Daisycon Affiliate Marketing

AOV ZZP vergelijken

Als ZZP’er is het handig om maatregelen te treffen tegen inkomsten verlies als je arbeidsongeschikt wordt. Het is dan handig om als ZZP’er een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Maar welke is geschikt voor jou? Met onze AOV vergelijkingstool kun je gratis online alle relevante aanbieders van een AOV vergelijken en direct een AOV kiezen die bij jou past!

Start met AOV premies vergelijken!

66.443 ondernemers gingen je voor!

asr
allianz
klaverblad
movir
aegon
avero-achmea
goudse

Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP vergelijken met Yezzer?

  • Snel en makkelijk online geregeld
  • Ruim aanbod
  • Collectiviteitskorting, dus lagere premies!
  • Speciaal gericht op ondernemers
Vergelijk hier jouw AOV

Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten als ZZP’er?

Als je als ZZP’er arbeidsongeschikt wordt, krijg je geen bescherming van de overheid. Daarom is het slim om dit zelf te regelen zodat je nooit voor financiële verrassingen komt te staan. Een AOV voor ZZP’ers keert jou, in geval van arbeidsongeschiktheid, iedere maand een bedrag uit en kan dus een goed vangnet vormen. 

Welke soort arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zijn er voor ZZP’ers?

Yezzer biedt voor ZZP’ers 3 verschillende soorten arbeidsongeschiktheidsverzekeringen aan. Dit zijn de traditionele, de uitgeklede en de collectieve AOV. De traditionele AOV geeft je maximaal tot aan je pensioen een uitkering als je arbeidsongeschikt wordt. Voor deze verzekering betaal je maandelijks de meeste premie. Een premie die lager uitvalt is de uitgeklede AOV. Deze dekt je alleen bij ernstige ziekte of ongevallen of voor een beperkte uitkeringsduur. Als laatste is er de collectieve AOV. Deze verzekering lijkt het meest op de traditionele verzekering. Het verschil is dat je hier individueel verzekerd bent, maar met collectieve korting. Lees hier meer informatie over onze verschillende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP'ers vergelijken

Yezzer heeft veel verzekeraars die een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP’ers aanbieden. Maar hoe kies je dan de juiste verzekering? Je kunt hiervoor de verschillende soorten arbeidsongeschiktheidsverzekeringen vergelijken. Bij het vergelijken is het handig om na te denken over een aantal factoren. Het is bijvoorbeeld slim om na te denken over de hoeveelheid inkomen jij nodig hebt wanneer je arbeidsongeschikt wordt. Daarnaast kun je ook kiezen voor een leeftijdsafhankelijke premie. Als je een jonge ondernemer bent heb je een lagere premie omdat je meer kans hebt om arbeidsongeschikt te raken als je ouder bent. Je kunt dus zelf de hoogte van je premie bepalen wanneer je rekening houdt met bepaalde factoren. Door verschillende soorten AOV voor ZZP’ers te vergelijken krijg je een duidelijk inzicht in de verschillende verzekeraars en de verzekeringen die zij bieden. Bij ons kun je gemakkelijk en snel een AOV ZZP vergelijken. Ben je geen ZZP'er en wil je erachter komen welke AOV bij jou past? Gebruik dan onze AOV-vergelijker.

AOV ZZP Vergelijker

Om de beste AOV voor ZZP te kiezen, heeft Yezzer een vergelijkingstool gemaakt. Met deze online tool kun je, als ZZP'er, met ons advies de verschillen tussen de verzekeringen op een rijtje zetten. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om een arbeidsongeschikheidsverzekering voor ZZP te berekenen.  Het is namelijk belangrijk dat jij als ZZP’er goed inzicht hebt in wat, hoe en hoeveel jouw AOV dekt, en wat de verschillen zijn per arbeidsongeschiktheidsverzekering. Daarnaast geeft Yezzer je de mogelijkheid om alles online te regelen. Je krijgt dus online advies en kun je je AOV online vergelijken en aanvragen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om zelfstandig je verzekering te vergelijken en af te sluiten. Benieuwd naar wat de goedkoopste AOV voor ZZP'ers is? Hier vind je alle informatie over de kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP.

AOV ZZP premie berekenen

Zoals eerder genoemd kunnen de kosten van je premie voor je AOV erg verschillend uitvallen. Dit komt onder andere omdat je zelf invloed op de hoogte van je premie. Je moet altijd onthouden dat je premie in verhouding staat tot het risico dat je loopt. Wanneer je als ZZP’er in de bouw werkt, is het waarschijnlijk zo dat je ook meer premie betaalt dan iemand die als fotograaf werkt. Verder is het handig om te berekenen hoeveel inkomen je nodig hebt om jouw behoeften te voorzien. Wanneer je een partner hebt die financieel bij kan springen wanneer jij uitvalt, kan je premie ook weer lager uitvallen. Daarnaast hoef je ook niet voor elk voorval een AOV af te sluiten. De hoogte van je premie hangt dus af van hoe en bij wie jij verzekerd wilt worden. Kijk voor meer informatie over het vergelijken van een AOV op onze AOV-premie pagina.

Beste AOV ZZP dekking

Veel ZZP’ers vragen zich af waarvoor ze gedekt zijn wanneer je een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten. We zetten het hier voor je op een rij:

  • De dag nadat je bij een arts bent geweest en er is sprake van een medisch vastgestelde stoornis, lichamelijke of psychische klachten is de eerste dag van je arbeidsongeschiktheid. Vanaf deze dag wordt je dan voorzien van inkomen.
  • Wanneer je zwanger bent wordt dit gedekt voor je arbeidsongeschiktheidsverzekering. Je kunt namelijk niet werken wanneer je zwanger bent. Het is per verzekeraar verschillend hoe lang je een AOV moet hebben om in aanmerking te komen voor een uitkering bij zwangerschap. 
  • Je bent vaak al verzekerd als je 25% of meer arbeidsongeschikt bent (maar dit hangt wel van jouw AOV af die je gekozen hebt).
  • Bij de meeste verzekeraars zijn ook de preventiediensten verzekerd, zodat je arbeidsongeschiktheid kunt voorkomen.
  • Ook wordt een re-integratieservice vaak gedekt bij het afsluiten bij een AOV voor ZZP’ers. 

Veelgestelde vragen over AOV voor ZZP'ers

Hoe weet ik dat ik arbeidsongeschikt ben?

Je bent arbeidsongeschikt als je door ziekte of een ongeval niet meer kunt werken. Dit geldt ook als je buiten je werk om arbeidsongeschikt raakt. 

Is het verplicht voor ZZP’ers om een AOV af te sluiten?

Het is voor ZZP’ers niet verplicht om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Wel is dit aan te raden zodat je zo niet voor financiële verrassingen komt te staan. 

Ben ik verzekerd bij zwangerschap?

Wanneer je zwanger bent wordt je ook gezien als arbeidsongeschikt. Dus ook bij zwangerschap ben je verzekerd bij de meeste AOV’s. 

Hoe betaal ik premie van mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Hoe je de premie van je AOV betaald kun je zelf bepalen. Je kunt dat kiezen uit een maandelijkse, 3 maandelijkse of een jaarlijkse betaling. Ook deze keuze heeft invloed op de hoogte van je premie. Het is dus verstandig om hier rekening mee te houden.