Daisycon Affiliate Marketing

AOV zelf afsluiten

De arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) wordt gezien als een ingewikkelde verzekering. Met de juiste informatie, of met een goede AOV vergelijkingstool kun je deze verzekering zelf afsluiten. Graag geven wij jou hieronder een paar tips waar je op moet letten als je zelf je AOV wilt afsluiten. Je kunt ook meteen alle relevante aanbieders van een AOV vergelijken!

Start met AOV premies vergelijken!

66.443 ondernemers gingen je voor!

asr
allianz
klaverblad
movir
aegon
avero-achmea
goudse

Voordelen met Yezzer

  • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
  • Snel en makkelijk online geregeld
  • Collectiviteitskorting, dus lagere premies
  • Speciaal gericht op ondernemers
Vergelijk AOV's!

Sluit zelf de AOV af die het beste bij jouw situatie past

Er zijn veel ondernemers die zelf weten hoe ze een AOV moeten afsluiten. Met de juiste vergelijkingstool kun je eenvoudig de verschillende mogelijkheden verkennen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen vergelijken. Ook is het mogelijk om een arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP te vergelijken. Indien je zelf een duidelijk beeld hebt waar de verzekering aan moet voldoen, kun je honderden euro’s besparen door zelf de AOV vergelijken tool op onze site te gebruiken.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering zelf afsluiten? Let op!

  •  Bij het afsluiten van een AOV  of een ZZP AOV moet je jezelf voorstellen dat je voor 100% arbeidsongeschikt bent geworden. Wat heb je in die situatie nodig om toch nog steeds rond te kunnen komen?  Over het algemeen wordt er uitgegaan van een maximaal jaarlijks verzekerde uitkering van 80% van je huidige salaris. Dit is het bedrag dat je moet verzekeren. 

  • Hoe lang wil je het risico zelf dragen? Je kunt kiezen voor verschillende wachttijden tot je recht hebt op een uitkering. Bij een wachttijd van 60 dagen zal de premie lager uitvallen in vergelijking met een wachttijd van 14 dagen. Hoe lang kun je zonder een uitkering uit de verzekering?

  • Let op dat je kiest voor een verzekering waaruit een uitkering volgt bij arbeidsongeschiktheid voor je eigen beroep. Het kan goedkoper door te kiezen voor het criterium “passende arbeid”, maar dat is niet altijd verstandig. Bij arbeidsongeschiktheid kun je dan verplicht worden om andere arbeid te verrichten die wat betreft je arbeidsongeschiktheid nog wel uit te voeren is.

  • Kijk bij het afsluiten van een verzekering goed naar de voorvallen waarvoor je verzekerd bent. Door je voor minder voorvallen te verzekeren wordt de premie lager. Uiteraard is het wel belangrijk om goed af te wegen waar de risico’s liggen voor jouw beroep, zodat je voor de juiste voorvallen goed verzekerd bent. 

  • Houd in de gaten of het verstandig is om een leeftijdsafhankelijke premie te kiezen. Ben je jong dan kan dat namelijk voor een lagere premie zorgen, omdat je minder kans hebt om ziek te worden. 

  • Het verzekerde bedrag hoeft na een aantal jaren niet meer te kloppen met je inkomen. Naarmate je ouder wordt ga je immers over het algemeen meer verdienen. Het zou verstandig kunnen zijn om het verzekerde bedrag mee te laten groeien met de jaren

Afstemmen op jouw situatie!

Zelfstandigen kunnen eigenlijk niet zonder een arbeidsongeschiktheidsverzekering en het is nu wel duidelijk dat je op veel zaken moet letten bij het afsluiten van een AOV. Een AOV is nou eenmaal een verzekering die je goed moet laten aansluiten op jouw persoonlijke situatie. Ook tijdens de looptijd moet de verzekering periodiek tegen het licht worden gehouden om na te gaan of de verzekering nog steeds goed is afgestemd op jouw situatie. Het kan namelijk gebeuren dat er zaken voor jou veranderen, die van invloed zijn op je premie of je uit te keren bedrag. Om het hele aanvraagproces iets overzichtelijker uit te beelden hebben wij deze infographic gemaakt. 

Pas op voor onnodige hoge kosten!

Veel ondernemers huren een dure verzekeringsadviseur in die ervoor zorgt dat een verzekering op de juiste manier is afgesloten. Ook voor het onderhouden van die rekening rekenen deze adviseurs hoge kosten. Als je een verzekering afsluit bij Yezzer is zo’n adviseur niet meer nodig. Bij ons vergelijk je arbeidsongeschiktheidsverzekeringen makkelijk en snel, waardoor het slimmer en goedkoper kan!

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten