Op zoek naar een beroepsaansprakelijkheids-verzekering als advocaat?

Een grote fout als advocaat kan dure consequenties hebben. Lees hieronder alles over de BAV voor advocaten. Of laat ons verzekeraars vergelijken via de premiescan!

De Yezzer Premiescan

Vul in 2 min jouw gegevens in, wij vergelijken partijen en sturen binnen 1 werkdag een vrijblijvend voorstel!

aegon
nationalenederlanden
aig
allianz
avero-achmea
markel
asr
hiscox
reaal
+ nog 33 andere aanbieders

Voordelen met Yezzer

  • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
  • Snel en makkelijk online geregeld
  • Speciaal gericht op ondernemers
  • Extra's als toegang tot trainingen en events
Vergelijk beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen!

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering advocaat

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) als advocaat afsluiten? Door verschillende polissen te vergelijken sluit je voor de scherpste premie de beste verzekering af. Hiermee voldoe je aan de specifieke wetgeving die jou verplicht om de beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.  
 
Anders dan bij veel andere beroepen is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) voor een advocaat verplicht. Deze verplicht is vastgesteld op grond van artikel 6.24, eerste lid, van de Verordening op de advocatuur (Voda). Je bent verplicht om je ‘adequaat te verzekeren tegen het risico op beroepsaansprakelijkheid’. Het doel van deze verplichting is om cliënten te beschermen voor eventuele schade door een beroepsfout.

Beroepsaansprakelijkheid advocaat vergelijken

Om de juiste beroepsaansprakelijkheidsverzekering te kiezen is het voor jou als advocaat belangrijk om adequaat verzekerd te zijn. Dat wil zeggen dat je voldoende dekking moet kiezen tegen het risico op beroepsaansprakelijkheid. De minimumeisen die de Voda stelt hoeft voor jou als advocaat niet altijd de juiste dekking te zijn. Het is belangrijk om de beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te stemmen op jouw type cliënt en het type zaken waaraan je werkt.   
 
Vergelijk de verschillende beroepsaansprakelijkheidsverzekering advocaat, de premie en de specifieke dekking bij Yezzer. Op deze manier kun je alle mogelijkheden ontdekken voor jou als advocaat om de juiste BAV af te sluiten. 
 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering advocatuur

Waar moet je nou eigenlijk op letten als je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluit als advocaat? Allereerst is het belangrijk om aan te geven of jouw werkgevers en cliënten vrijwaren van schade die tijdens het beoefenen van jouw werk ontstaat. Ook is het belangrijk om rekening te houden met een eventuele bestuurdersrol bij stichting derdengelde. Mocht je hier bij aangesloten zijn dan kan dat invloed hebben op je BAV. 
 
Daarnaast is het belangrijk om er rekening mee te houden of je functionaris bent onder de AVG, of je aan zaken hebt gewerkt met relatief grote belangen, of je zaken hebt waarin je adviseert aan buitenlands recht en of je zaken behandelt die al liepen voordat je in dienst kwam bij een advocatenkantoor. 
 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken als advocaat

Het is wel duidelijk dat een beroepsaansprakelijkheidsverzekering een bijzondere rol heeft binnen de advocatuur. Het is niet een verzekering waar je zomaar voor kunt kiezen, zoals dat bijvoorbeeld bij een (zelfstandig) accountant wel kan. Bij Yezzer kun je online de premie en dekking voor een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken, zodat je de beroepsaansprakelijkheidsverzekering kunt afsluiten die perfect bij jouw wensen past. Door een BAV bij ons af te sluiten zorg je ervoor dat je voldoet aan de regels vanuit de voda, zodat je bij eventuele aansprakelijkheid terug kunt vallen op een verzekering met de benodigde dekking.

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten