Wanneer heb ik een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig?

24 oktober 2022

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering verzekert je tegen inkomensverlies door arbeidsongeschiktheid. Bijvoorbeeld door ziekte of invaliditeit. Een AOV zorgt er in die tijd voor dat je alsnog inkomen krijgt in de vorm van een uitkering.

Wanneer sluit ik een AOV af?

Wanneer je een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluit, is voor iedereen anders. Niet iedereen heeft een AOV nodig. Dit is afhankelijk van jouw buffer en persoonlijke situatie. Hoe hoog zijn bijvoorbeeld jouw vaste lasten? Wie zijn er afhankelijk van jouw inkomen? Kunnen anderen jouw verlies in inkomen (tijdelijk) opvangen? Het is belangrijk om voor jouw situatie te kijken of het verstandig én wenselijk is om een AOV af te sluiten.

Een AOV is handig in de volgende gevallen

  • Je hebt weinig of geen financiële buffer

  • Je ziet het niet zitten om terug te vallen op andermans inkomen

  • Je komt rond van het inkomen uit je onderneming

  • Je hebt hoge vaste lasten

Heb ik een AOV nodig?

Een AOV geeft je financiële zekerheid wanneer je uitvalt. Of een AOV nodig is, is volledig afhankelijk van jouw wensen en persoonlijke situatie.

Weet je al welke AOV je wilt? Sluit deze dan af zonder advies of vergelijk arbeidsongeschiktheidsverzekeringen via onze tool. Toch nog niet helemaal eruit wat nu bij jouw situatie past? Bij Yezzer staan onze adviseurs voor je klaar om met je mee te kijken.Yezzer uitgelicht in de pers door:
bnremercefwnu-zakelijksprout