4 Redenen waarom ondernemers wakker (moeten) liggen van het pensioen

3 juni 2024


Als ondernemer draag je vele petten: van je eigen klussen/ je klanten bedienen tot de administratie en verzekeringen. Maar er is één taak die vaak als een zware last op de schouders van ondernemers rust: het pensioen. Want laten we eerlijk zijn, de meesten van ons willen niet tot ons 85e blijven werken. Het pensioen is daarom een cruciaal onderwerp om tijdig aan te pakken. Maar hoe goed zijn ondernemers eigenlijk voorbereid? Een onderzoek uitgevoerd door Brand New Day werpt licht op deze kwestie.

I. 48% van de ondernemers heeft te weinig pensioeninzicht:

Om inzicht te krijgen in je pensioen moet je actief op onderzoek uitgaan. Dit kan variëren van inloggen op mijnpensioenoverzicht.nl tot online onderzoek doen en praten met een financieel adviseur. Het goede nieuws is dat veel ondernemers dit al doen. Maar het slechte nieuws is dat bijna de helft van hen (48%) niet precies weet hoeveel geld er nodig is voor een comfortabel pensioen.

II. 79% van de ondernemers ervaart pensioenstress:

Pensioen is vaak een bron van zorgen voor ondernemers. Slechts een klein deel van hen (21%) maakt zich geen zorgen over hoe ze hun Netflix- of sportschoolabonnement kunnen betalen na hun pensionering. Maar de overgrote meerderheid (79%) maakt zich wel druk over het kunnen betalen van rekeningen, waarvan een deel (4%) zelfs ernstige stress ervaart die hun slaap beïnvloedt.

III. 38% van de ondernemers treft geen pensioenmaatregelen:

Ondanks de pensioenstress zetten veel ondernemers nog steeds geen geld opzij voor hun oude dag. Terwijl sommigen een aanzienlijk deel van hun inkomen sparen (2%), zet maar liefst 38% helemaal niets opzij. Dit is zorgwekkend, vooral gezien het feit dat ondernemers niet kunnen terugvallen op een traditionele pensioenregeling zoals werknemers in loondienst.

IV. 55% verwacht na pensionering dezelfde levensstijl te kunnen behouden:

Ondanks de zorgen hebben veel ondernemers optimistische verwachtingen over hun pensioen. Meer dan de helft (55%) denkt dezelfde levensstijl te kunnen behouden na hun pensionering, en een aanzienlijk deel (33%) verwacht zelfs vóór hun 65e met pensioen te kunnen gaan. Echter, deze verwachtingen komen mogelijk niet overeen met de realiteit, waardoor het essentieel is voor ondernemers om hun pensioenplanning serieus te nemen en actie te ondernemen om een comfortabele oude dag veilig te stellen.

Meer informatie over pensioen?

Vanuit Yezzer werken wij samen met Brand New Day en BrightPensioen om ondernemers aan een pensioenpotje te helpen. Wil je eens een vrijblijvend gesprek over pensioen? Met deze link kun je vrijblijvend bij Brand New Day een gesprek in plannen om informatie in te winnen. Besluit je een pensioenpotje te openen bij Brand New Day? Als klant van Yezzer betaal je hier geen afsluitkosten voor. Scheelt toch weer € 45. Meer informatie over pensioen? Check hier de sites van Brand New Day en BrightPensioen