Broodfonds, Crowdsurance of AOV?

Ben je (zelfstandig) ondernemer en weet je nog niet hoe je jouw arbeidsongeschiktheidsrisico wenst af te dekken? Dit kan via een Broodfonds, Crowdsurance of via een verzekering. Ga goed na wat de verschillen zijn. Met Crowdsurance deel je risico's met een groep ondernemers, je betaalt dan geen premie. 

 

Voordelen voor jou:
  • Geen premie, je spaart geld
  • Volledig online te regelen
  • Met ondernemers onder elkaar

Doe ook mee!
Meer info over Crowdsurance

Broodfonds, Crowdsurance of een AOV om jouw arbeidsongeschiktheidsrisico af te dekken?

 

Wat is nu een Broodfonds?

Een Broodfonds (Broodfonds is een merknaam en product van het bedrijf Broodfondsmakers. Yezzer biedt dit niet aan.) bestaat uit minimaal twintig en maximaal vijftig ondernemers, die elke maand geld opzij zetten op hun persoonlijke broodfondsrekening. Wie langdurig ziek is, krijgt na een maand ziekte van de anderen in zijn Broodfonds maandelijks schenkingen om van rond te komen. Deze schenkingen duren maximaal twee jaar.

Verzekeraars staan ook niet stil en komen ook met producten met een uitkeringsduur van 2 jaar. Het idee achter verzekeraars en Broodfondsen is dat het arbeidsongeschiktheidsrisico voornamelijk in de eerste twee jaar speelt. Rond de 95% van de arbeidsongeschiktheidsmeldingen zijn ook binnen deze 2 jaar weer arbeidsgeschikt. Echter het financiële risico zit in deze 5% welke arbeidsongeschikt zijn tot mogelijk hun AOW leeftijd.

Wanneer is een Broodfonds wel en wanneer minder aantrekkelijk ten opzichte van verzekeraars met een uitkeringsduur van 2 jaar?

Een paar verschillen op een rijtje:

BroodfondsVerzekeraar
Inleg niet aftrekbaar voor de belastingPremie aftrekbaar voor de belasting
Uitkering nettoUitkering bruto
Geen gezondheidsverklaring nodigWel een gezondheidsverklaring nodig
Administratiekosten € 10,- per maandAdministratiekosten €5,- (Yezzer.nl)
Kosten deelname € 250,-   Kosten afsluiten AOV € 249,- (Yezzer.nl)
Mogelijk gedeelte terug van de inlegGeen premierestitutie

 

Voorbeeld

Stel Henk administrateur (35 jaar) wenst € 1000,- netto in de maand te verzekeren wat zijn de kosten in 5 jaar bij een Broodfonds en wat bij de Amersfoortse.

 

Broodfonds:

Eenmalige kosten plus administratiekosten € 850,-

Inleg € 45,- x 60 maanden = € 2700,- - € 1000,- (schadelast 30 maanden uitkering binnen de deelnemers in 5 jaar)

Dan staat er aan het eind op zijn rekening nog € 1700,-

Totaal netto kosten € 1850,-

 

De Amersfoortse 2 jaar

Eenmalige kosten Yezzer € 249,-

5 jaar administratiekosten € 300,-

Premie voor een jaarlijks verzekerd bedrag van €13.303,- (€ 1000,- netto per maand).

Totale premie over deze 5 jaar € 2002,56 (bruto premie). Uitgaande van een belastingvoordeel van 40,15% komt de netto premie op  € 1200,-

Totale netto kosten € 1749,-

 

Conclusie

Ben je jong en heb je fysiek geen zwaar beroep dan zal een Broodfonds sneller duurder uitkomen dan verzekeren. Dit komt omdat verzekeraars kijken naar je leeftijd, hoe jonger je bent hoe lager de premie. Plus hoe lichter het beroep, hoe lager de premie. Heb je fysiek een zwaarder beroep en ben je 50+ dan is een Broodfonds een prima alternatief voor de eerste twee jaar van arbeidsongeschiktheid.

 

Wat is Crowdsurance? En wat is het verschil met een Broodfonds?

