Is de verzuimverzekering verplicht?

Lees er hier meer over. Benieuwd naar premies? Vul je gegevens in en ontvang een vrijblijvend voorstel

Premies verzuimverzekering berekenen

 • asr
 • reaal
 • nn
 • deamersfoortse
 • aegon
 • hdi
 • arag
 • aig
 • das
 • hiscox
20.000 + Ondernemers doen al mee
€ 100,- wat je gemiddeld bespaart
8.1 Is de gemiddelde beoordeling

Is de verzuimverzekering verplicht?

Is een verzuimverzekering verplicht? Het is een vraag die we bij Yezzer regelmatig krijgen, van ondernemers die nadenken over deze polis. Het antwoord is gelukkig eenvoudig: de verzuimverzekering is niet verplicht.

Wel is het verstandig om deze af te sluiten of om daar in ieder geval over na te denken. Verzekeraars hebben berekend dat een zieke medewerker gemiddeld €200 - €250 per dag kost. De premie voor een dergelijke verzekering verdient zich wat dat betreft snel terug, op het moment dat er inderdaad een keer iemand ziek raakt.

Wettelijke verplichting tot verzuimverzekering

Er geldt geen wettelijke verplichting tot een verzuimverzekering. Wel is er iets anders verplicht, namelijk om het loon van zieke medewerkers door te betalen. Die verplichting geldt voor medewerkers met een contract voor onbepaalde tijd. Je dient hen 2 jaar lang een groot deel van het loon door te betalen, waardoor de kosten behoorlijk hoog op kunnen lopen. Daarnaast dien je te zorgen voor de re-integratie van een arbeidsongeschikte medewerker, ook iets waar je kosten voor moet maken.

Benieuwd naar de gemiddelde kosten van een verzuimverzekering om die af te zetten tegen het risico dat je als werkgever loopt? We maken het je bij Yezzer graag makkelijk en staan natuurlijk voor je klaar als je vragen hebt. We kunnen je uitleggen dat de verzuimverzekering niet verplicht is, maar waarom het wel handig is om hier net als andere ondernemers goed naar te kijken.

Meer weten over of de verzuimverzekering verplicht is? Gebruik net als duizenden andere ondernemers zoals jij onze vergelijker bovenaan de pagina. En heb je vragen of wil je de polis meteen afsluiten? Bel ons op nummer 088 939 2520 of stuur een e-mail naar verzekeringen@yezzer.nl.

 

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten

christian
Christian de Kriek Publieke Verandering
“Ondanks de lage kosten wordt je goed en vooral erg snel geholpen. ”
maaike
Maaike Coppoolse Xcel
“Bij Yezzer is het mogelijk om zelf je verzekering uit te zoeken. Op mijn vragen reageerde Yezzer snel en duidelijk. Tevreden? Dat was ik zeker!”
chris
Chris Boonstra Brilliant Classics
“Het aanbod van Yezzer sloot perfect aan, met hun lage kosten uniek in de markt. Het online afsluiten ging soepel en werd goed begeleid.”

Doe ook de vergelijking

Binnen 3 minuten gedaan

Wat zijn de voordelen van Yezzer?

 • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
 • Speciaal gericht op ondernemers
 • Snel en makkelijk online geregeld 
 • Extra's als toegang tot trainingen en events 

Hoe werkt het?

 1. Vul je gegevens in
 2. Krijg binnen 1 werkdag een vrijblijvend vergelijkingsrapport met de best passende verzekeraars
 3. Kies, met ondersteuning van ons, jouw verzuimverzekering en sluit online af

Over Yezzer

Verzekeren is vaak ingewikkeld en duur. Zeker voor ondernemers. Yezzer vindt dat dit anders moet. Door online te werken (met het persoonlijke contact), onafhankelijk (dus ruime keus) en vanuit een collectief (samen staan we sterker tegenover de verzekeraars). Het kan daardoor betaalbaarder en makkelijker. Yezzer is opgezet door ondernemers voor ondernemers.

Meer informatie