Goedkope arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP-er

Lees hier 5 tips om de premie van een arbeidsongeschiktheidsverzekering laag te houden, en bereken hier direct premies

Bereken AOV premies voor ZZP-ers

 • asr
 • reaal
 • nn
 • deamersfoortse
 • aegon
 • hdi
 • arag
 • aig
 • das
 • hiscox
20.000 + Ondernemers doen al mee
€ 100,- wat je gemiddeld bespaart
8.1 Is de gemiddelde beoordeling

Goedkope arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP-er

Een goedkope arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP-ers afsluiten? De beste verzekering voor arbeidsongeschiktheid hoeft niet de goedkoopste te zijn, maar het is belangrijk om niet te veel te betalen. Je kunt online jouw premie berekenen en polissen voor de verzekering tegen arbeidsongeschiktheid vergelijken, zodat je daar een goede keuze uit kunt maken.

Vergelijk de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP-ers door goed te letten op 5 belangrijke eigenschappen. Wij zetten 5 tips voor je op een rij om de ZZP arbeidsongeschiktheidsverzekering te vergelijken, zodat je goed weet waarop je het best kunt letten. Om een te hoge premie te voorkomen, zonder dat je aan de andere kant inlevert aan de belangrijke dekkingen in de polis.

5 tips voor de goedkoopste arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP-ers

Benieuwd naar onze 5 tips voor de goedkoopste arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP-ers met een goede dekking? Wij zetten ze voor je op een rij:

 • Indexering van de dekking en uitkering
 • Type te accepteren arbeid
 • Percentage arbeidsongeschiktheid
 • Overbruggen met eigen geld
 • Verzekerd percentage van bruto jaarinkomen

Lees hieronder meer over deze tips.

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten

christian
Christian de Kriek Publieke Verandering
“Ondanks de lage kosten wordt je goed en vooral erg snel geholpen. ”
maaike
Maaike Coppoolse Xcel
“Bij Yezzer is het mogelijk om zelf je verzekering uit te zoeken. Op mijn vragen reageerde Yezzer snel en duidelijk. Tevreden? Dat was ik zeker!”
chris
Chris Boonstra Brilliant Classics
“Het aanbod van Yezzer sloot perfect aan, met hun lage kosten uniek in de markt. Het online afsluiten ging soepel en werd goed begeleid.”

Doe ook de vergelijking

Binnen 3 minuten gedaan

Wat zijn de voordelen van Yezzer?

 • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
 • Speciaal gericht op ondernemers
 • Snel en makkelijk online geregeld 
 • Extra's als toegang tot trainingen en events 

Hoe werkt het?

 1. Vul je gegevens in, dit neemt 2 minuten
 2. Krijg binnen 1 werkdag een vrijblijvend vergelijkingsrapport met de best passende verzekeraars
 3. Kies, met ondersteuning van ons, jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering en sluit online af

Over Yezzer

Verzekeren is vaak ingewikkeld en duur. Zeker voor ondernemers. Yezzer vindt dat dit anders moet. Door online te werken (met het persoonlijke contact), onafhankelijk (dus ruime keus) en vanuit een collectief (samen staan we sterker tegenover de verzekeraars). Het kan daardoor betaalbaarder en makkelijker. Yezzer is opgezet door ondernemers voor ondernemers.

Meer informatie

5 tips voor de goedkoopste arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP-ers

Indexering van de dekking en uitkering

Je kunt zowel de het verzekerde bedrag (de dekking) als de uitkering die je zal ontvangen laten indexeren. Dat kan op basis van de inflatie in Nederland (gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek) of op basis van een ander percentage, bijvoorbeeld 3 of 4 procent per jaar. Je voorkomt daarmee dat het verzekerde bedrag dat je nu kiest uiteindelijk te weinig blijkt om op dezelfde manier van te kunnen leven.

Het prijsniveau in Nederland loopt ieder jaar een beetje op, dat noemen we inflatie. Door jouw dekking en uitkering te laten indexeren voorkom je dat je ieder jaar als het ware een beetje inlevert. In plaats daarvan blijft jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering op peil, zodat goedkoop uiteindelijk geen duurkoop zal blijken.

