Op zoek naar een beroepsaansprakelijkheidsverzekering als advocaat?

Een grote fout als advocaat kan dure consequenties hebben. Vul in 2 minuten je gegevens in, wij vergelijken 6 partijen en je krijgt binnen 1 werkdag een vrijblijvend voorstel!

Vergelijk Beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen

 • asr
 • reaal
 • nn
 • deamersfoortse
 • aegon
 • hdi
 • arag
 • aig
 • das
 • hiscox
20.000 + Ondernemers doen al mee
€ 100,- wat je gemiddeld bespaart
8.1 Is de gemiddelde beoordeling

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering advocaat

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor een advocaat afsluiten? Door verschillende polissen te vergelijken sluit je voor de scherpste premie de beste verzekering af. Speciaal bedoeld voor de advocatuur, waarmee je voldoet aan de specifieke wetgeving die jou verplicht om die verzekering af te sluiten.

Anders dan bij veel andere beroepen is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) voor een advocaat verplicht. Dat is het geval op grond van artikel 6.24, eerste lid, van de Verordening op de advocatuur (Voda). Je bent verplicht om je ‘adequaat te verzekeren tegen het risico op beroepsaansprakelijkheid’. Het doel daarvan is om jouw cliënten en andere betrokkenen een waarborg te bieden. Ontstaat er schade door een beroepsfout? Dan kan je terugvallen op de beroepsaansprakelijkheidsverzekering, zoals die er bijvoorbeeld ook voor alternatieve genezers en andere beroepen is.

Adequate verzekering

Wil je de beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor een advocaat vergelijken, om ‘adequaat verzekerd te zijn’? Het is belangrijk om goed te weten wat daaronder wordt verstaan. Het gaat erom dat je voldoende dekking kiest tegen het risico op beroepsaansprakelijkheid.

Tip: de Voda stelt minimumeisen aan de dekking van de verzekering. Houd er rekening mee dat een ‘adequate verzekering’ voor iedere advocaat anders kan zijn. Stem de beroepsaansprakelijkheidsverzekering af op het type cliënten dat je verdedigt en het type zaken waaraan je werkt.

Je kunt online de beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor een advocaat en de premie vergelijken, net als de specifieke dekking waar je op kan rekenen. Ontdek op die manier wat er mogelijk is binnen de advocatuur, zodat je een goede BAV afsluit waar je op kan vertrouwen.

 

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten

christian
Christian de Kriek Publieke Verandering
“Ondanks de lage kosten wordt je goed en vooral erg snel geholpen. ”
maaike
Maaike Coppoolse Xcel
“Bij Yezzer is het mogelijk om zelf je verzekering uit te zoeken. Op mijn vragen reageerde Yezzer snel en duidelijk. Tevreden? Dat was ik zeker!”
chris
Chris Boonstra Brilliant Classics
“Het aanbod van Yezzer sloot perfect aan, met hun lage kosten uniek in de markt. Het online afsluiten ging soepel en werd goed begeleid.”

Doe ook de vergelijking

Binnen 3 minuten gedaan

Wat zijn de voordelen van Yezzer?

 • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
 • Speciaal gericht op ondernemers
 • Snel en makkelijk online geregeld 
 • Extra's als toegang tot trainingen en events 

Hoe werkt het?

 1. Vul je gegevens in, dit neemt 2 minuten
 2. Krijg binnen 1 werkdag een vrijblijvend vergelijkingsrapport met de best passende verzekeraars
 3. Kies, met ondersteuning van ons, jouw beroepsaansprakelijkheidsverzekering en sluit online af

Over Yezzer

Verzekeren is vaak ingewikkeld en duur. Zeker voor ondernemers. Yezzer vindt dat dit anders moet. Door online te werken (met het persoonlijke contact), onafhankelijk (dus ruime keus) en vanuit een collectief (samen staan we sterker tegenover de verzekeraars). Het kan daardoor betaalbaarder en makkelijker. Yezzer is opgezet door ondernemers voor ondernemers.

Meer informatie

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor de advocatuur

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor een advocaat vergelijken en benieuwd waar je daarvoor op moet letten? Het is bijvoorbeeld belangrijk om aan te geven of werkgevers en cliënten van u vrijwaren van schade die tijdens de praktijkoefening ontstaat. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met een eventuele bestuurdersrol van stichting derdengelden, waar je zelf wel of niet bij bent aangesloten.

Ben je functionaris gegevensbescherming onder de AVG of behandel je ook zaken waarin je adviseert naar buitenlands recht? Dit kan invloed hebben op de dekking die je nodig hebt, net als wanneer je zaken behandelt met relatief grote belangen of die al liepen voordat je in dienst kwam bij een advocatenkantoor.

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering heeft een bijzondere rol binnen de advocatuur, anders dan bijvoorbeeld voor een (zelfstandig) accountant. Je kan bij Yezzer online de premie en dekking vergelijken, zodat je een adequate beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor advocaten kunt afsluiten. Voldoe op die manier aan de belangrijke regels vanuit de Voda, zodat je bij eventuele aansprakelijkheid terug kunt vallen op een verzekering met de benodigde dekking.

De kosten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP of MKB ondernemer berekenen? Gebruik net als duizenden andere ondernemers zoals jij onze vergelijker bovenaan de pagina. En heb je vragen of wil je de polis meteen afsluiten? Bel ons op nummer 088 939 2520 of stuur een e-mail naar verzekeringen@yezzer.nl.