Ondernemen met personeel na de lockdown

Welkom bij de Yezzer interviewserie Ondernemen met personeel na de lockdown! We hopen je te inspireren én te helpen om een (nog) betere werkgever te worden. Lees dus snel verder.

Verzeker je voor verzuim

5 dagen 5 tips

Ondernemen met personeel na de lockdown. Dat moet goed gaan. Hoogleraar, ondernemer én expert Josette Dijkhuizen helpt jou met 5 tips zodat jij een goede start maakt op kantoor.

Ondernemen met personeel na de lockdown

De lockdown is, zoals het er nu uitziet, ten einde. Laten we hopen dat we er voor altijd vanaf zijn. Ook al gaat alles terug naar het oude, is er 1 ding dat wel blijvend verandert: de manier waarop veel mensen werken. En daar moet jij als ondernemer én werkgever ook goed mee omgaan.

Daarom dat wij van Yezzer op onderzoek zijn uitgegaan. We hebben onderzoeken verzameld maar ook ondernemers geïnterviewd over hun lockdown ervaring en hoe zij naar de toekomst kijken. Doel: we willen jullie, de ondernemers die dit lezen, inspireren en helpen met deze nieuwe verwachtingen van personeel. Want ja, 90% van de werknemers wil echt niet meer fulltime naar kantoor volgens vakbond FNV. Hoe ga je hier als werkgever nou goed mee om?

Zoals gezegd hebben we daarom ondernemers geïnterviewd, zoals:

Tim Zoete van Voldaan

Tim Zoete (38) is CEO en medeoprichter van Voldaan, een factoringbedrijf in Den Bosch. Voldaan koopt facturen op van zzp’er en mkb’ers en wordt gezien als een veelbelovende fintech. Tijdens de eerste lockdown werkte het hele kantoor vanuit huis. In de tweede lockdown liet Zoete zijn mensen, tegen de adviezen in, hybride werken – half op kantoor, half thuis. Hij zag in die periode de productiviteit stijgen en het verzuim niet. 

Lees 'Productiever na de crisis'

Anton Loeffen van Eshgro

Anton Loeffen is ‘beginbaas’ van Eshgro, een ICT-dienstverlener, die organisaties begeleidt in hun digitale transformatie naar een toekomstbestendige, slimme werkplek in de cloud. Voor de 115 werknemers op 3 locaties was het begin vorig jaar alle hens aan dek toen die transitie ineens in een stroomversnelling raakte. We spreken Loeffen over wat hij ‘het nieuwe werken’ noemt.

Lees 'De industriële manier van werken gaat verdwijnen'

Josette Dijkhuizen

Josette Dijkhuizen is expert, honorair hoogleraar maar vooral onderneemster. We vroegen haar om met deze 3 brillen naar de toekomst te kijken. Wat volgde waren inzichten en tips voor ondernemers hoe zij onder andere met hun personeel in deze stressvolle periode om moeten gaan.

Lees 'Ga er niet vanuit dat dit het was'

Sluit je verzuimverzekering af bij Yezzer

Bij Yezzer vergelijken en verkopen namelijk verzuimverzekeringen. En we weten uit ervaring dat een verandering in de manier waarop mensen werken, stress met zich mee kan brengen. Dan is het verstandig om een verzuimverzekering te hebben. Wij verkopen ze allemaal waardoor je dus nooit te veel betaald. Vergelijk je verzuimverzekeringen in een paar minuten.

Inspireren én helpen

Met deze interviews willen we vooral inspireren. Helpen doet Josette ook nog wat praktischer in de serie nieuwsbrieven die ze voor ons heeft geschreven. Daar krijg je in 5 dagen iedere dag een mail met daarin een tip van Josette. Schrijf je daarvoor zeker in door hier te klikken!

Maar natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw ervaring en wat je van plan bent. Mail ons daarom op verzuim [at] yezzer [punt] nl met jouw verhaal.