AOV zelf afsluiten

AOV zelf afsluiten

De AOV wordt gezien als een ingewikkelde verzekering, maar met de juiste informatie of met een goede AOV vergelijkingstool kun je deze verzekering zelf afsluiten. Graag geven wij jou een paar tips waar je op moet letten.

Voordelen voor jou:
  • Zelf afsluiten
  • Makkelijk en snel online te regelen
  • Zonder provisie, met collectiviteitsvoordeel

10% Yezzer korting!
Vergelijk AOV's

Een AOV is een verzekering waar zelfstandigen niet zonder kunnen. In vergelijking met veel andere verzekeringsvormen is het een bewerkelijke verzekering. Het is namelijk een verzekering die bij het afsluiten goed afgestemd moet worden op je persoonlijke situatie. Ook tijdens de looptijd moet de verzekering periodiek tegen het licht worden gehouden om na te gaan of de verzekering nog steeds goed is afgestemd op jouw situatie. In deze infographic staat het hele AOV aanvraagproces uitgelegd. 

Om een AOV af te sluiten die afgestemd is op jouw situatie, kun je een dure verzekeringsadviseur inschakelen. Je zult schrikken van de hoogte van de kosten die er in rekening gebracht worden bij het afsluiten van de verzekering. Daarnaast rekenen ze ook hoge kosten om de verzekering te blijven beheren. Het kan slimmer en goedkoper.

Sluit zelf de AOV af die het beste bij jouw situatie past

Er zijn veel ondernemers die zelf weten hoe ze een AOV moeten afsluiten. Met de juiste vergelijkingstool kun je eenvoudig de verschillende mogelijkheden verkennen en de diverse verzekeraars met elkaar vergelijken. Indien je zelf een duidelijk beeld hebt waar de verzekering aan moet voldoen, kun je honderden euro’s besparen door zelf de AOV vergelijken tool op onze site te gebruiken.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een AOV?

·        Bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering moet je jezelf voorstellen dat je voor 100% arbeidsongeschikt bent geworden. Wat heb je in die situatie nodig om toch nog steeds rond te kunnen komen? Over het algemeen wordt er uitgegaan van een maximaal jaarlijks verzekerde uitkering van 80% van je huidige salaris. Dit is het bedrag dat je moet verzekeren.

·        Hoe lang wil je het risico zelf dragen? Je kunt kiezen voor verschillende wachttijden tot je recht hebt op een uitkering. Bij een wachttijd van 60 dagen zal de premie lager uitvallen in vergelijking met een wachttijd van 14 dagen. Hoe lang kun je zonder een uitkering uit de verzekering?

·        Let op dat je kiest voor een verzekering waaruit een uitkering volgt bij arbeidsongeschiktheid voor je eigen beroep. Het kan goedkoper door te kiezen voor het criterium “passende arbeid”, maar dat is niet altijd verstandig. Bij arbeidsongeschiktheid kun je dan verplicht worden om andere arbeid te verrichten die wat betreft je arbeidsongeschiktheid nog wel uit te voeren is.

Vergelijk AOV's

Vergelijk

Hulp nodig? 088-9392520

Liever teruggebeld worden? Bel mij terug.


"Goed en snel geholpen"

Na veel zoekwerk op internet ben ik als ondernemer uitgekomen bij Yezzer voor het afsluiten van een AOV. Ondanks de lage kosten wordt je goed en vooral erg snel geholpen. Geen kostbare tijd kwijt aan adviesgesprekken tijdens kantooruren, maar online je vragen stellen wanneer het jou uitkomt, en vervolgens snel antwoord op al je vragen, ook telefonisch! De overzichten die worden opgesteld zijn duidelijk en stellen je in staat de juiste afwegingen te maken om uiteindelijk een goede verzekering af te sluiten.

Christian de Kriek


Yezzer uitgelicht in de pers door: