Ziekteverzuimverzekering

Vul binnen 2 minuten jouw gegevens in, wij vergelijken verschillende partijen voor jou, en krijg binnen 1 werkdag een vrijblijvend voorstel

Vergelijk Ziekteverzuimverzekeringen

 • asr
 • reaal
 • nn
 • deamersfoortse
 • aegon
 • hdi
 • arag
 • aig
 • das
 • hiscox
20.000 + Ondernemers doen al mee
€ 100,- wat je gemiddeld bespaart
8.1 Is de gemiddelde beoordeling

Ziekteverzuimverzekering

Wat is een ziekteverzuimverzekering en waarom is het belangrijk om die af te sluiten? Vooral in het MKB voorkomt de polis veel grote financiële gevolgen, op het moment dat een medewerker ziek wordt. Je dekt de kosten van loondoorbetaling bij ziekte, waardoor je daar zelf niet voor hoeft op te draaien.

Wist je dat een zieke medewerker jouw bedrijf gemiddeld 230 euro per dag kost? Je dient namelijk minimaal 70 procent van het loon door te betalen. Daarnaast wil je misschien een vervanger inhuren of loopt de productie terug, waardoor de kosten flink kunnen oplopen.

Met een verzuimverzekering dek je een deel van deze kosten af. Je krijgt een vergoeding voor loondoorbetaling, waarmee je dat financiële risico in ieder geval kunt voorkomen.

Tip: sommige verzekeraars helpen je bij het voorkomen en terugdringen van het verzuim. Zij hebben hier veel ervaring mee, om het MKB te helpen hun medewerkers fit en vitaal te houden.

 

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten

christian
Christian de Kriek Publieke Verandering
“Ondanks de lage kosten wordt je goed en vooral erg snel geholpen. ”
maaike
Maaike Coppoolse Xcel
“Bij Yezzer is het mogelijk om zelf je verzekering uit te zoeken. Op mijn vragen reageerde Yezzer snel en duidelijk. Tevreden? Dat was ik zeker!”
chris
Chris Boonstra Brilliant Classics
“Het aanbod van Yezzer sloot perfect aan, met hun lage kosten uniek in de markt. Het online afsluiten ging soepel en werd goed begeleid.”

Doe ook de vergelijking

Binnen 3 minuten gedaan

Wat zijn de voordelen van Yezzer?

 • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
 • Speciaal gericht op ondernemers
 • Snel en makkelijk online geregeld 
 • Extra's als toegang tot trainingen en events 

Hoe werkt het?

 1. Vul je gegevens in
 2. Krijg binnen 1 werkdag een vrijblijvend vergelijkingsrapport met de best passende verzekeraars
 3. Kies, met ondersteuning van ons, jouw verzuimverzekering en sluit online af

Over Yezzer

Verzekeren is vaak ingewikkeld en duur. Zeker voor ondernemers. Yezzer vindt dat dit anders moet. Door online te werken (met het persoonlijke contact), onafhankelijk (dus ruime keus) en vanuit een collectief (samen staan we sterker tegenover de verzekeraars). Het kan daardoor betaalbaarder en makkelijker. Yezzer is opgezet door ondernemers voor ondernemers.

Meer informatie

Wat is een Ziekteverzuimverzekering?

Zo’n ziekteverzuimverzekering, wat is dat eigenlijk? Het is een dekking voor de loondoorbetalingskosten. Je bent wettelijk verplicht om minimaal 70 procent van het loon van medewerkers door te betalen, zodra zij ziek worden. Houd er rekening mee dat er in de CAO een hoger percentage kan staan, waardoor het financiële risico nog groter is.

Let op: wachtdagen instellen? Wettelijk zijn maximaal twee wachtdagen toegestaan. Houd er rekening mee dat deze in de CAO of arbeidsovereenkomst moeten staan.

De verzuimverzekering is er met dekkingen van 70 tot 100 procent, afhankelijk van de kosten die je wilt laten vergoeden. Daarnaast kun je variëren tussen het dekkingspercentage in het eerste en het tweede jaar, bijvoorbeeld om een deel van het risico zelf te dragen. Op die manier kun je zorgen voor een hogere of een lagere premie, in relatie tot het risico dat je wilt afdekken.
 

