Is de verzuimverzekering verplicht?

Lees er hier meer over. Of vergelijk premies en regel direct online jouw verzuimverzekering!

Verzuimverzekeringenvergelijken

aegon
nationalenederlanden
aig
allianz
avero-achmea
markel
asr
hiscox
reaal
+ nog 33 andere aanbieders

Voordelen met Yezzer

  • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
  • Snel en makkelijk online geregeld
  • Speciaal gericht op ondernemers
  • Extra's als toegang tot trainingen en events
Vergelijk hier verzuimverzekeringen

Is de verzuimverzekering verplicht?

Is een verzuimverzekering verplicht? Het is een vraag die we bij Yezzer regelmatig krijgen, van ondernemers die nadenken over deze polis. Het antwoord is gelukkig eenvoudig: de verzuimverzekering is niet verplicht.

Wel is het verstandig om deze af te sluiten of om daar in ieder geval over na te denken. Verzekeraars hebben berekend dat een zieke medewerker gemiddeld €200 - €250 per dag kost. De premie voor een dergelijke verzekering verdient zich wat dat betreft snel terug, op het moment dat er inderdaad een keer iemand ziek raakt.

Wettelijke verplichting tot verzuimverzekering

Er geldt geen wettelijke verplichting tot een verzuimverzekering. Wel is er iets anders verplicht, namelijk om het loon van zieke medewerkers door te betalen. Die verplichting geldt voor medewerkers met een contract voor onbepaalde tijd. Je dient hen 2 jaar lang een groot deel van het loon door te betalen, waardoor de kosten behoorlijk hoog op kunnen lopen. Daarnaast dien je te zorgen voor de re-integratie van een arbeidsongeschikte medewerker, ook iets waar je kosten voor moet maken. Daarom kan een verzuimverzekering dus heel interessant zijn. Hou er rekening mee dat dit iets anders is als een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Je kunt bij Yezzer verschillende aov verzekeringen vergelijken.
 
 

Benieuwd naar de gemiddelde kosten van een verzuimverzekering om die af te zetten tegen het risico dat je als werkgever loopt? We maken het je bij Yezzer graag makkelijk en staan natuurlijk voor je klaar als je vragen hebt. We kunnen je uitleggen dat de verzuimverzekering niet verplicht is, maar waarom het wel handig is om hier net als andere ondernemers goed naar te kijken.
Meer weten over of de verzuimverzekering verplicht is? Gebruik net als duizenden andere ondernemers zoals jij onze vergelijker bovenaan de pagina. En heb je vragen of wil je de polis meteen afsluiten? Bel ons op nummer 088 939 2520 of stuur een e-mail naar verzekeringen@yezzer.nl.

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten