Wat zijn kenmerken van een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering?

24 oktober 2022

Verzekerd bedrag

Als je een verzekering overweegt, zorg er dan voor dat het verzekerd bedrag voldoende is om je levensonderhoud en andere schulden of financiële verplichtingen die je hebt te dekken. Het laatste wat je wilt, is vastzitten aan een polis die je niet genoeg geld geeft om van te leven als je niet kunt werken.

Uitkeringsduur

Een andere belangrijke factor om te overwegen is de uitkeringsduur - dat is hoelang de verzekeraar uitbetaalt als je niet kunt werken. Sommige polissen hebben een kortere uitkeringsperiode (bijvoorbeeld 2 jaar), terwijl de meeste polissen juist langer uitkeren, bijvoorbeeld tot je pensioenleeftijd. Zorg ervoor dat je een polis kiest met een uitkeringsduur die aan je behoeften voldoet.

Wachttijd

Een wachttijd is de hoeveelheid tijd die moet verstrijken voordat de polis begint met het uitkeren van uitkeringen. Bijvoorbeeld, als je polis een wachttijd van 90 dagen heeft, betekent dit dat je de eerste 90 dagen nadat je arbeidsongeschikt bent geworden en niet meer kunt werken, geen uitkering krijgt. Wachttijden kunnen variëren van 30 dagen tot 2 jaar, dus zorg ervoor dat je een polis kiest met een wachttijd waar je je prettig bij voelt.

Bescherming tegen inflatie

Last but not least, zorg ervoor dat je polis een vorm van inflatiebescherming heeft ingebouwd, ofwel indexering. Dit zorgt ervoor dat je uitkeringen gelijke tred houden met de kosten van levensonderhoud naarmate de tijd vordert. Zonder indexering kunnen je uitkeringen over 10 of 20 jaar minder waard zijn dan nu.

Vergelijken van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

Zorg er bij het vergelijken van een arbeidsongeschiktheidsverzekering ervoor dat je een polis vindt die voldoende uitgaven dekt voor jouw leefsituatie, een voldoende lange uitkeringsperiode heeft, en een vorm van inflatiebescherming heeft!Yezzer uitgelicht in de pers door:
bnremercefwnu-zakelijksprout