Met Crowdsurance deel je risico's met een groep ondernemers. Crowdsurance wordt door Yezzer aangeboden. Je betaalt dan geen premie aan een verzekeraar, maar je spaart geld. Alleen bij arbeidsongeschiktheid van iemand uit jouw groep gaat een deel van jouw maandelijkse spaarinleg naar de arbeidsongeschikte. En is er niemand arbeidsongeschikt, dan blijft het geld van jou. De maximale uitkeringsduur is 2 jaar.

Verschillen tussen een Broodfonds en Crowdsurance

Spaargeld is vrij besteedbaar
Bij Crowdsurance is het geld dat je iedere maand spaart vrij besteedbaar. Na aftrek van eventuele donaties kan je zelf bepalen wat je met je geld doet. Je hoeft het geld niet aan te houden of te reserveren en ook niet extra te sparen voor een bepaalde periode. 

Altijd instappen
Bij Crowdsurance kan je altijd instappen. Je hoeft dus niet te wachten tot een nieuwe groep vol is of te wachten tot er een groep voor jou is. Wel geldt natuurlijk dat hoe meer mensen meedoen hoe sterker het staat. 

Preventie (voorkomen van ziekte en meer ...)
Bij Crowdsurance doet een ieder met een eigen ‘spaarpotje’ aan preventie. ‘Voorzienbaar inkomensverlies voorkomen’ beperkt zich niet alleen tot ‘ziekte voorkomen’. Bij Crowdsurance zet je geld opzij om jezelf en je onderneming te ontwikkelen en om te voorkomen dat je ziek wordt. 

Professionele begeleiding bij ziekte
Bij Crowdsurance is er professionele begeleiding bij ziekte.

Een netwerk van gelijkgestemden
Bij Crowdsurance zijn de schenkkringen niet beperkt tot 50 personen. Het is een netwerk van gelijkgestemden. 

Volledig online
Bij Crowdsurance gaat alles volledig online. 

 

Een AOV offerte die rekening houdt met het Broodfonds of Crowdsurance? Of Crowdsurance als alternatief op een Broodfonds?

Een Broodfonds of Crowdsurance zal niet een volwaardige AOV vervangen, omdat het maar 2 jaar aan uitkering dekt in plaats van bijvoorbeeld tot je pensioen.  Bereken hier de premie van een volwaardige AOV.  Wil je een AOV offerte welke aansluit op een Broodfonds of Crowdsurance (eigen risico van 2 jaar) mail dan na je berekening op onze website naar verzekeringen@yezzer.nl en geef je NAW gegevens door en in de titel Broodfonds/Crowdsurance. Dan ontvang je binnen een werkdag een op maat gemaakte offerte.

Wil je geen AOV maar een dekking van 2 jaar via een groep ondernemers? Kijk hier dan ook eens naar Yezzer Crowdsurance. Yezzer Crowdsurance is direct online te regelen, je spaart geld met ondernemers onder elkaar, je kan gelijk meedoen en er is professionele begeleiding bij arbeidsongeschiktheid.

 

 

Meer info over Crowdsurance

"Online afsluiten ging soepel en ik werd goed begeleid"

Als ondernemer was ik op zoek naar een eerlijke arbeidsongeschiktheidsverzekering. Zonder hoge bijkomende advieskosten. Het aanbod van Yezzer voor de AOV sloot hierbij perfect aan, met hun lage kosten uniek in de AOV markt. Het online afsluiten van de AOV ging soepel en snel en werd goed begeleid vanuit Yezzer. Na een paar maanden nog steeds erg tevreden met mijn keuze, met dank aan de transparante werkwijze van Yezzer.

Chris Boonstra


Vergelijk
aegonallianzamfasraverobovemijchubbdelta-lloydgeneraligoudse-verzekeringenklaverbladlondonmovirnnrialtoreaalunigarantvgzzurichheinfeld

Hulp nodig? 088-9392520

phone Liever teruggebeld worden? Bel mij terug.


Yezzer uitgelicht in de pers door:
bnremercefwnu-zakelijksprout