Blog

Advieskosten AOV kunnen voordeel opleveren

10 april 2014

De overheid zet zich de afgelopen jaren in voor het transparanter maken van financiële producten en bijbehorende kosten. Om die reden is op 1 januari 2013 een provisieverbod ingegaan, dat ook geldt bij het afsluiten van een Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Welke gevolgen heeft dit nu in de praktijk?

Lees meer

Arbeidsongeschiktheidsverzekering: 6 aandachtspunten voor een AOV afsluiten

6 februari 2014

Je wilt een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afsluiten, of je denkt hier nog over na. Maar waar moet je dan eigenlijk op letten? Verschillende factoren, waaronder het verzekerd bedrag, de dekking en het eigen risico, spelen een rol. We zetten zes belangrijke punten op een rijtje voor een AOV afsluiten.

Lees meer

Arbeidsongeschiktheidsverzekering: nuttig of niet?

23 januari 2014

De arbeidsongeschiktheidsverzekering, het blijft een twistpunt voor ondernemers. Sluit je er wel of niet één af? Tijd om te kijken naar het nut en de kosten. Het is alweer aardig wat jaren geleden dat de Wet Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (WAZ) is afgeschaft. En daarmee is het ook een tijdje geleden dat er een wettelijke arbeidsongeschiktheidsvoorziening was voor zelfstandig ondernemers. Wie zonder eigen maatregelen arbeidsongeschikt wordt, zal uiteindelijk alleen terug kunnen vallen op de bijstand.

Lees meer

Welk soort AOV is voor jou het beste?

21 januari 2014

Het is niet eenvoudig om te kiezen uit het grote aanbod van verzekeraars op AOV gebied. Wil je een AOV met volledige dekking waarbij vrijwel alle oorzaken van arbeidsongeschiktheid gedekt zijn? Of volstaat een AOV met beperkte dekking waarbij bijvoorbeeld alleen ernstige ziekten worden gedekt? De AOV mogelijkheden op een rij.

Lees meer

Waarom stijgen de zorgpremies elk jaar opnieuw?

30 november 1999

De zorgpremies stijgen in Nederland al jaren. Ook in 2023 gaan de premies weer omhoog. Maar waarom? In blog 4 van deze mini-reeks over zorg leggen we je dit uit!

Lees meer
Vorige 4 5 6 7