Gezondheidsverklaring arbeidsongeschiktheidsverzekering

Informatie over de gezondheidsverklaring voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Lees er hieronder over, en vergelijk vrijblijvend AOV's

AOV vergelijken

 • asr
 • reaal
 • nn
 • deamersfoortse
 • aegon
 • hdi
 • arag
 • aig
 • das
 • hiscox
20.000 + Ondernemers doen al mee
€ 100,- wat je gemiddeld bespaart
8.1 Is de gemiddelde beoordeling

Gezondheidsverklaring arbeidsongeschiktheidsverzekering

Vraagt een verzekeraar om een gezondheidsverklaring voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering? Het is een vragenlijst waarin je allerlei gegevens uit jouw medische dossier dient te delen. En sterker nog, sommige verzekeraars vragen naar eventuele ziekten bij ouders, zussen en of broers.

Het is verplicht om alle ernstige en minder ernstige ziekten en aandoeningen door te geven, ook als je die eerder hebt doorgemaakt en je er nu totaal geen last meer van hebt. Bovendien vragen verzekeraars naar behandelingen door de huisarts, door specialisten, (para)medici en andere hulpverleners. Verder vragen veel verzekeraars naar het gebruik van alcohol en roken, om daarmee een beter beeld te krijgen van jouw medische situatie.

Tip: wil je jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering opzeggenom over te stappen? Houd er rekening mee dat je bij de nieuwe verzekeraar opnieuw een gezondheidsverklaring zal moeten invullen.

 

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten

christian
Christian de Kriek Publieke Verandering
“Ondanks de lage kosten wordt je goed en vooral erg snel geholpen. ”
maaike
Maaike Coppoolse Xcel
“Bij Yezzer is het mogelijk om zelf je verzekering uit te zoeken. Op mijn vragen reageerde Yezzer snel en duidelijk. Tevreden? Dat was ik zeker!”
chris
Chris Boonstra Brilliant Classics
“Het aanbod van Yezzer sloot perfect aan, met hun lage kosten uniek in de markt. Het online afsluiten ging soepel en werd goed begeleid.”

Doe ook de vergelijking

Binnen 3 minuten gedaan

Wat zijn de voordelen van Yezzer?

 • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
 • Speciaal gericht op ondernemers
 • Snel en makkelijk online geregeld 
 • Extra's als toegang tot trainingen en events 

Hoe werkt het?

 1. Vul je gegevens in, dit neemt 2 minuten
 2. Krijg direct een overzicht van verzekeraars
 3. Kies, met ondersteuning van ons, jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering en sluit online af

Over Yezzer

Verzekeren is vaak ingewikkeld en duur. Zeker voor ondernemers. Yezzer vindt dat dit anders moet. Door online te werken (met het persoonlijke contact), onafhankelijk (dus ruime keus) en vanuit een collectief (samen staan we sterker tegenover de verzekeraars). Het kan daardoor betaalbaarder en makkelijker. Yezzer is opgezet door ondernemers voor ondernemers.

Meer informatie

Gezondheidsverklaring voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering

Benieuwd naar de vragen die je kunt verwachten op een gezondheidsverklaring? Het voorbeeld van het Verbond van Verzekeraars laat dit goed zien. Houd er rekening mee dat verzekeraars ongeveer hetzelfde formulier gebruiken, maar dat ze daar op verschillende manieren mee om kunnen gaan.

Bij Yezzer kijken we graag naar de toekomst, in plaats van naar het verleden. We houden rekening met ernstige ziekten en aandoeningen, maar begrijpen ook dat jij graag vooruit wilt. Door de gezondheidsverklaring voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering goed en eerlijk in te vullen krijgen we een goed beeld van jouw medische situatie. Op basis daarvan helpen we je graag de juiste verzekering voor arbeidsongeschiktheid af te sluiten.

 

De kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering berekenen? Gebruik net als duizenden andere ondernemers zoals jij onze vergelijker bovenaan de pagina. En heb je vragen of wil je de polis meteen afsluiten? Bel ons op nummer 088 939 2520 of stuur een e-mail naar verzekeringen@yezzer.nl.