Waarom afsluiten?

Benieuwd waarom je een ziekteverzuimverzekering zou afsluiten? Met name in het MKB kunnen de kosten voor loondoorbetaling een grote hap uit de begroting nemen. Het kan een flinke aanslag zijn op het beschikbare werkkapitaal, zonder dat daar opbrengsten tegenover staan. Je dient de medewerker minimaal 70 procent van het loon door te betalen, ook als hij of zij maandenlang ziek blijft.

Grotere organisaties kunnen deze klappen relatief goed opvangen, maar binnen het MKB en voor ZZP-ers is dat lastig. Met een verzekering voorkom je dat je dit risico zelf moet dragen. In plaats daarvan kun je rekenen op een vergoeding voor loondoorbetaling.

Je hebt een aantal mogelijkheden om de verzekering naar wens samen te stellen. Bijvoorbeeld aan de hand van het dekkingspercentage of het percentage gedurende het eerste en tweede jaar. Daarnaast kun je gebruik maken van een eigen risico en is de verzekering in een paar verschillende varianten.
 

Kosten en het eigen risico

Benieuwd naar de kosten van een ziekteverzuimverzekering? De premie wordt doorgaans bereken op basis van een percentage van de totale loonsom die je voor het personeel betaalt. Verzekeraars houden bijvoorbeeld rekening met de volgende factoren:

 • De sector waarin je actief bent
 • De samenstelling van jouw personeel
 • Het ziekteverzuimverleden

Let op: in sommige gevallen is er sprake van abonnementskosten voor arbodienstverlening. Dit hangt af van de precieze verzekering voor verzuim die je afsluit.

Het eigen risico voor jou als ondernemer hangt af van het type polis dat je kiest. De conventionele ziekteverzuimverzekering kent een bepaald aantal werkdagen als eigen risico. Met een kortere periode voor het eigen risico betaal je minder premie, maar lopen de kosten hoger op als er een medewerker ziek wordt. De verzekering keert pas uit als de periode van loondoorbetaling langer duurt dan afgesproken voor het eigen risico.

Kies je voor een Stop Loss ziekteverzuimverzekering? Het gaat om een eigen risico uitgedrukt in geld, in plaats van in het aantal ziektedagen. Het is voor het (kleiner) MKB lastig om dit type polis af te sluiten, dus ga altijd goed na of dit tot de mogelijkheden behoort.

 

Is de verzekering verplicht?

Nee, het is wettelijk (nog) niet verplicht om een ziekteverzuimverzekering af te sluiten. We kennen bij Yezzer helaas de verhalen van ondernemers die in de problemen kwamen zonder deze polis, omdat ze de hoge kosten voor loondoorbetaling zelf op dienden te brengen.

In de praktijk heeft de meerderheid van de zelfstandigen met personeel en MKB-organisaties dit type verzekering afgesloten. In welke vorm en op basis van welke voorwaarden zij dat hebben gedaan varieert, dus het is verstandig om daar goed naar te kijken.

Ga uit van de financiële draagkracht van jouw bedrijf, gedurende alle momenten van het jaar. Houd er rekening mee dat er iemand ziek kan worden op het minst gunstige moment, bijvoorbeeld als het seizoen tegenzit of op het moment dat een afnemer er lang over doet om de openstaande facturen te betalen.

Online ziekteverzuimverzekering afsluiten

Wil je online een ziekteverzuimverzekering afsluiten om het risico op loondoorbetaling af te dekken? Je hebt de mogelijkheid om deze polis online te vergelijken en te berekenen, zodat je vooraf precies weet waar je aan toe bent. Of stel onze specialisten jouw vragen, om bij verzuim niet voor vervelende verrassingen te komen te staan.

De kosten van een ziekteverzuimverzekering berekenen? Gebruik net als duizenden andere ondernemers zoals jij onze vergelijker bovenaan de pagina. En heb je vragen of wil je de polis meteen afsluiten? Bel ons op nummer 088 939 2520 of stuur een e-mail naar verzekeringen@yezzer.nl.