Werkzaam in de zorg? Op zoek naar een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Een grote fout in de zorg kan dure consequenties hebben. Vul in 2 minuten je gegevens in, wij vergelijken 6 partijen en je krijgt binnen 1 werkdag een vrijblijvend voorstel!

Start de vergelijking

users 20.000 + Ondernemers doen al mee
costs € 100,- Is wat je gemiddeld bespaart
rating 8.1 Is de gemiddelde beoordeling

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) Zorg

Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering noodzakelijk in de zorg?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een onderschatte verzekering voor de zorg. Als je aansprakelijk bent voor een schade, kan de verzekeraar de kosten voor jou dragen. Bij een schade van tienduizenden euro’s of zelfs tonnen, ben je daar erg blij mee. Voor mensen die in de zorg werken is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering zeer noodzakelijk. Wij leggen uit waarom.

Werkzaam zijn in de zorg brengt een groot risico met zich mee op het gebied van de aansprakelijkheid. Een inschattingsfoutje van bijvoorbeeld een arts, psycholoog of een tandarts kan grote gevolgen hebben. Met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering gericht op de zorg leg je het risico bij een verzekeraar neer. Je kunt beter maandelijks een premie verschuldigd zijn, dan honderdduizenden euro’s verschuldigd zijn als het wel een keer mis gaat.

 

Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor iedereen in de zorg relevant?

Mensen werkzaam in de zorg moeten vaak keuzes maken die achteraf gezien verkeerd uit kunnen pakken. Je loopt dus al snel het risico om door aansprakelijkheid de gezondheid van een patiënt negatief te beïnvloeden. In dat geval kun je hiervoor aansprakelijk zijn. Voor werknemers in de zorg ligt deze verantwoordelijkheid uiteindelijk bij de werkgever. Het zit anders met zelfstandigen in de zorg, zoals zelfstandige medici. Twijfel je of de beroepsaansprakelijkheidsverzekering gericht op de zorg voor jou noodzakelijk is? Ga naar Yezzer.nl en leg bij ons de vraag neer welke verzekering het beste bij jouw situatie past. Hoef je het risico niet te verzekeren? Dan koppelen wij dat aan jou terug.

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten

christian
Christian de Kriek Publieke Verandering
“Ondanks de lage kosten wordt je goed en vooral erg snel geholpen. ”
michelle
Michelle Rozenhart HONDERD80
“Het aanvragen van mijn verzekeringen was met Yezzer zo geregeld. Goed advies en plezierig persoonlijk contact, waarin ik geen nummer, maar een ondernemer ben.”
chris
Chris Boonstra Brilliant Classics
“Het aanbod van Yezzer sloot perfect aan, met hun lage kosten uniek in de markt. Het online afsluiten ging soepel en werd goed begeleid.”

Laat ons voor jou vrijblijvend vergelijken

Binnen 24 uur krijg je van ons een vergelijking op maat.

Wat zijn de voordelen van Yezzer?

 • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
 • Speciaal gericht op ondernemers
 • Snel en makkelijk online geregeld 
 • Extra's als toegang tot trainingen en events 

Hoe werkt het?

 1. Vul je gegevens in, dit neemt 2 minuten
 2. Krijg binnen 1 werkdag een vrijblijvend vergelijkingsrapport met de best passende verzekeraars
 3. Kies, met ondersteuning van ons, jouw beroepsaansprakelijkheidsverzekering en sluit online af

Over Yezzer

Verzekeren is vaak ingewikkeld en duur. Zeker voor ondernemers. Yezzer vindt dat dit anders moet. Door online te werken (met het persoonlijke contact), onafhankelijk (dus ruime keus) en vanuit een collectief (samen staan we sterker tegenover de verzekeraars). Het kan daardoor betaalbaarder en makkelijker. Yezzer is opgezet door ondernemers voor ondernemers.

Meer informatie

Onafhankelijke vergelijking

 • aig
 • cna-hardy
 • hiscox
 • liberty
 • markel
 • starstone

Wij helpen je graag bij een Zorg Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)

Voor welke beroepen in de zorg is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering aan te raden?

Voor de fysiotherapeut, psycholoog en voor paramedici is de verzekering zeker aan te raden. Maar bijvoorbeeld ook voor een tandarts en een arts. In de zorg is het belangrijk om de aansprakelijkheid goed te regelen. Je moet namelijk voorkomen dat één fout jouw inkomen bedreigt. Je doet jouw uiterste best voor een goede zorg, maar er kan natuurlijk altijd iets mis gaan. Houd daar dus rekening mee. Ook als het je nog nooit is overkomen. Het is namelijk niet uit te sluiten. Een foutje maken is menselijk.

 

Welke verzekering past bij jou?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor beroepen in de zorg is een lastige verzekering die je niet zo even vergelijkt. Ook de hoogte van de premie kan sterk verschillen per persoon. De beste keuze is sterk afhankelijk van jezelf en van de werkzaamheden. Wij zoeken graag de meest geschikte verzekering voor jou. Laat jouw gegevens achter op onze website en vervolgens krijg je binnen 24 uren een adviesrapport van ons, afgestemd op wat voor jou belangrijk is. Zo sluit je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af die zo nauwkeurig mogelijk afgestemd is op de zorg die jij biedt.