In 2019 geen premiestijging voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

15 januari 2019

Het nieuwe jaar is van start gegaan met verschillende veranderingen op financieel gebied, maar naar verwachting zal de premie voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen in 2019 niet stijgen. Heb jij trouwens al een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering? Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is geen overbodige luxe als je weet dat 1 op de 10 ondernemers arbeidsongeschikt raakt. De gevolgen van ziekte kunnen zonder verzekering ingrijpend zijn, daarom streven de overheid en de verzekeraars ernaar de verzekeringsdichtheid voor arbeidsongeschiktheid onder ZZP'ers omhoog te schroeven.

 

De overheid streeft naar meer arbeidsongeschiktheidsverzekerden

Bij de overheid wil men graag dat meer ZZP’ers een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten. Op dit moment heeft ongeveer de helft van alle zelfstandige ondernemers zich verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Niet iedereen kan het bij ziekte lang uitzingen zonder inkomen, en vaak zijn hele gezinnen daarom de dupe als een ZZP'er iets overkomt. Dat de overheid inzet op een verhoging van het aantal arbeidsongeschiktheidsverzekeringen heeft te maken met hun zorgen om het financiële welzijn van zelfstandige ondernemers en met de beperking van kosten voor de maatschappij.


Verzekeraars zetten in op aantrekkelijke voorwaarden

Verzekeraars willen ook graag dat ZZP’ers zich indekken tegen arbeidsongeschiktheid. De premies voor nieuw af te sluiten arbeidsongeschitkheidsverzekeringen stijgen daarom naar verwachting niet in 2019, èn er worden nieuwe arbeidsongeschiktheidsverzekeringen ontwikkeld. Bij De Amersfoortse kun je bijvoorbeeld een ‘langer mee AOV’ afsluiten. Die is speciaal gericht op mensen die fysiek zwaar werk doen. Je verzekert je gewoon tot een eindleeftijd van 67 jaar, maar geeft ook aan dat je niet je hele werkende leven lichamelijk zwaar werk wilt blijven doen. De verzekering houdt dan contact en begeleidt je als je je wilt omscholen. Kijk ook naar Goedkope arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP-er.
 

Stel de verzekering samen die bij je past

Je leeftijd, je gezin, je zware werk, je financiële buffer – het zijn allemaal factoren die meewegen als je een arbeidsongeschiktheidsverzekering uitzoekt. In jouw persoonlijke situatie valt de premie misschien wel minder hoog uit dan je denkt. Yezzer helpt je graag om de beste verzekering voor de beste prijs te vinden. Je kunt je niet tegen elk risico indekken, maar een arbeidsongeschiktheidsverzekering is geen luxe. Heb je al zo'n verzekering? Dan kan het misschien wel voordeliger via Yezzer. Kijk hier op onze vrijblijvende AOV vergelijkeren ontdek wat je kwijt bent voor de zekerheid van een AOV. 

Ben je ZZP'er en ben je op zoek naar een arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP? Ga dan naar arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP vergelijken en bepaal eenvoudig de premie van tientallen verzekeraars. Yezzer uitgelicht in de pers door:
bnremercefwnu-zakelijksprout