Kosten ziekteverzuimverzekering

Vind hieronder alle informatie die je nodig hebt over de kosten van een ziekteverzuimverzekering. Of vergelijk direct premies en sluit online af.

Verzuimverzekeringenvergelijken

aegon
nationalenederlanden
aig
allianz
avero-achmea
markel
asr
hiscox
reaal
+ nog 33 andere aanbieders

Voordelen met Yezzer

 • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
 • Snel en makkelijk online geregeld
 • Speciaal gericht op ondernemers
 • Extra's als toegang tot trainingen en events
Vergelijk hier verzuimverzekeringen

Benieuwd naar de kosten van een ziekteverzuimverzekering?

Die hangen sterk samen met bijvoorbeeld het aantal medewerkers binnen jouw bedrijf en het gemiddeld (bruto)loon dat je hen betaalt.

De verzuimverzekering dekt de kosten bij verzuim, bijvoorbeeld door ziekte. Je bent als werkgever op basis van de Wet verbetering poortwachter verplicht om er alles aan te doen om hem of haar zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen. Dat betekent dat je een groot deel van het loon door dient te betalen en mogelijk kosten moet maken voor het herstel.

De ziekteverzuimverzekering kosten per maand berekenen? Met onze handige tool ontdek je eenvoudig en snel wat de kosten zijn. Vergelijk dat met het risico dat je loopt bij ziekte, alleen al op basis van de gemiddeld €200 tot €300 per dag aan loonkosten voor een zieke medewerker.

 

Hoe bereken je de ziekteverzuimverzekering kosten?

Benieuwd hoe je de ziekteverzuimverzekering kosten kunt berekenen? Het is belangrijk om rekening te houden met bijvoorbeeld:

 • Eventueel al zieke medewerkers
  De kosten voor een ziekteverzuimverzekering zijn hoger als medewerkers al ziek zijn, omdat de verzekeraar daarmee veel meer risico loopt.
 • Het aantal mannelijke en vrouwelijke medewerkers binnen jouw bedrijf
  Sommige verzekeraars houden rekening met de verschillen tussen mannen en vrouwen, waardoor dit invloed heeft op de kosten.
 • Het gemiddeld bruto jaarsalaris
  Een hoger gemiddeld bruto jaarsalaris leidt tot hogere uitkeringen, dus ook tot hogere premies voor de verzekering.
 • De gemiddelde leeftijd van jouw medewerkers 
  Oudere medewerkers zijn gemiddeld genomen vaker ziek, waardoor dit invloed heeft op wat de verzuimverzekering per maand kost.
 • Het gemiddeld aantal dienstjaren van medewerkers
  Verzekeraars houden rekening met het aantal dienstjaren, om een inschatting te maken van het risico op hogere kosten.

Ziekteverzuimverzekering kosten berekenen

Wil je de ziekteverzuimverzekering kosten berekenen? Wij maken het je met onze tool graag zo makkelijk mogelijk. Ontdek voor welke premie jij een verzuimverzekering kunt afsluiten, waarmee je voorkomt dat je bij ziekte van een medewerker voor hoge kosten komt te staan.

De ziekteverzuimverzekering dekt hoge kosten voor het doorbetalen van loon, net als voor het re-integreren van een medewerker. Je bent wettelijk verplicht om daar als werkgever alles aan te doen, iets waarbij de kosten hoog kunnen oplopen. De premie voor de verzekering is voor veel werkgevers een interessante investering, waarmee ze belangrijke risico’s afdekken.

Meer weten over de kosten voor een ziekteverzuimverzekering? Gebruik net als duizenden andere ondernemers zoals jij onze vergelijker. En heb je vragen of wil je de polis meteen afsluiten? Bel ons op nummer 088 939 2520 of stuur een e-mail naar verzekeringen@yezzer.nl.

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten