AOV zelf afsluiten

De arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) wordt gezien als een ingewikkelde verzekering, maar met de juiste informatie of met een goede AOV vergelijkingstool kun je deze verzekering zelf afsluiten. Graag geven wij jou hieronder een paar tips waar je op moet letten of vergelijk meteen alle relevante aanbieders van een AOV!

Start met AOV premies vergelijken!

52.071 ondernemers gingen je voor!

amersfoortse
goudse
allianz
klaverblad
movir
reaal
aegon
asr
avero-achmea

Voordelen met Yezzer

  • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
  • Snel en makkelijk online geregeld
  • Collectiviteitskorting, dus lagere premies
  • Speciaal gericht op ondernemers
Vergelijk nu!

Sluit zelf de AOV af die het beste bij jouw situatie past.

Er zijn veel ondernemers die zelf weten hoe ze een AOV moeten afsluiten. Met de juiste vergelijkingstool kun je eenvoudig de verschillende mogelijkheden verkennen en de diverse verzekeraars met elkaar vergelijken. Indien je zelf een duidelijk beeld hebt waar de verzekering aan moet voldoen, kun je honderden euro’s besparen door zelf de AOV vergelijken tool op onze site te gebruiken.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een AOV?

-  Bij het afsluiten van een AOV moet je jezelf voorstellen dat je voor 100% arbeidsongeschikt bent geworden. Wat heb je in die situatie nodig om toch nog steeds rond te kunnen komen?  Over het algemeen wordt er uitgegaan van een maximaal jaarlijks verzekerde uitkering van 80% van je huidige salaris. Dit is het bedrag dat je moet verzekeren.

-  Hoe lang wil je het risico zelf dragen? Je kunt kiezen voor verschillende wachttijden tot je recht hebt op een uitkering. Bij een wachttijd van 60 dagen zal de premie lager uitvallen in vergelijking met een wachttijd van 14 dagen. Hoe lang kun je zonder een uitkering uit de verzekering?

-  Let op dat je kiest voor een verzekering waaruit een uitkering volgt bij arbeidsongeschiktheid voor je eigen beroep. Het kan goedkoper door te kiezen voor het criterium “passende arbeid”, maar dat is niet altijd verstandig. Bij arbeidsongeschiktheid kun je dan verplicht worden om andere arbeid te verrichten die wat betreft je arbeidsongeschiktheid nog wel uit te voeren is.

Afstemmen op jouw situatie!

Een AOV is een verzekering waar zelfstandigen niet zonder kunnen. In vergelijking met veel andere verzekeringsvormen is het een bewerkelijke verzekering. Het is namelijk een verzekering die bij het afsluiten goed afgestemd moet worden op je persoonlijke situatie. Ook tijdens de looptijd moet de verzekering periodiek tegen het licht worden gehouden om na te gaan of de verzekering nog steeds goed is afgestemd op jouw situatie. In deze infographic staat het hele AOV aanvraagproces uitgelegd. 

Pas op voor onnodige hoge kosten!

Om een AOV af te sluiten die afgestemd is op jouw situatie, kun je een dure verzekeringsadviseur inschakelen. Je zult schrikken van de hoogte van de kosten die er in rekening gebracht worden bij het afsluiten van de verzekering. Daarnaast rekenen ze ook hoge kosten om de verzekering te blijven beheren. Het kan slimmer en goedkoper via Yezzer!

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten