Stop loss ziekteverzuimverzekering

De stop loss ziekteverzuimverzekering is belangrijk voor grote bedrijven. Deze verzekering helpt met de kosten als veel werknemers tegelijk ziek zijn. Zo kunnen grote organisaties beter omgaan met de hoge kosten van ziekteverzuim. Maar hoe werkt het en waarom is het handig?

Bereken binnen 2 minuten jouw premie!

Wat is een stop loss verzuimverzekering?

De stop loss ziekteverzuimverzekering is een instrument voor grotere organisaties om de financiële risico’s van ziekteverzuim te beheren. Deze verzekering biedt een oplossing voor het dekken van de totale kosten van ziekteverzuim over een bepaalde periode. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven met een aanzienlijk werknemers bestand. Dit is omdat grotere organisaties een hoger risico lopen op significante totale verzuimkosten, gezien het grotere aantal werknemers dat tegelijkertijd ziek kan worden.

 

Wat is het verschil tussen een traditionele ziekteverzuimverzekering en een stop loss verzekering? 

Wat is nu precies het verschil tussen een normale ziekteverzuimverzekering en een stop loss verzekering? We leggen uit hoe deze twee soorten verzekeringen van elkaar verschillen. Dit is vooral belangrijk voor werkgevers die willen weten welke verzekering het beste past bij hun bedrijf.

Traditionele verzuimverzekering

Een traditionele verzuimverzekering dekt de kosten voor loondoorbetaling van zieke medewerkers voor een wettelijke periode van twee jaar. Deze verzekering is belangrijk voor werkgevers omdat ze wettelijk verplicht zijn het loon van zieke werknemers door te betalen. De dekking omvat loondoorbetaling voor de wettelijke termijn, verzuimbegeleiding en re-integratiehulp, en een proactieve aanpak om verzuim te voorkomen. Er is meestal een eigen risico op basis van het aantal ziektedagen, waarbij de werkgever zelf verantwoordelijk is voor de loondoorbetaling gedurende die periode. 

Stop loss ziekteverzuimverzekering

De stop loss verzuimverzekering, daarentegen, is vaak niet beschikbaar voor kleinere bedrijven en wordt meer gebruikt door grotere organisaties. Dit is omdat stop loss verzekering beter geschikt is voor het afdekken van hogere totale verzuimkosten over een bepaalde periode. In tegenstelling tot individuele ziektegevallen. In plaats van een aantal dagen voor het eigen risico, is er een specifiek bedrag aan loondoorbetaling vastgesteld. Wanneer dit bedrag bereikt is, neemt de verzekering de kosten voor loondoorbetaling over. Dit type verzekering is vooral relevant voor bedrijven die willen verzekeren tegen hoge totale verzuimkosten over een bepaalde periode, in plaats van per individueel ziektegeval. 

 

aegon
nationalenederlanden
aig
allianz
avero-achmea
markel
asr
hiscox
reaal
+ nog 33 andere aanbieders

Voordelen met Yezzer

  • Direct online te regelen
  • Lage premies
  • Scherpste aanbod
  • Extra's als toegang tot trainingen en events
Bereken je verzuimverzekering premie

Wat is er verzekerd met een stop loss ziekteverzuimverzekering?

Met een stop loss ziekteverzuimverzekering, ben je als werkgever van een groter bedrijf goed verzekerd tegen de bredere financiële impact van ziekteverzuim. Deze verzekering dekt niet de individuele ziektegevallen, maar richt zich op het totale bedrag aan loonkosten dat ontstaat door ziekteverzuim binnen een vastgestelde periode. Als dit totaalbedrag de vooraf bepaalde drempel overschrijdt, neemt de verzekering de verdere loondoorbetalingskosten op zich. Dit biedt grotere bedrijven een effectieve manier om zich in te dekken tegen onverwachte pieken in verzuimkosten, die een grote financiële belasting kunnen vormen. Zo zorgt de stop loss ziekteverzuimverzekering ervoor dat de continuïteit en financiële gezondheid van je organisatie gewaarborgd blijven, ook tijdens periodes van hoger ziekteverzuim.

Wat kost een stop loss ziekteverzuimverzekering?

Bij het bepalen van de kosten van een stop loss ziekteverzuimverzekering, houden we rekening met verschillende bedrijfsspecifieke factoren. De premie is afhankelijk van de omvang van je organisatie, het gemiddelde verzuimpercentage, en de totale loonsom. We begrijpen bij Yezzer dat elk bedrijf uniek is, dus adviseren we een op maat gemaakte benadering. Door het gemiddelde verzuim binnen je bedrijf te analyseren en af te wegen tegen de mogelijke kosten, kunnen we een verzekering bieden die aansluit bij jouw specifieke behoeften en risico's. Zo zorgen we ervoor dat je niet te veel betaalt en toch adequaat verzekerd bent tegen de financiële risico's van ziekteverzuim.

Wat doet een verzuimverzekeraar bij een stop loss ziekteverzuimverzekering?

Bij een stop loss ziekteverzuimverzekering, helpt de verzekeraar jouw bedrijf als het totale ziekteverzuim een bepaald bedrag overschrijdt. Wat de verzekeraar precies doet, is de kosten voor loondoorbetaling overnemen als deze kosten hoger zijn dan het bedrag dat je zelf kan betalen (het eigen risico). Dit betekent dat de verzekeraar pas in actie komt als het verzuim in jouw bedrijf veel geld kost. Zo ben je als groot bedrijf beschermd tegen hoge kosten als veel werknemers tegelijk ziek zijn. De verzekeraar helpt dus om de financiële last van ziekteverzuim te beperken, waardoor je bedrijf financieel gezond blijft.

Zo werkt het!

  1. Vul makkelijk en snel enkele gegevens in over je bedrijf en werknemers
  2. Krijg een premieoverzicht
  3. Vraag online de verzuimverzekering aan!
  4. Geen vragen meer bij de verzekeraar? Dan ontvang je zo snel mogelijk de polis!

Yezzer = online + persoonlijk advies

Bij Yezzer combineren we online processen met persoonlijk advies. Sluit je bij ons een verzekering af, dan zal een verzuimverzekering specialist met je meekijken. En waar nodig helpt de specialist jou bij het kiezen van de verzekering die bij jouw situatie past.

Benieuwd hoeveel een verzuimverzekering kost?

Bereken binnen 2 minuten jouw premie.

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten