Gemiddelde kosten verzuimverzekering

Benieuwd naar de gemiddelde kosten van een verzuimverzekering? Lees hieronder verder of bereken direct je premie hier en sluit online af!

Berekenjouw premie!

aegon
nationalenederlanden
aig
allianz
avero-achmea
markel
asr
hiscox
reaal
+ nog 33 andere aanbieders

Voordelen met Yezzer

 • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
 • Snel en makkelijk online geregeld
 • Speciaal gericht op ondernemers
 • Extra's als toegang tot trainingen en events
Vergelijk verzuimverzekeringen!

Gemiddelde kosten verzuimverzekering

Benieuwd naar de gemiddelde verzuimverzekering kosten en waar die van afhangen? Het is voor veel ondernemers een belangrijke verzekering, waarmee ze voorkomen dat ze zelf een groot deel van het loon van zieke medewerkers moeten doorbetalen. Andersom kost dat natuurlijk premie. Hoeveel een verzuimverzekering kost, hangt af van bijvoorbeeld het dekkingspercentage, het eigen risico en eventuele dienstverlening door een arbodienst.

 

Goedkoopste verzuimverzekering: gemiddelde premie

Zoek je de goedkoopste verzuimverzekering of ben je benieuwd naar de gemiddelde premie voor een ziekteverzuimverzekering? We zetten 3 belangrijke factoren voor je op een rij:

 • Dekkingspercentage
  Je hebt de keuze uit een dekkingspercentage van 70 tot 100 procent. De verzuimverzekering kosten lopen op naarmate je een hogere dekking wilt. De verzekeraar zal dan de volledige loonkosten van de medewerker doorbetalen, maar daar hangt aan de andere kant dus een prijskaartje aan.

  Tip: het is mogelijk om het dekkingspercentage in het eerste jaar hoger te maken dan in het tweede ziektejaar, om de kosten gaandeweg af te laten nemen.
   
 • Eigen risico
  Ben je bereid een hoger eigen risico te accepteren voor de verzuimverzekering? Wat de polis kost, hangt hier sterk van af. Als je een groter aantal ziektedagen voor eigen rekening neemt kan de premie een stuk lager uitvallen. Houd er wel rekening mee dat de verzekeraar pas bij meer langdurig verzuim zal uitkeren.

  Tip: voor bedrijven met minimaal 25 medewerkers is er een verzuimverzekering met stoploss-dekking beschikbaar. Het gaat dan om een eigen risico in geld in plaats van in ziektedagen.
   
 • Arbodienst en/of verzuimcoach
  Wat de kosten van een verzuimverzekering zijn, hangt tenslotte af van eventuele extra’s die je wilt toevoegen. De premie van een ziekteverzuimverzekering loopt op als je gebruik wil maken van een arbodienst of een verzuimcoach. Aan de andere kant kan dit helpen om medewerkers weer sneller aan het werk te krijgen, waarmee je de productiviteit herstelt en de uiteindelijke kosten beperkt.

 

Premie ziekteverzuimverzekering

Dus, wat kost een verzuimverzekering? Dat hangt sterk af van de voorwaarden in de polis, die we je bij Yezzer graag helpen te vergelijken. Door te verschillende verzuimverzekeringen te vergelijken, kun jij een betere keuze maken en uiteindelijk de goedkoopste verzuimverzekering afsluiten. 

Tip: een grove inschatting kun je maken aan de hand van 5% van de loonsom per jaar, plus €100 per werknemer per jaar. Dat komt gemiddeld genomen aardig uit.

Bekijk online de mogelijkheden voor zo’n verzuimverzekering en gebruik de handige tool om die verzuimverzekering te berekenen. Wij helpen je graag de premie van een ziekteverzuimverzekering te berekenen, zodat je precies weet waar je aan toe bent. En houd er ondertussen rekening mee dat een zieke medewerker gemiddeld €200 tot €250 per dag kost, waarmee het de moeite waard is om een verzekering voor verzuim af te sluiten.

Benieuwd naar de gemiddelde verzuimverzekering kosten? Gebruik net als duizenden andere ondernemers zoals jij onze vergelijker bovenaan de pagina. En heb je vragen of wil je de polis meteen afsluiten? Bel ons op nummer 088 939 2520 of stuur een e-mail naar verzekeringen@yezzer.nl.

 

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten