Mkb verzuim-ontzorgverzekering

De mkb verzuim-ontzorgverzekering is een initiatief ontwikkeld door de Nederlandse overheid in samenwerking met werkgeversorganisaties en verzekeraars. Deze verzuimverzekering is specifiek bedoeld voor kleine werkgevers in het mkb om hen te ondersteunen bij de loondoorbetaling en re-integratie van langdurig zieke werknemers. De verzekering biedt een pakket van diensten aan die de werkgever ontzorgen bij deze taken.

Bereken binnen 2 minuten jouw premie!

Kenmerken van de mkb verzuim-ontzorgverzekering

 • Dekking van de loondoorbetaling bij ziekte voor de eerste twee jaar.
 • Actieve en professionele ondersteuning bij de re-integratie van zieke werknemers.
 • Vergoeding van kosten voor re-integratie-activiteiten.
 • De verzekering voldoet aan de Wet Verbetering Poortwachter, wat inhoudt dat als een werkgever de adviezen van de bedrijfsarts en verzekeraar opvolgt, eventuele loonsancties door de verzekeraar worden vergoed.
 • Stabiele premies, waarbij het verzuim binnen de onderneming beperkt meetelt in de berekening van de premie.
 • Inclusief een casemanager die de regie voert over de re-integratie.

Deze verzekering is vooral interessant voor kleinere werkgevers die ontzorgd willen worden bij de begeleiding van langdurig zieke werknemers en die niet de capaciteit of expertise hebben om deze taken zelfstandig uit te voeren. De kosten van de verzekering worden mede bepaald door factoren zoals het type bedrijf, de personeelssamenstelling, het verzuimpercentage en de gekozen dekking.

Voor meer informatie, bezoek Beantwoording Kamervragen over het rapport 'Houding en gebruik MKB-ontzorg-verzekering' en Loondoorbetalingsverplichting zieke werknemers voor kleine ondernemers makkelijker en goedkoper.

aegon
nationalenederlanden
aig
allianz
avero-achmea
markel
asr
hiscox
reaal
+ nog 33 andere aanbieders

Voordelen met Yezzer

 • Direct online te regelen
 • Lage premies
 • Scherpste aanbod
 • Extra's als toegang tot trainingen en events
Bereken je verzuimverzekering premie

De rol van een casemanager in de mkb verzuim-ontzorgverzekering

Als mkb-ondernemer weet je hoe belangrijk het is om alles goed geregeld te hebben, vooral als het gaat om het welzijn van je medewerkers. Maar wat als een werknemer langdurig ziek wordt? Dan komt de casemanager van de mkb verzuim-ontzorgverzekering in beeld. Deze professional is jouw steun en toeverlaat tijdens het gehele verzuimtraject.

Wat doet de Casemanager?

Regiehouder: de casemanager is de spin in het web tussen jou, je zieke werknemer en verschillende professionals zoals een bedrijfsarts. Hij of zij neemt de leiding in het hele re-integratieproces, maar respecteert daarbij ieders verantwoordelijkheden.

Ontzorger: als mkb'er heb je het al druk genoeg. De casemanager neemt daarom veel werk uit handen. Hij of zij zorgt voor het opstellen van plannen van aanpak en houdt de voortgang van de re-integratie in de gaten.

Adviseur en communicator: de casemanager adviseert je over de beste aanpak bij verzuim en communicatie met betrokken partijen. Dit zorgt voor een vloeiend proces en helpt misverstanden voorkomen.

Wet- en Regelgeving: de casemanager helpt je te voldoen aan de Wet Verbetering Poortwachter. Hierdoor vermijd je mogelijke boetes en zorg je voor een correcte en efficiënte aanpak van het verzuim.

 

Waarom is een casemanager belangrijk?

Het belang van een casemanager kan niet worden onderschat. Met zijn of haar expertise zorg je voor een gestroomlijnd proces, waarbij de kans op een succesvolle re-integratie van je werknemer wordt gemaximaliseerd. Daarnaast helpt de casemanager jou als ondernemer om je te focussen op je bedrijf, terwijl het verzuimtraject in goede handen is.

Bij Yezzer begrijpen we dat elke mkb'er uniek is en elk verzuimtraject zijn eigen aanpak vereist. Daarom is het belangrijk om een verzekering te kiezen die past bij jouw bedrijf en behoeften. Wil je meer weten over de MKB verzuim-ontzorgverzekering en hoe een casemanager jou kan helpen? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Kosten en premiebetaling van mkb verzuim ontzorgverzekering

De kosten van een MKB verzuim-ontzorgverzekering hangen af van jouw specifieke bedrijfssituatie. Bij Yezzer begrijpen we dat elke onderneming uniek is. Daarom is de premie gebaseerd op factoren zoals de omvang van je bedrijf, de aard van je werkzaamheden, en je verzuimhistorie. Met onze vergelijkingstool helpen we je de beste optie te vinden die bij jouw bedrijf past. Zo zorgen we ervoor dat je verzekerd bent zonder onnodig hoge kosten. Kies voor zekerheid en gemak met Yezzer.

Vergelijking met reguliere verzuimverzekeringen

Bij het kiezen van een verzuimverzekering voor je mkb, is het nuttig om de mkb verzuim-ontzorgverzekering te vergelijken met reguliere verzuimverzekeringen. De mkb ontzorgverzekering biedt meer dan alleen financiële dekking; het omvat ook uitgebreide ondersteuning en adviesdiensten voor zowel werkgever als werknemer. Dit betekent dat naast de loondoorbetaling bij ziekte, je ook hulp krijgt bij re-integratie en voldoening aan de wettelijke vereisten. Een reguliere verzuimverzekering daarentegen, richt zich meer op de financiële compensatie. Kies de optie die het beste past bij jouw bedrijf en jouw behoeften.

 

Zo werkt het!

 1. Vul makkelijk en snel enkele gegevens in over je bedrijf en werknemers
 2. Krijg een premieoverzicht
 3. Vraag online de verzuimverzekering aan!
 4. Geen vragen meer bij de verzekeraar? Dan ontvang je zo snel mogelijk de polis!

Yezzer = online + persoonlijk advies

Bij Yezzer combineren we online processen met persoonlijk advies. Sluit je bij ons een verzekering af, dan zal een verzuimverzekering specialist met je meekijken. En waar nodig helpt de specialist jou bij het kiezen van de verzekering die bij jouw situatie past. 

Benieuwd hoeveel een verzuimverzekering kost?

Bereken binnen 2 minuten jouw premie.

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten