Rechtsbijstandverzekering nodig? De voor- en nadelen

Lees hier wat de voor- en nadelen zijn van een rechtsbijstandverzekering. Wil je een vrijblijvend voorstel? Vul binnen 2 min. jouw gegevens in, en krijg deze binnen 1 werkdag

Vergelijk Rechtsbijstandverzekeringen

 • asr
 • reaal
 • nn
 • deamersfoortse
 • aegon
 • hdi
 • arag
 • aig
 • das
 • hiscox
20.000 + Ondernemers doen al mee
€ 100,- wat je gemiddeld bespaart
8.1 Is de gemiddelde beoordeling

Rechtsbijstandverzekering nodig? De voor- en nadelen op een rij

Benieuwd of je een rechtsbijstandverzekering nodig hebt als ZZP-er? Het nut van de verzekering wordt vaak pas duidelijk als het te laat is. Zodra er een conflict ontstaat blijkt het ineens lastig om een oplossing te vinden, en is er zelden geen juridische ondersteuning nodig. Je belt een advocaat of een andere jurist en schrikt van het uurtarief, waardoor er een doodlopende situatie lijkt te ontstaan…

Waarvoor de rechtsbijstandverzekering belangrijk is wordt goed duidelijk zodra er een keer iets aan de hand is. Niet iets waar je op zit te wachten en ook niet iets waar je op aanstuurt, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Vroeg of laat ontstaat er een keer een conflict, ook als dat niet aan jou ligt.

Op die momenten is een rechtsbijstandverzekering heel zinvol, terwijl de premie per maand heel erg kan meevallen. ZZP-ers die erover nadenken om wel of geen polis voor rechtsbijstand af te sluiten, adviseren we dan ook om eens bij anderen na te vragen wie er in bijvoorbeeld 10 jaar tijd nog nooit te maken heeft gehad met een conflict.

Lees hieronder meer over de voor- en nadelen van een rechtsbijstanverzekering.

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten

christian
Christian de Kriek Publieke Verandering
“Ondanks de lage kosten wordt je goed en vooral erg snel geholpen. ”
michelle
Michelle Rozenhart HONDERD80
“Het aanvragen van mijn verzekeringen was met Yezzer zo geregeld. Goed advies en plezierig persoonlijk contact, waarin ik geen nummer, maar een ondernemer ben.”
chris
Chris Boonstra Brilliant Classics
“Het aanbod van Yezzer sloot perfect aan, met hun lage kosten uniek in de markt. Het online afsluiten ging soepel en werd goed begeleid.”

Doe ook de vergelijking

Binnen 3 minuten gedaan

Wat zijn de voordelen van Yezzer?

 • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
 • Speciaal gericht op ondernemers
 • Snel en makkelijk online geregeld 
 • Extra's als toegang tot trainingen en events 

Hoe werkt het?

 1. Vul je gegevens in, dit neemt 2 minuten
 2. Krijg binnen 1 werkdag een vrijblijvend vergelijkingsrapport met de best passende verzekeraars
 3. Kies, met ondersteuning van ons, jouw rechtsbijstandverzekering en sluit online af

Over Yezzer

Verzekeren is vaak ingewikkeld en duur. Zeker voor ondernemers. Yezzer vindt dat dit anders moet. Door online te werken (met het persoonlijke contact), onafhankelijk (dus ruime keus) en vanuit een collectief (samen staan we sterker tegenover de verzekeraars). Het kan daardoor betaalbaarder en makkelijker. Yezzer is opgezet door ondernemers voor ondernemers.

Meer informatie

Dekking en voorwaarden

Het nut van de rechtsbijstandverzekering kun je herkennen aan de verschillende modules die er beschikbaar zijn. Je kunt denken aan de volgende dekkingen:

