Arbeidsongeschiktheidsverzekering: tot welke leeftijd?

Hieronder staat precies beschreven tot welke leeftijd je een arbeidsongeschiktheidsverzekering kan afsluiten.

AOV premies berekenen

 • asr
 • reaal
 • nn
 • deamersfoortse
 • aegon
 • hdi
 • arag
 • aig
 • das
 • hiscox
20.000 + Ondernemers doen al mee
€ 100,- wat je gemiddeld bespaart
8.1 Is de gemiddelde beoordeling

Arbeidsongeschiktheidsverzekering: tot welke leeftijd?

Benieuwd tot welke leeftijd je de arbeidsongeschiktheidsverzekering kunt afsluiten? Veel verzekeraars bieden de mogelijkheid om dit tot maximaal 68 jaar te doen. Dat betekent dat je tot aan die leeftijd een uitkering ontvangt, als je op dat moment arbeidsongeschikt bent.

Let op: sommige verzekeraars hanteren een lagere maximale leeftijd voor zware beroepen. In bepaalde gevallen kun je tot maximaal 55 jaar een verzekering afsluiten. Vanaf die leeftijd ontvang je geen uitkering meer, ook niet als je dan (nog) arbeidsongeschikt bent.

Check vooraf tot welke leeftijd je de arbeidsongeschiktheidsverzekering kunt afsluiten. Of bepaal zelf tot welke leeftijd je dit wilt doen. Kun je een paar jaar tot jouw pensioen overbruggen? Dan is het voor de tussenliggende jaren niet nodig om de dekking af te sluiten, waardoor de premie omlaag kan.

 

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten

christian
Christian de Kriek Publieke Verandering
“Ondanks de lage kosten wordt je goed en vooral erg snel geholpen. ”
michelle
Michelle Rozenhart HONDERD80
“Het aanvragen van mijn verzekeringen was met Yezzer zo geregeld. Goed advies en plezierig persoonlijk contact, waarin ik geen nummer, maar een ondernemer ben.”
chris
Chris Boonstra Brilliant Classics
“Het aanbod van Yezzer sloot perfect aan, met hun lage kosten uniek in de markt. Het online afsluiten ging soepel en werd goed begeleid.”

Doe ook de vergelijking

Binnen 3 minuten gedaan

Wat zijn de voordelen van Yezzer?

 • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
 • Speciaal gericht op ondernemers
 • Snel en makkelijk online geregeld 
 • Extra's als toegang tot trainingen en events 

Hoe werkt het?

 1. Vul je gegevens in, dit neemt 2 minuten
 2. Krijg direct een overzicht van premies
 3. Kies, met ondersteuning van ons, jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering en sluit online af

Over Yezzer

Verzekeren is vaak ingewikkeld en duur. Zeker voor ondernemers. Yezzer vindt dat dit anders moet. Door online te werken (met het persoonlijke contact), onafhankelijk (dus ruime keus) en vanuit een collectief (samen staan we sterker tegenover de verzekeraars). Het kan daardoor betaalbaarder en makkelijker. Yezzer is opgezet door ondernemers voor ondernemers.

Meer informatie

Leeftijdsgrens voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering

De leeftijdsgrens voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft te maken met het ingeschatte risico door de verzekeraar. Met name de laatste jaren tot aan de pensioenleeftijd zijn relatief duur. Het risico op arbeidsongeschiktheid is dan groter dan wanneer je nog een stuk jonger bent. Heb je de mogelijkheid om het risico voor de jaren net voor jouw pensioen zelf te dragen? Dan kun je daarmee een veel lagere premie afdingen. Andersom is het de moeite waard om juist die jaren te verzekeren, indien je zelf niet het geld achter de hand hebt om eventuele arbeidsongeschiktheid zonder verzekering op te vangen.

Wil je hier meer over weten?

Meer weten over tot welke leeftijd je een arbeidsongeschiktheidsverzekering kunt afsluiten? Gebruik net als duizenden andere ondernemers zoals jij onze vergelijker bovenaan de pagina. En heb je vragen of wil je de polis meteen afsluiten? Bel ons op nummer 088 939 2520 of stuur een e-mail naar verzekeringen@yezzer.nl.