Ideeën naar buiten brengen en waarmaken wat helemaal van mij is! Nicklee de Langen doet het!

6 mei 2020

Eind 2018 besloot Nicklee de Langen (30) om voor zichzelf verder te gaan als zelfstandig trainer en coach op het gebied van persoonlijk leiderschap, communicatie en samenwerking. Voor Nicklee gaat ondernemen over je eigen pad kunnen volgen. Dat geeft Nicklee de vrijheid om haar eigen ideeën naar buiten te brengen en om waar te maken wat helemaal van haar is. En toen Nicklee besloot om voor zichzelf te beginnen, voelde ze direct meer ruimte om te bouwen aan haar eigen ontwikkelprogramma’s, vertelt ze tijdens ons gesprek.

 
Eind 2018 besloot Nicklee de Langen (30) om voor zichzelf verder te gaan als zelfstandig trainer en coach op het gebied van persoonlijk leiderschap, communicatie en samenwerking. Voor Nicklee gaat ondernemen over je eigen pad kunnen volgen. Dat geeft Nicklee de vrijheid om haar eigen ideeën naar buiten te brengen en om waar te maken wat helemaal van haar is. En toen Nicklee besloot om voor zichzelf te beginnen, voelde ze direct meer ruimte om te bouwen aan haar eigen ontwikkelprogramma’s! 
 

Een 'sportschool' om te werken aan je mentale gezondheid. 

Tijdens ons gesprek vertelt Nicklee dat ze al lange tijd droomt over een fysieke plek waar mensen op een laagdrempelige manier bezig kunnen zijn met hun persoonlijke ontwikkeling. Nicklee schetst een creatieve plek die makkelijk toegankelijk is en waar je samen gesprekken voert die dieper gaan dan de gesprekken die je hebt met je vrienden in de kroeg: “Het mag een plek zijn waar je net zo makkelijk heen kan gaan als de sportschool, alleen werk je hier niet zozeer aan je fysieke- maar aan je mentale gezondheid”, licht Nicklee toe. Met een vriendin/ collega-trainer bouwt Nicklee dan ook al enige tijd aan Het Training Atelier. Dat wil Nicklee laten uitgroeien tot die fysieke plek waar ze van droomt: “Maar we hebben nog een lange weg te gaan. Dat probeer ik ook gewoon te accepteren. Het komt wanneer de tijd rijp is. Blijkbaar ben ik nu nog te veel bezig om mezelf te leren kennen als zzp’er en freelancer. Iets groter laten groeien dan mijzelf is de volgende stap.” 
 

"Het creatieve proces van iets tot stand brengen vanuit je eigen verlangen geeft mij heel veel energie en voldoening"

Met een andere collega-trainer, Phyleen van VIStrainingen, ontwikkelde Nicklee een nieuw trainingsprogramma: de Selfie Club. De Selfie Club is een plek voor young professionals om zich bezig te houden met vragen over wie ze zijn, wat ze drijft en de uitdagingen die ze tegen komen. “Kijken naar je ‘selfie’ dus”, voegt Nicklee lachend toe. Met de Selfie Club bieden Nicklee en Phyleen een kwartaalprogramma, een kort online programma, individuele coaching en een incompany traject aan. Over het ontwikkelen van haar eigen trainingsprogramma zegt Nicklee: “Het creatieve proces van iets tot stand brengen vanuit je eigen verlangen, geeft mij heel veel energie en voldoening”. 
 
"Ik heb nog steeds moeite om me te profileren als trainer en coach en ondernemer."
 
Op mijn vraag aan Nicklee waar ze tegen aan loopt in het ondernemerschap, antwoordt Nicklee: “Ik ben liever bescheiden en op de achtergrond en heb nog steeds moeite om me te profileren als trainer en coach en ondernemer. Ik vind het knap hoe goed sommige mensen zich durven te laten zien en ik zie ook hoe belangrijk dat is om gevonden te worden. Ik geloof dat je daarin een manier of medium moet vinden die bij jou past. Voor mezelf ben ik daar nog in aan het zoeken.” 
 

"Met een fijne podcast of muziek op, laad ik mezelf helemaal op!" 

Niet alleen in haar werkleven maar ook in haar vrije tijd houdt Nicklee van variatie: “Ik ben graag op pad en zou nooit dag in dag uit op dezelfde plek kunnen zijn. Ik vind het heerlijk om veel verschillende mensen te zien. De ene keer met veel bij elkaar, de andere keer weer 1-op-1. Ik sport graag en ik word vooral van buitensporten heel gelukkig; hiken in de bergen, snowboarden, wielrennen. Máár… ik kan ook een onwijze huismuts zijn en ontspannen door thuis te rommelen. Met een fijne podcast of muziek op, laad ik mezelf helemaal op.” 
 
 
Ben jij nieuwsgierig geworden? Bezoek dan ook eens de website van Nicklee de Langen