Yezzer komt met vergelijker voor online schenkkringen

29 augustus 2022

Schenkkringen voor ondernemers, als dekking tegen de eerste 2 jaar van arbeidsongeschiktheid, nemen in populariteit toe. Ook het aantal online schenkkringen (crowdsurance partijen) dat op de markt komt neemt toe. Yezzer lanceert een vergelijker op haar site waarmee ondernemers online schenkkringen kunnen vergelijken. Met de vergelijker wil Yezzer ondernemers helpen een juiste keuze te maken wanneer zij zich gaan aansluiten bij een schenkkring.

Inzichtelijk maken verschillen in voorwaarden en kosten van schenkkringen

Schenkkringen, als alternatief voor een AOV met 2 jaar dekking, rijzen momenteel als paddenstoelen uit de grond. Zo ook crowdsurance partijen, ofwel online schenkkringen waarbij een grote, vaak anonieme groep geld schenkt aan aangesloten ondernemers die door ziekte of een ongeval tijdelijk niet kunnen werken. De voorwaarden, zoals de hoogte van de uitkering of wanneer de uitkering wordt uitbetaald, en de kosten van de verschillende schenkkringen lopen uiteen. Yezzer wil met de vergelijker deze verschillen op één plek inzichtelijk maken, zodat ondernemers zich goed kunnen oriënteren alvorens zich bij een schenkkring aan te sluiten.

 

“Wij omarmen de vernieuwing die crowdsurance partijen brengen in de markt. Het is belangrijk dat een ondernemer vooraf goed weet wat de mogelijkheden zijn. Als onafhankelijk verzekeringsplatform voor ondernemers beschouwen wij het onze rol om de verschillen tussen online schenkkringen zichtbaar te maken.”

Annette Wassenaar – co-founder Yezzer

 

SharePeople, Tulpenfonds, Zelfstandig Ondernemers, en SamSam doen al mee

Aan de vergelijker werken momenteel al vier van de voornaamste crowdsurance partijen mee, te weten SharePeople, Zelfstandig Ondernemers, Tulpenfonds en SamSam. De vergelijking wordt momenteel gemaakt in tabelvorm waarbij de lezer de schenkkringen per voorwaarde of kostenonderdeel kan vergelijken. Volgens Annette Wassenaar, co-founder Yezzer, is dit de eerste stap en is Yezzer voornemens om op termijn, als de markt van crowdsurance volwassener wordt, een slimmere vergelijking te maken waarbij ondernemers zelf ook aan de knoppen kunnen draaien en waarbij meer crowdsurance partijen kunnen worden opgenomen.  

 

“De SharePeople Coöperatie is als eerste en grootste crowdsurance partij in Nederland blij dat Yezzer orde aanbrengt in de wildgroei van schenkkringachtige producten.”

Cosmas Blaauw – founder SharePeople