AOV bij faillissement

Als je failliet verklaard wordt dan vervalt jouw AOV Contract. Het is belangrijk dat je dit snel aan je verzekeraar laat weten. Hou een termijn van maximaal 30 dagen aan. Doe je dit niet, kan het zijn dat je alsnog een maand premie verschuldigt bent.

Voordelen voor jou:
  • Tot ruim 50% lagere afsluit en advies kosten
  • Makkelijk en snel online te regelen
  • Vergelijke alle relevante verzekeraars

Onafhankelijk vergelijken
Vergelijk AOV's

Op het moment dat jouw bedrijf failliet wordt verklaard ben jijzelf degene die dat door moet geven aan de verzekeraar waar jij een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt afgesloten. Er is geen centraal punt dat daar een melding van doet. Jouw AOV contract vervalt namelijk op het moment dat jouw bedrijf failliet is verklaard. Je krijgt van de verzekeraar een periode van maximaal 30 dagen om dit te melden.

Mijn bedrijf stopt, wat betekent dat voor mijn AOV?

Hierbij is er een belangrijk verschil tussen tijdelijk stoppen of helemaal stoppen. Wanneer je besluit er een jaar tussenuit te gaan of door gebrek aan werk besluit om tijdelijk te stoppen met je bedrijf, is het mogelijk om voor opschorting van je verzekering te kiezen. De premie die je dan betaalt ligt op maar 25% van het bedrag dat je normaal gesproken zou moeten betalen. Je hebt dan een zogenaamde sluimerdekking. Deze sluimerdekking kun je voor maximaal één jaar aanhouden. Groot voordeel van het opschorten van je verzekering is dat je hem na dat jaar kunt heractiveren. Hiervoor hoef je dan niet opnieuw een medische keuring te doen.

Maakt het nog uit welke AOV dekking jij hebt gekozen?

Nee de keuze van de dekking heeft totaal geen invloed, want de dekking stopt met onmiddellijke ingang bij een faillissement. Voor de looptijd van de arbeidsongeschiktheidsverzekering maakt het daarbij niet uit of je hebt gekozen voor 

- beroepsdekking
- passende arbeid
- gangbare arbeid

Zo gauw je bedrijf ophoudt te bestaan stopt ook meteen je dekking. Denk dus heel goed na wat in jouw geval handiger is : helemaal stoppen met je bedrijf of eerst voor een periode van een jaar de verzekering op te schorten. Deze periode kun je maximaal benutten door voor jezelf te bekijken of je bedrijf echt niet meer levensvatbaar is. Faillissement aanvragen kun je ook altijd nog na dat jaar doen.

Vergelijk AOV's

Hulp nodig? 088-9392520

phone Liever teruggebeld worden? Bel mij terug.


"Goed en snel geholpen"

Na veel zoekwerk op internet ben ik als ondernemer uitgekomen bij Yezzer voor het afsluiten van een AOV. Ondanks de lage kosten wordt je goed en vooral erg snel geholpen. Geen kostbare tijd kwijt aan adviesgesprekken tijdens kantooruren, maar online je vragen stellen wanneer het jou uitkomt, en vervolgens snel antwoord op al je vragen, ook telefonisch! De overzichten die worden opgesteld zijn duidelijk en stellen je in staat de juiste afwegingen te maken om uiteindelijk een goede verzekering af te sluiten.

Christian de KriekYezzer uitgelicht in de pers door:
bnremercefwnu-zakelijksprout