Collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP-ers

Op zoek naar informatie over een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering als ZZP-er? Lees hieronder alles over dit onderwerp.

Vergelijk arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

 • asr
 • reaal
 • nn
 • deamersfoortse
 • aegon
 • hdi
 • arag
 • aig
 • das
 • hiscox
20.000 + Ondernemers doen al mee
€ 100,- wat je gemiddeld bespaart
8.1 Is de gemiddelde beoordeling

Komt er een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP-ers?

Het is al een aantal jaren onderwerp van gesprek. Op sommige momenten lijkt de verplichte verzekering heel dichtbij, terwijl het op andere momenten uitgesloten lijkt dat die er snel komt.

Het blijkt lastig om hier voorspellingen over te doen, omdat er sprake is van veel betrokken partijen met allemaal hun eigen belangen. De ZZP collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering zou volgens voorstanders veel problemen kunnen voorkomen. Tegenstanders vinden het aan de andere kant belangrijk dat zelfstandig ondernemers hun ondernemersvrijheid kunnen behouden.

ZZP-ers kunnen al een individuele arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten, dus tegenstanders vinden de verplichte collectiviteit niet nodig. Voorstanders wijzen op het kleine percentage ZZP-ers dat zich goed verzekert, en de risico’s die de rest daarmee loopt.

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten

christian
Christian de Kriek Publieke Verandering
“Ondanks de lage kosten wordt je goed en vooral erg snel geholpen. ”
michelle
Michelle Rozenhart HONDERD80
“Het aanvragen van mijn verzekeringen was met Yezzer zo geregeld. Goed advies en plezierig persoonlijk contact, waarin ik geen nummer, maar een ondernemer ben.”
chris
Chris Boonstra Brilliant Classics
“Het aanbod van Yezzer sloot perfect aan, met hun lage kosten uniek in de markt. Het online afsluiten ging soepel en werd goed begeleid.”

Doe ook de vergelijking

Binnen 3 minuten gedaan

Wat zijn de voordelen van Yezzer?

 • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
 • Speciaal gericht op ondernemers
 • Snel en makkelijk online geregeld 
 • Extra's als toegang tot trainingen en events 

Hoe werkt het?

 1. Vul je gegevens in, dit neemt 2 minuten
 2. Krijg binnen 1 werkdag een vrijblijvend vergelijkingsrapport met de best passende verzekeraars
 3. Kies, met ondersteuning van ons, jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering en sluit online af

Over Yezzer

Verzekeren is vaak ingewikkeld en duur. Zeker voor ondernemers. Yezzer vindt dat dit anders moet. Door online te werken (met het persoonlijke contact), onafhankelijk (dus ruime keus) en vanuit een collectief (samen staan we sterker tegenover de verzekeraars). Het kan daardoor betaalbaarder en makkelijker. Yezzer is opgezet door ondernemers voor ondernemers.

Meer informatie

Waarom een collectieve verzekering?

De collectieve verzekering tegen arbeidsongeschiktheid voor ZZP-ers moet de polis onder de streep goedkoper maken. Door met een grotere groep zelfstandigen premie in te leggen moet het makkelijker worden om de risico’s te dragen en de kosten te verdelen. Bovendien moet dit voorkomen dat ZZP-ers het risico op arbeidsongeschiktheid onderschatten en daardoor onverwacht in grote problemen komen.

Andersom vinden tegenstanders van de collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering dat ZZP-ers zelf een afweging moeten mogen maken om zich wel of niet te verzekeren. Het zijn ondernemers, die risico’s inschatten en op basis daarvan een keuze maken. Er zitten wat dat betreft twee kanten aan het verhaal, al lijken de voorstanders van de collectieve polis langzaamaan de overhand te krijgen. Of de collectieve verzekering er op korte termijn komt is lastig te voorspellen, maar feit is wel dat er steeds vaker stemmen opgaan om in ieder geval een collectieve oplossing te ontwikkelen.

Collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP afsluiten

Je kunt helaas nog geen collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP-ers afsluiten, omdat daarvoor nog geen mogelijkheden zijn. In plaats daarvan kun je op dit moment gebruik maken van een individuele verzekering. Daarmee sluit je een polis af op basis van jouw situatie en aan de hand van de dekking waar jij naar op zoek bent.

In hoeverre die flexibele mogelijkheden er blijven bij een collectieve ZZP arbeidsongeschiktheidsverzekering is nog niet duidelijk. Tegenstanders van de verplichte verzekering willen zoveel mogelijk vrijheden behouden, terwijl voorstanders een uitgebreide basis willen vaststellen. Dat moet voorkomen dat zelfstandigen zich te beperkt verzekeren, waardoor ze te maken kunnen krijgen met grote financiële tegenslagen. De toekomst zal leren of de collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen er komt, waardoor ZZP-ers zich verplicht zullen moeten verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid.

Meer weten over de collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering? Gebruik net als duizenden andere ondernemers zoals jij onze vergelijker bovenaan de pagina. En heb je vragen of wil je de polis meteen afsluiten? Bel ons op nummer 088 939 2520 of stuur een e-mail naar verzekeringen@yezzer.nl.