Arbeidsongeschiktheidsverzekering opzeggen

Arbeidsongeschiktheidsverzekering opzeggen? Lees er hieronder over, en vergelijk vrijblijvend AOV's

Vergelijk AOV's

 • asr
 • reaal
 • nn
 • deamersfoortse
 • aegon
 • hdi
 • arag
 • aig
 • das
 • hiscox
20.000 + Ondernemers doen al mee
€ 100,- wat je gemiddeld bespaart
8.1 Is de gemiddelde beoordeling

Arbeidsongeschiktheidsverzekering opzeggen

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) opzeggen was een aantal jaren geleden nog erg lastig. Verzekeraars hanteerden termijnen van 5 jaar, waardoor je er als ondernemer weer jaren aan vast zat als je niet op tijd opzegde.

Die tijd is gelukkig voorbij, omdat sinds 1 juli 2011 nieuwe wetgeving geldt. Het eerste contract mag nog maximaal 3 jaar gelden, maar daarna mag de verzekering steeds met maximaal 1 jaar verlengd worden. Dat voorkomt een hoge afkoopsom voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering en maakt het een stuk eenvoudiger om een polis op te zeggen en eventueel een andere af te sluiten.

 

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten

christian
Christian de Kriek Publieke Verandering
“Ondanks de lage kosten wordt je goed en vooral erg snel geholpen. ”
maaike
Maaike Coppoolse Xcel
“Bij Yezzer is het mogelijk om zelf je verzekering uit te zoeken. Op mijn vragen reageerde Yezzer snel en duidelijk. Tevreden? Dat was ik zeker!”
chris
Chris Boonstra Brilliant Classics
“Het aanbod van Yezzer sloot perfect aan, met hun lage kosten uniek in de markt. Het online afsluiten ging soepel en werd goed begeleid.”

Doe ook de vergelijking

Binnen 3 minuten gedaan

Wat zijn de voordelen van Yezzer?

 • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
 • Speciaal gericht op ondernemers
 • Snel en makkelijk online geregeld 
 • Extra's als toegang tot trainingen en events 

Hoe werkt het?

 1. Vul je gegevens in, dit neemt 2 minuten
 2. Krijg direct een overzicht van premies
 3. Kies, met ondersteuning van ons, jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering en sluit online af

Over Yezzer

Verzekeren is vaak ingewikkeld en duur. Zeker voor ondernemers. Yezzer vindt dat dit anders moet. Door online te werken (met het persoonlijke contact), onafhankelijk (dus ruime keus) en vanuit een collectief (samen staan we sterker tegenover de verzekeraars). Het kan daardoor betaalbaarder en makkelijker. Yezzer is opgezet door ondernemers voor ondernemers.

Meer informatie

Afkoopsom voor de verzekering

In het verleden keken veel ondernemers op tegen een eventuele afkoopsom om de arbeidsongeschiktheidsverzekering op te zeggen, als het contract nog niet was afgelopen. Dat is veranderd, omdat de lange looptijden niet meer van toepassing zijn. Bovendien bleek het in de praktijk sowieso lastig om van de verzekeringen af te komen. Alleen een loondienstverband kon uitkomst bieden, voor ZZP-ers die besloten hun onderneming te stoppen en voor een werkgever te gaan werken.

Het is bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering nog steeds belangrijk om goed te kijken naar de mogelijkheden om die ook weer op te zeggen. En heb je een AOV, maar ben je daar niet helemaal tevreden over of denk je dat het goedkoper kan? In de meeste gevallen kun je de verzekering na in ieder geval een jaar opzeggen. Je hebt daarmee de kans om een andere AOV af te sluiten, waarmee je voor een lagere premie meer dekking krijgt. Of waar je kunt rekenen op betere voorwaarden, net als een betere begeleiding en communicatie vanuit de verzekeraar.

Wij krijgen regelmatig aanvragen om een arbeidsongeschiktheidsverzekering over te nemen. Het is dan belangrijk om de oude polis op te zeggen, waar we je natuurlijk bij kunnen helpen. Op die manier verzekeren we ZZP-ers bij Yezzer, waar je kunt rekenen op een moderne polis voor een scherpe premie.

 

Online arbeidsongeschiktheidsverzekering opzeggen

Wil je online jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering opzeggen en ben je benieuwd hoe je dat kunt aanpakken? We hebben ervaring met het opzeggen bij verschillende verzekeraars, waardoor we je daarover goed kunnen adviseren. We helpen je na te gaan welke contractduur er nog geldt en vanaf welk moment je vrij bent om een andere polis af te sluiten. In sommige gevallen kunnen we je zelfs helpen om de opzegging te doen. Daarna kun je online jouw nieuwe AOV berekenen en die meteen afsluiten, zodat je daar weer zo snel mogelijk gebruik van kunt maken.

De kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering berekenen? Gebruik net als duizenden andere ondernemers zoals jij onze vergelijker bovenaan de pagina. En heb je vragen of wil je de polis meteen afsluiten? Bel ons op nummer 088 939 2520 of stuur een e-mail naar verzekeringen@yezzer.nl.