om jouw belangen te verdedigen en vergoeden, ongeacht of de schadeclaim terecht is.

Tip: je kunt de BAV uitbreiden met een AVB, de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. Daarmee kun je ook zaak- en letselschade dekken, zowel door jou veroorzaakt als door eventuele medewerkers.

Waarom de beroepsaansprakelijkheidsverzekering?
De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is belangrijk, vooral omdat het binnen onze maatschappij steeds gebruikelijker wordt om zelfstandigen in te schakelen voor grote(re) opdrachten. Dat is fijn voor jou als ZZP-er of MKB ondernemer, maar creëert ook grotere risico’s. Je bent als ondernemer steeds kwetsbaarder, tijdens de uitoefening van jouw beroep en de aansprakelijkheid die daarbij hoort.

Geef je een verkeerd advies, schend je per ongeluk intellectuele eigendomsrechten of verstrek je helaas onvolledige informatie aan een opdrachtgever? In al die gevallen kun je daarvoor aansprakelijk worden gesteld. Je kunt te maken krijgen met hoge juridische kosten, een schadeclaim of reputatieschade, waardoor het soms zelfs niet meevalt om jouw bedrijf door te blijven zetten.

Daarnaast kunnen er andere redenen zijn om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Soms verplichten opdrachtgevers die polis, vooral de overheid en bemiddelingsbureaus staan daar om bekend. Een andere reden kan zijn om voor een meer professionele uitstraling te zorgen. Soms verplicht een branche- of beroepsvereniging de verzekering, om lid te kunnen worden.

Let op: het opstellen van algemene voorwaarden biedt bescherming, maar is niet altijd voldoende. Met name algemene (inkoop)voorwaarden voor opdrachtgevers zijn vaak onvoldoende om alle aansprakelijkheid goed af te dekken of af te wijzen. Een BAV is daarop dan een waardevolle aanvulling.

Lees hieronder meer over de dekking van een BAV.

Dekking door de BAV

Benieuwd naar wat de beroepsaansprakelijkheidsverzekering is als het gaat om de dekking? We zetten de belangrijkste dekkingen op een rij:

 • Wettelijke aansprakelijkheid
  Voor zover de wettelijke aansprakelijkheid niet is uitgesloten kun je die laten dekken door de BAV.
 • Reputatie en continuïteit
  Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kan je de reputatie en continuïteit van jouw bedrijf laten dekken, om te kunnen blijven ondernemen als je aansprakelijk wordt gesteld met een grote claim.
 • Nalatigheid
  Blijk je nalatig te zijn geweest, gaf je een verkeerd advies of maakte je een andere fout tijdens het uitvoeren van jouw beroep? Met de BAV ben je daarvoor goed verzekerd.
 • Privacy
  Zodra je de privacy of een geheimhoudingsplicht per ongeluk schendt kun je daarvoor aansprakelijk worden gesteld. Deze verzekering biedt dan uitkomst.
 • Smaad en laster
  Wil jij je laten verdedigen of moet je een schadevergoeding betalen vanwege smaad of laster? Je kan daarvoor gebruik maken van de BAV.
 • Reconstructie
  Sommige beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen dekken de kosten voor het herstel van verloren of beschadigde documenten of data, zodat je die kunt laten reconstrueren.
 • Intellectueel eigendom
  Maak je onbedoeld inbreuk op rechten van derden? Je kunt rekenen op dekking voor het schenden van bijvoorbeeld auteurs- en merkrechten.
 • Juridische verdediging
  Heb je juridische bijstand nodig voor jouw verdediging? Ook daarvoor kan je gebruik maken van de BAV.

Soms is er sprake van een eigen risico. Je betaalt zelf het eerste deel van de kosten of kleine bedragen, waardoor je de beroepsaansprakelijkheidsverzekering kunt gebruiken bij grote(re) claims. Je kunt dan rekenen op de expertise van de verzekeraar, zowel om verweer te voeren als om binnen jouw vakgebied uit te zoeken of je daadwerkelijk aansprakelijk kunt worden gesteld.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering berekenen en vergelijken

Wil je de beroepsaansprakelijkheidsverzekering berekenen of vergelijken specifiek voor jouw eenmanszaak? Wij maken het je online graag makkelijk. Ontdek de kosten per maand, gewoon in een online overzicht.

Wil je een BAV vergelijken of ben je benieuwd of die verplicht is? Wij leggen je graag meer uit over de dekking en helpen je de goedkoopste BAV te vinden, zodat je daarmee een goede keuze maakt.

De kosten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP of MKB ondernemer berekenen? Gebruik net als duizenden andere ondernemers zoals jij onze vergelijker. En heb je vragen of wil je de polis meteen afsluiten? Bel ons op nummer 088 939 2520 of stuur een e-mail naar verzekeringen@yezzer.nl.

Yezzer heeft ruime ervaring met beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen, en biedt deze voor verschillende beroepen.

beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT,

beroepsaansprakelijkheidsverzekering Advocaat,

beroepsaansprakelijkheidsverzekering Accountant.

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten