Blog

Soorten en kleuren verzuim

2 april 2024

Binnen het domein van verzuimbeheer wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende 'kleuren' van verzuim: wit, zwart, grijs, en roze. Deze classificatie helpt bij het begrijpen en effectief managen van verzuim.

Lees meer

Het verschil tussen eigen risico en eigen bijdrage

11 december 2023

De Nederlandse zorg is goed maar complex. Daarom delen we in deze mini-blogreeks de in's en out's van zorgverzekeringen en overstappen. Per blog behandelen we één onderwerp. In Blog 3 het verschil tussen het eigen risico en de eigen bijdrage. Zo weet je welke soort polis het beste past in jou situatie.

Lees meer

Het verschil tussen natura-, restitutie- en budgetpolissen

4 december 2023

De Nederlandse zorg is goed maar complex. Daarom delen we in deze mini-blogreeks de in's en out's van zorgverzekeringen en overstappen. Per blog behandelen we één onderwerp. In Blog 2 het verschil tussen een natura-, restitutie- en budgetpolis. Zo weet je welke soort polis het beste past in jou situatie.

Lees meer

Zzp-opdrachten vinden

4 december 2023

Als zelfstandige zonder personeel (zzp'er) is het vinden van opdrachten belangrijk voor het succes van je bedrijf. Want: zonder opdrachten, geen inkomsten.

Lees meer

Boekhouding als zzp’er

4 december 2023

Voor veel zelfstandige ondernemers zonder personeel (zzp'ers) kan boekhouding een ingewikkeld en tijdrovend proces zijn. Er komen een hoop nieuwe begrippen op je af als je begint als zzp’er. Het is van belang om een boekhouding bij te houden om de financiële gezondheid van je bedrijf te waarborgen en om te voldoen aan de vereisten van de Belastingdienst. 

Lees meer

Reviews verzamelen voor jouw bedrijf

4 december 2023

Om een goede reputatie op te bouwen en het vertrouwen bij potentiële klanten te vergroten, kan het helpen om reviews over jouw bedrijf te verzamelen. Klantbeoordelingen kunnen een groot effect hebben op de groei van jouw bedrijf en kunnen zelfs het verschil maken tussen succes en mislukking.

Lees meer

Huis kopen als zzp'er

4 december 2023

Als zelfstandige zonder personeel (zzp'er) kan het kopen van een huis een uitdagende taak zijn. In dat proces kan het je helpen om ‘financiële stabiliteit’ te begrijpen, evenals de rol van hypotheekadviseurs bij het verkrijgen van een hypotheek. 

Lees meer

Schijnzelfstandigheid voorkomen

4 december 2023

Schijnzelfstandigheid is een belangrijk en actueel onderwerp dat zowel werknemers als bedrijven raakt. In dit artikel gaan we dieper in op wat schijnzelfstandigheid precies inhoudt en welke impact het kan hebben. Daarnaast bespreken we ook de huidige wetgeving omtrent schijnzelfstandigheid en de mogelijke risico's die hiermee gepaard gaan. Tot slot geven we praktische tips en advies voor zowel werknemers als werkgevers om schijnzelfstandigheid te vermijden en benadrukken we het belang van bewustwording en educatie op dit gebied.

Lees meer