Op welke leeftijd moet je een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten?

24 oktober 2022

Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden als je zelfstandig ondernemer bent. Een van de grootste is of je al dan niet een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig hebt. Immers, als je niet kunt werken, hoe ga je dan je rekeningen betalen?

Leeftijd is een belangrijke factor bij het al dan niet afsluiten van een polis. Hoe jonger je bent, hoe kleiner de kans dat je het nodig hebt. Maar naarmate je ouder wordt, neemt de kans op een invaliderende verwonding of ziekte toe. Daarom is het belangrijk om te begrijpen wanneer je moet gaan nadenken over het afsluiten van een verzekering.

Het juiste moment voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering

Er is geen perfecte leeftijd om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Het is belangrijker om te kijken waar jij je goed bij voelt. Je kan in principe ieder moment ziek worden, invalide raken of een ernstig ongeluk krijgen. Als jouw persoonlijke financiële buffer het toelaat om een langere tijd inkomensverlies te dekken, is een AOV misschien niet nodig. Wel is het zo dat hoe ouder je wordt, hoe meer een AOV kost. Bovenstaande punten zijn allemaal van belang om mee te nemen in jouw overweging om een AOV aan te schaffen. Wij raden je aan om hier goed over na te denken en kijken graag met je mee.

Gemiddelde leeftijd Yezzer-klanten

Wanneer sluit de gemiddelde Yezzer-klant zijn arbeidsongeschiktheidsverzekering af? We hebben een analyse losgelaten op ons klantenbestand. Daaruit kwam de volgende conclusie: gemiddeld sluiten Yezzer klanten op hun 37ste een AOV af. Deze conclusie is niet leidend om jouw AOV ook op deze leeftijd af te sluiten. Zoals eerder gezegd is het volledig aan jou en jouw situatie om te beslissen wanneer een AOV voor jou van toepassing is. Ons team van verzekeringsexperts helpt je graag de juiste hoeveelheid dekking voor jouw behoeften en budget te bepalen.

Laat je adviseren

Natuurlijk is het belangrijk om, voordat je een beslissing neemt, je onderzoek te doen en met een deskundige te praten. Er is geen pasklaar antwoord als het gaat om arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, en wat voor de ene persoon zinvol is, is dat misschien niet voor de andere. 

De beste manier om erachter te komen wat goed voor je is, is om deskundig advies in te winnen van iemand die gespecialiseerd is in arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor zelfstandigen. Bel gerust eens met onze senior adviseur Constantijn Emmink, hij is te bereiken op 088 939 2520 of aov@yezzer.nl.

Conclusie

Hoewel het misschien iets lijkt dat je kunt uitstellen tot later, is het kopen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering een belangrijke beslissing die zelfstandigen op enig moment moeten nemen. Kijk hierbij goed naar jouw persoonlijke situatie en je eventuele financiële buffer.

Weet je al welke AOV je wilt? Sluit deze dan af zonder advies of vergelijk arbeidsongeschiktheidsverzekeringen via onze tool. Toch nog niet helemaal eruit wat nu bij jouw situatie past? Bij Yezzer staan onze adviseurs voor je klaar om met je mee te kijken.