Gemiddelde kosten verzuimverzekering

Benieuwd naar de gemiddelde kosten van een verzuimverzekering? Vul de gegevens in en wij geven jou een overzicht van premies

Premies verzuimverzekering berekenen

 • asr
 • reaal
 • nn
 • deamersfoortse
 • aegon
 • hdi
 • arag
 • aig
 • das
 • hiscox
20.000 + Ondernemers doen al mee
€ 100,- wat je gemiddeld bespaart
8.1 Is de gemiddelde beoordeling

Gemiddelde kosten verzuimverzekering

Benieuwd naar de gemiddelde kosten van een verzuimverzekering en waar die van afhangen? Het is voor veel ondernemers een belangrijke verzekering, waarmee ze voorkomen dat ze zelf een groot deel van het loon van zieke medewerkers moeten doorbetalen. Andersom kost dat natuurlijk premie. Hoeveel dat is hangt af van bijvoorbeeld het dekkingspercentage, het eigen risico en eventuele dienstverlening door een arbodienst.

Tip: de verzuimverzekering is niet verplicht. Wel is het handig en belangrijk om daar goed naar te kijken, iets waar we je bij Yezzer graag mee helpen.

 

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten

christian
Christian de Kriek Publieke Verandering
“Ondanks de lage kosten wordt je goed en vooral erg snel geholpen. ”
maaike
Maaike Coppoolse Xcel
“Bij Yezzer is het mogelijk om zelf je verzekering uit te zoeken. Op mijn vragen reageerde Yezzer snel en duidelijk. Tevreden? Dat was ik zeker!”
chris
Chris Boonstra Brilliant Classics
“Het aanbod van Yezzer sloot perfect aan, met hun lage kosten uniek in de markt. Het online afsluiten ging soepel en werd goed begeleid.”

Doe ook de vergelijking

Binnen 3 minuten gedaan

Wat zijn de voordelen van Yezzer?

 • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
 • Speciaal gericht op ondernemers
 • Snel en makkelijk online geregeld 
 • Extra's als toegang tot trainingen en events 

Hoe werkt het?

 1. Vul je gegevens in
 2. Krijg binnen 1 werkdag een vrijblijvend vergelijkingsrapport met de best passende verzekeraars
 3. Kies, met ondersteuning van ons, jouw verzuimverzekering en sluit online af

Over Yezzer

Verzekeren is vaak ingewikkeld en duur. Zeker voor ondernemers. Yezzer vindt dat dit anders moet. Door online te werken (met het persoonlijke contact), onafhankelijk (dus ruime keus) en vanuit een collectief (samen staan we sterker tegenover de verzekeraars). Het kan daardoor betaalbaarder en makkelijker. Yezzer is opgezet door ondernemers voor ondernemers.

Meer informatie

Goedkoopste verzuimverzekering: gemiddelde premie

Zoek je de goedkoopste verzuimverzekering of ben je benieuwd naar de gemiddelde premie? We zetten 3 belangrijke factoren voor je op een rij:

 • Dekkingspercentage
  Je hebt de keuze uit een dekkingspercentage van 70 tot 100 procent. De kosten van een verzuimverzekering lopen op naarmate je een hogere dekking wilt. De verzekeraar zal dan de volledige loonkosten van de medewerker doorbetalen, maar daar hangt aan de andere kant dus een prijskaartje aan.

  Tip: het is mogelijk om het dekkingspercentage in het eerste jaar hoger te maken dan in het tweede ziektejaar, om de kosten gaandeweg af te laten nemen.
   
 • Eigen risico
  Ben je bereid een hoger eigen risico te accepteren voor de verzuimverzekering? Wat de polis kost hangt hier sterk van af. Als je een groter aantal ziektedagen voor eigen rekening neemt kan de premie een stuk lager uitvallen. Houd er wel rekening mee dat de verzekeraar pas bij meer langdurig verzuim zal uitkeren.

  Tip: voor bedrijven met minimaal 25 medewerkers is er een verzuimverzekering met stoploss-dekking beschikbaar. Het gaat dan om een eigen risico in geld in plaats van in ziektedagen.
   
 • Arbodienst en/of verzuimcoach
  Hoeveel een verzuimverzekering kost hangt tenslotte af van eventuele extra’s die je wilt toevoegen. De premie loopt op als je gebruik wil maken van een arbodienst of een verzuimcoach. Aan de andere kant kan dit helpen om medewerkers weer sneller aan het werk te krijgen, waarmee je de productiviteit herstelt en de uiteindelijke kosten beperkt.

 

Wat kost een verzuimverzekering?

Dus, wat kost een verzuimverzekering? Dat hangt sterk af van de voorwaarden in de polis, die we je bij Yezzer graag helpen te vergelijken.

Tip: een grove inschatting kun je maken aan de hand van 5% van de loonsom per jaar, plus €100 per werknemer per jaar. Dat komt gemiddeld genomen aardig uit.

Bekijk online de mogelijkheden voor zo’n verzuimverzekering en gebruik de handige tool om die verzuimverzekering te berekenen. Wij helpen je graag de premie te berekenen, zodat je precies weet waar je aan toe bent. En houd er ondertussen rekening mee dat een zieke medewerker gemiddeld €200 tot €250 per dag kost, waarmee het de moeite waard is om een verzekering voor verzuim af te sluiten.

Benieuwd naar de gemiddelde kosten van een verzuimverzekering? Gebruik net als duizenden andere ondernemers zoals jij onze vergelijker bovenaan de pagina. En heb je vragen of wil je de polis meteen afsluiten? Bel ons op nummer 088 939 2520 of stuur een e-mail naar verzekeringen@yezzer.nl.