Bescherm jezelf tegen inkomensverlies met een inkomensverzekering

2 november 2021

Onverwachts niet meer kunnen werken door ziekte of invaliditeit. Of zelf werknemers hebben die uitvallen. Dit kan iedereen overkomen en kan grote gevolgen hebben voor je inkomen. Hoe blijf je nu je hypotheek of je huur betalen? Een inkomensverzekering biedt hier uitkomst. Maar wat is precies een inkomensverzekering? Wij leggen het hier uit! 
 

Verschillende verzekeringen die je inkomens beschermen

Er zijn verschillende inkomensverzekering die je kunt kiezen als je jezelf wilt beschermen tegen inkomensverlies. Wanneer je werkt als zelfstandig ondernemer of ZZP’er wordt je niet uitbetaald wanneer je tijdelijk niet kunt werken door ziekte of invaliditeit. Daarnaast kun je met je je bedrijf ook in de problemen komen als een van je werknemers ziek wordt. Daarom is het slim om jezelf en je onderneming tegen financiële verrassingen te beschermen. De inkomensverzekeringen die het meeste voorkomen zijn de arbeidsongeschiktheidsverzekering en de verzuimverzekering.

 

Je inkomen beschermen met een AOV

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering beschermt jou en je bedrijf tegen financiële verrassingen wanneer je zelf uitvalt door ziekte of invaliditeit. Met deze verzekering ben je als ondernemer verzekerd van een inkomen wanneer je zelf niet meer kunt werken. Bij Yezzer kun je gemakkelijk verschillende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen vergelijken en afsluiten. Tijdens het vergelijken van verschillende AOV’s moet je op een aantal dingen letten. Als eerste moet je kijken naar je beroep en situatie. Ook moet je denken aan hoeveel inkomen je nodig hebt om rond te komen. Verder hoef je natuurlijk niet voor elk ongeval een AOV af te sluiten. Al deze punten kunnen het soms lastig maken om de juiste verzekering te kiezen. Met onze vergelijker krijg je een uitgebreid overzicht van verschillende verzekeringen met daarbij de bijbehorende voorwaarden en premies. Lukt het dan nog niet om de juiste verzekering te kiezen? Dan kun je hulp krijgen van onze adviseurs. Zij helpen je graag met het vinden van de beste arbeidsongeschiktheidsverzekering voor jou. 

 

Een verzuimverzekering om je inkomen te verzekeren

Een andere manier om je inkomen te verzekeren is met een verzuimverzekering. De verzuimverzekering helpt je wanneer een van de medewerkers ziek wordt. Wanneer een of meerdere van je medewerkers ziek worden, ben je als werkgever verplicht om het loon door te betalen, op basis van minimaal 70%. Dat kan heel veel zijn als je werknemers langdurig ziek zijn. De verzuimverzekering betaalt het loon door, en kan de kosten van re-integratie en verzuimbegeleiding vergoeden. De verzekering dekt de kosten voor loondoorbetaling voor een wettelijke periode van twee jaar. In deze periode ontvang je dus een vergoeding voor het loon dat je moet doorbetalen. Met een verzuimverzekering komt de voortgang van je bedrijf niet in gevaar omdat het geen invloed heeft op de begroting van je bedrijf. 

 

Hulp nodig bij het verzekeren van je inkomen?

Het kan behoorlijk lastig zijn om de juiste verzekering te kiezen om je inkomen te verzekeren. Maar daar kunnen wij je bij helpen. Via onze tool voor verzuimverzekeringen en met behulp van onze gespecialiseerde adviseurs vind je zo een verzekering die bij jou en je situatie past. Neem nu contact met ons op!