Je verzekering loopt in principe voor 1, 3 of 5 jaar. Daarna kun je maandelijks opzeggen of veranderen van verzekeraar. Overstappen naar Yezzer als beheerder van jouw verzekering kan echter altijd. Je behoudt dan dezelfde verzekering, maar door over te stappen betaal je geen provisie meer of je krijgt lagere beheerkosten

Er kunnen verschillende redenen zijn voor het opzeggen van je AOV. Je besluit bijvoorbeeld weer (tijdelijk) terug in loondienst te gaan en te stoppen als zelfstandig ondernemer. Je AOV opzeggen is dan mogelijk, maar je moet dan wel kunnen bewijzen dat je weer in loondienst treedt of dat je bedrijf komt te vervallen. Door middel van een loonstrook of een uitschrijving bij de Kamer van Koophandel kan je dit aantonen.

Als je tijdelijk in loondienst treedt kan je in de tussentijd een sluimerdekking inschakelen. Je betaalt deze periode voor de AOV een lager premiepercentage (ongeveer 25%). Deze dekking kan je voor één jaar lang activeren. Als je je AOV hebt opgezegd en je wilt in de toekomst weer beginnen met ondernemen dan moet je opnieuw een AOV afsluiten. Bij faillissement komt het AOV-contract te vervallen. Dit moet je binnen 30 dagen laten weten aan je verzekeraar. Een contractduur van een AOV duurt maximaal 36 maanden, daarna mag het maximaal met één jaar verlengd worden en is het AOV-contract per dag opzegbaar. 

Bereken hoeveel een AOV jou gaat kosten met de AOV vergelijker.

Heeft dit antwoord je geholpen?