Type te accepteren arbeid

Als je een goedkope arbeidsongeschiktheidsverzekering als ZZP-er wilt afsluiten kun je daarvoor gebruik maken van het type arbeid dat je zal accepteren. De goedkoopste polis verplicht je om alle mogelijke functies te accepteren. Het kan zijn dat je als productiemedewerker of als telefoniste aan de slag moet, als je jouw huidige beroep niet meer kunt uitvoeren.

Wil je dat niet? Dan kun je aangeven dat je de arbeidsongeschiktheidsverzekering wilt afsluiten voor passend werk of voor werk op basis van je huidige beroep. Kun je geen passend werk meer uitvoeren of kun je jouw huidige beroep niet meer beoefenen? Dan ontvang je een uitkering vanuit de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Houd er wel rekening mee dat de premie bij die keuzes hoger is dan wanneer je aangeeft alle mogelijke arbeid te willen accepteren.

Percentage arbeidsongeschiktheid

Op een vergelijkbare manier kun je de ZZP arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken aan de hand van het percentage arbeidsongeschiktheid waarbij je de uitkering ontvangt. De goedkoopste polissen keren uit bij 80 procent of meer arbeidsongeschiktheid. Je betaalt een lage premie, maar ontvangt de uitkering pas als je (bijna) helemaal niet meer kunt werken.

Wil je al bij 45 procent of zelfs bij 25 procent arbeidsongeschiktheid een uitkering ontvangen? Je kunt dit zelf aangeven als je de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP-ers gaat vergelijken. De premie ligt wat hoger, omdat de verzekeraar meer risico loopt dat jij arbeidsongeschikt raakt en voldoet aan de voorwaarden om de uitkeringen te gaan ontvangen.

Overbruggen met eigen geld

Heb je wat eigen (spaar)geld beschikbaar, waarmee je de eerste periode van arbeidsongeschiktheid kunt overbruggen? Een goedkope arbeidsongeschiktheidsverzekering voor een ZZP-er sluit je af door de uitkering pas na 24 maanden in te laten gaan. Dit betekent dat je de eerste 2 jaren van arbeidsongeschiktheid nog geen uitkering ontvangt. Je draagt die kosten zelf, als een soort eigen risico.

Uiteraard kun je ook een kortere periode zelf overbruggen, zoals 12 maanden, 6 maanden, 3 maanden of zelfs 1 maand. Hoe langer je de periode kiest, hoe lager de premie voor jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering zal zijn. Het is een makkelijke manier om zelf invloed uit te oefenen op de premie die betaalt. Om de goedkoopste verzekering tegen arbeidsongeschiktheid af te sluiten. Of om wat meer te betalen, zodat je minder spaargeld hoeft te gebruiken als je inderdaad arbeidsongeschikt raakt.

Verzekerd percentage van bruto jaarinkomen

Tenslotte kun je de beste arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP-ers vergelijken door goed te kijken naar het percentage van je inkomen dat je verzekert. Kun je leven van 60 procent of zelfs 50 procent van je inkomen? Door dat percentage te verzekeren betaal je een lagere premie dan wanneer je 70 procent of 80 procent van je inkomen wilt laten uitkeren bij arbeidsongeschiktheid.

Je kunt de verzekeringen vergelijken door uit te gaan van het percentage van je inkomen dat je nodig hebt om van te blijven leven. Kan jouw partner bijvoorbeeld meer gaan werken of ben je bereid om kleiner te gaan wonen en de kosten daarmee omlaag te brengen? Dan is het misschien niet nodig om (bijna) jouw hele huidige inkomen te verzekeren.

Goedkope arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP-ers: online berekenen

Met de bovenstaande tips kun je een goedkope arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP-ers vinden. Een verzekering tegen arbeidsongeschiktheid waarvoor je niet te veel premie betaalt, terwijl je wel kunt rekenen op een goede dekking. Dankzij een dekking die past bij jouw situatie en waarmee je de belangrijkste risico’s kunt afdekken. Op een manier die jij prettig vindt, zonder dat je voor vervelende verrassingen komt te staan.

De kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP vergelijken? Gebruik net als duizenden andere ondernemers zoals jij onze vergelijker bovenaan de pagina. En heb je vragen of wil je de polis meteen afsluiten? Bel ons op nummer 088 939 2520 of stuur een e-mail naar verzekeringen@yezzer.nl.