Blog

Wat houdt een basis AOV in?

3 juni 2019

Er wordt steeds vaker gesproken over een mogelijke nieuwe basis AOV. De basis AOV zou het risico van arbeidsongeschiktheid voor ondernemers moeten dekken. Uit onderzoek blijkt dat, bijna 90% van de ZZP'ers die het onderzoek heeft ingevuld, voor een basis AOV is. Wil je meer te weten komen over wat de basis AOV inhoudt? Lees hier dan meer.

Lees meer

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV), waarom is het nu écht belangrijk?

21 maart 2019

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die we de laatste tijd steeds vaker naar voren zien komen. Maar wat is een BAV nu eigenlijk? En waarom kan het voor jou als ondernemer zo belangrijk zijn? Bekijk hier de 4 belangrijkste punten waarom een beroepsaansprakelijkheidsverzekering geen overbodige luxe is!

Lees meer

In 2019 geen premiestijging voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

15 januari 2019

Er zijn verschillende ontwikkelingen op het gebied van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Zo gaan naar verwachting verzekeraars premies voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen niet verhogen in 2019. Daarnaast streven overheid en verzekeraars naar een hogere verzekeringsdichtheid.

Lees meer

Overstappen naar een andere zorgverzekering – Waar let je als ondernemer op?

17 oktober 2018

In de laatste twee maanden van het jaar kun je niet om de reclames van de zorgverzekeraars heen. Ze gaan je weer aanmoedigen om over te stappen. Het kan je geld per maand besparen, maar waar moet je op letten bij het overstappen? Zijn er voor ondernemers andere facetten waarop gelet moet worden?

Lees meer

Als ondernemer kun je niet zonder een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

11 januari 2018

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is een onmisbare verzekering voor ondernemingen. Dit geldt ook voor kleine ondernemers en zzp’ers. Je bent namelijk verantwoordelijk voor schade aangericht aan anderen of aan bezittingen van anderen. Dit lijkt een behapbaar risico, maar het tegendeel kan waar zijn. Door aansprakelijkheid kunnen er schades veroorzaakt worden die je niet zelf kunt bekostigen. De schade kan namelijk in de honderdduizenden euro’s lopen.

Lees meer

Stereotypen over nerds blijken achterhaald

7 maart 2016

Het stereotype beeld dat bestaat over nerds is achterhaald. De nerd van vandaag is niet meer de sociaal gehandicapte, onverzorgde, sneue eenling die zich in zijn vrije tijd terugtrekt op zijn zolderkamer om er in zijn eentje te gaan zitten gamen.

Lees meer

Heb jij een AOV? Grote kans dat jij flink kan besparen. Hoe?

13 november 2014

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) wordt afgesloten om als zelfstandige bij ziekte of een ongeval toch een inkomen te hebben. Heb je al een tijdje een AOV dan is de kans aanwezig dat je teveel premie betaalt. Wanneer zou het kunnen lonen om over te stappen? En hoe regel je dat dan?

Lees meer

Vergelijken van inkomensverzekering (AOV) levert veel voordeel op!

24 juni 2014

Premieverschillen voor een inkomensverzekering, ook wel arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) genoemd, voor zelfstandigen zijn vaak erg groot. Voordat je een inkomensverzekering afsluit is het uitermate verstandig om een goede vergelijking te maken. Het kan uiteindelijk (tien)duizenden euro's schelen.

Lees meer