 • Verkeer
  Raak je met de auto betrokken bij een ongeval of gebeurt er iets terwijl je in de trein of een vaartuig zit? Zodra er letsel ontstaat of iets kapot gaat lopen de kosten makkelijk snel op. Het valt dan helaas niet altijd mee om gemaakte kosten of ontstane schade vergoed te krijgen. Met een ZZP rechtsbijstandverzekering voorkom je problemen, omdat je kunt rekenen op juristen die de claim voor jou indienen en behandelen.
 • Inkoop
  Of je de module voor inkoop nodig hebt hangt natuurlijk af of je daar als ZZP-er of MKB-organisatie mee te maken hebt. Met de verzekering voorkom je problemen rondom handelsgoederen en grondstoffen.
  Let op: actief als ZZP-er die diensten verleent? Als je diensten inkoopt heb je deze module nodig bij conflicten rondom het inhuren van andere experts voor jouw klanten.
 • Verkoop
  Verkopen doen alle ondernemers, dus het is belangrijk om de risico’s goed in kaart te brengen. Wat gebeurt er als een klant een factuur niet kan betalen door financiële problemen? En hoe ga je om met verkoopvoorwaarden die een klant of andere afnemer niet nakomt?
 • Bedrijfsvoering
  Ook binnen de bedrijfsvoering kunnen er helaas conflicten ontstaan. Krijg je te maken met contracten, vergunningen of zaken rondom het bedrijfspand? Je hebt een rechtsbijstandverzekering nodig zodra er een juridisch conflict ontstaat, omdat de kosten van een advocaat anders snel kunnen oplopen.

Het zijn allemaal zaken waar je niet op zit te wachten en waar je het liefst zo ver mogelijk van weg blijft. Dat geldt voor veel ondernemers, maar na verloop van tijd kom je een keer iemand tegen die op z’n strepen gaat staan en aanstuurt op een conflict. Je ontdekt op die momenten waarvoor je een rechtsbijstandverzekering afsluit.

Drempelbedrag en wachttijd

Twijfel je om wel of geen rechtsbijstandverzekering af te sluiten? Dan kun je als ZZP-er tenslotte natuurlijk rekening houden met een paar mogelijke nadelen. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een drempelbedrag. Er wordt ook wel gesproken van een ‘franchise’, om te voorkomen dat je voor ieder klein conflict de verzekering inschakelt. Je maakt kleine kosten eerst zelf, zodat je bij serieuze problemen gebruik kunt maken van de dekking vanuit de polis.

Daarnaast kan er sprake zijn van een wachttijd. Zie je nu het nut van een rechtsbijstandverzekering al in, en zou je daar het liefst meteen gebruik van maken? Om te voorkomen dat je tijdens een slepend of beginnend conflict last-minute een verzekering afsluit geldt er een wachttijd. Je kunt pas na een aantal maanden of een jaar gebruik maken van de dekking. Op die manier weet de verzekeraar zeker dat het gaat om een nieuw conflict, dat nog niet eerder speelde.

 

Is een rechtsbijstandverzekering voor mij als ZZP-er zinvol?

Of de rechtsbijstandverzekering voor jou als ZZP-er zinvol is hangt af van meerdere factoren. Bij Yezzer leggen we het je graag helder uit, bijvoorbeeld wat een rechtsbijstandverzekering is en wat je daar in de praktijk aan hebt.

Ontdek alles over de rechtsbijstandverzekering voor ZZP-ers en bedrijven, waarmee je eenvoudig ontdek waarvoor andere ondernemers die afsluiten. Zij voorkomen hoge kosten voor dure advocaten en juristen, op het moment dat er een keer wat aan de hand is.

Of je een rechtsbijstandverzekering nodig hebt hangt sterk af van de risico’s die je wilt afdekken. Heb je een potje beschikbaar waaruit je de kosten voor een advocaat zou kunnen betalen? De kosten van conflicten kunnen behoorlijk oplopen, ook al is het nu misschien moeilijk voor te stellen dat je daar een keer mee te maken zal krijgen. Vroeg of laat ontmoet je een klant of een leverancier die anders onderneemt dan jij, momenten waarop goed duidelijk wordt waarvoor de rechtsbijstandverzekering voor bedrijven bedoeld is.

De kosten van een rechtsbijstandverzekering voor ZZP vergelijken? Gebruik net als duizenden andere ondernemers zoals jij onze vergelijker bovenaan de pagina. En heb je vragen of wil je de polis meteen afsluiten? Bel ons op nummer 088 939 2520 of stuur een e-mail naar verzekeringen@yezzer.nl