Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten bij een hypotheek?

24 oktober 2022

Wat is een AOV?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering geeft je financiële dekking wanneer je uitvalt door ziekte of invaliditeit. Als ondernemer verlies je de mogelijkheid om zelf voor inkomen te zorgen. Een AOV verzekert je van inkomsten, ook bij ziekte of een ongeluk. Wanneer je arbeidsongeschikt wordt, ontvang je maandelijks een vast bedrag gedurende een bepaalde periode of tot aan een bepaalde leeftijd. In sommige gevallen is de uitkering zelfs geïndexeerd.

Is een AOV noodzakelijk bij het afsluiten van een hypotheek?

Een AOV verzekering is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden bij het afsluiten van een hypotheek. De verzekering zorgt ervoor dat je als ondernemer financieel beter bent beschermd wanneer je bijvoorbeeld langdurig ziek bent.

Heb ik een AOV nodig?

De situatie waarin je een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig hebt, is voor iedereen anders. Deze is afhankelijk van jouw buffer en persoonlijke situatie. Bovendien is een AOV als zelfstandig ondernemer of zzp’er ook zonder hypotheek van belang. Weet je al welke AOV je wilt? Sluit deze dan af zonder advies of vergelijk arbeidsongeschiktheidsverzekeringen via onze tool. Toch nog niet helemaal eruit wat nu bij jouw situatie past? Bij Yezzer staan onze adviseurs voor je klaar om met je mee te kijken.Yezzer uitgelicht in de pers door:
bnremercefwnu-zakelijksprout