De beste rechtsbijstand-verzekering voor ZZP'ers: 3 onderwerpen om op te letten

Lees hier waar je op moeten letten bij een rechtsbijstandverzekering. Of laat ons direct verzekeraars vergelijken voor jouw rechtsbijstandverzekering!

De Yezzer Premiescan

Vergelijk verzekeraars, bekijk de vanaf premie en vraag direct aan. In 2 minuten ingevuld.

aegon
nationalenederlanden
aig
allianz
avero-achmea
markel
asr
hiscox
reaal
+ nog 33 andere aanbieders

Voordelen met Yezzer

  • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
  • Snel en makkelijk online geregeld
  • Speciaal gericht op ondernemers
  • Extra's als toegang tot trainingen en events
Vergelijk rechtsbijstandsverzekeringen!

Kies de beste rechtsbijstandverzekering voor ZZP-ers: 3 onderwerpen om op te letten

De beste rechtsbijstandverzekering kiezen en benieuwd hoe je dat aanpakt? Het is belangrijk om goed te letten op bijvoorbeeld de wachttijd, de premie en eigen overwegingen. Je krijgt op die manier een goed beeld van een goede rechtsbijstandverzekering voor ZZP'ers. Zoek je een polis zonder wachttijd of wil je daar vooral niet te veel voor betalen? Wij helpen je bij Yezzer een keuze te maken, door de verschillende polissen eenvoudig met elkaar te vergelijken.

Voordat je de vergelijking kunt maken is het goed om te weten wat een rechtsbijstandverzekering doet en wanneer je daar gebruik van kunt maken. Jij probeert waarschijnlijk op een eerlijke manier te ondernemen door mooie producten of diensten te leveren. Dat gaat meestal goed, maar er kan een keer een conflict ontstaan. Door een vervelende situatie of door een andere ondernemer die een andere visie heeft. Wat de reden ook is, vanwege de vele verschillende contacten kun je een keer te maken krijgen met lastige situaties. Het is dan fijn om terug te kunnen vallen op de juristen van de beste rechtsbijstandverzekering, zodat je er in ieder geval niet alleen voor zal staan.

3 belangrijke onderwerpen om op te letten zijn:

  • Wachttijd voor de verzekering
  • Premie en de dekking
  • Eigen overweging

Lees hieronder meer over deze onderwerpen

 

Wachttijd voor de verzekering

Wil je de beste rechtsbijstandverzekering vinden? Let dan in ieder geval op de wachttijd waarvan eventueel sprake is. Dat hoeft niet altijd het geval te zijn, waardoor je soms gebruik kunt maken van de beste dekking zonder wachttijd. Dat betekent dat je de polis meteen kunt gebruiken voor het eerste conflict waar je mee te maken krijgt. In andere gevallen is er wel sprake van wachttijd. Het kan dan zijn dat je een aantal maanden tot een jaar lang geen gebruik kunt maken van de dekking. Pas na die tijd geldt de dekking, om te voorkomen dat je bestaande conflicten laat oplossen door de rechtsbijstandverzekering.

Premie en de dekking

Wil je de beste rechtsbijstandverzekering afsluiten? Kijk dan natuurlijk goed naar de premie in onze vergelijker, maar ook naar de dekking waar je op kunt rekenen. We zetten bij Yezzer de premies voor je op een rij, en helpen je om de dekkingen op een rij te zetten.

Kijk goed naar wat er wél en níet gedekt is. Dekt de verzekering bijvoorbeeld geschillen rondom schade die je wilt verhalen op derden, rondom arbeidsconflicten en bijvoorbeeld geschillen met de gemeente of een andere overheid? Andersom bestaat de kans dat je conflicten rondom gerechtelijke vervolging niet kunt laten dekken, net als juridische zaken die te maken hebben met belastingregels.

Kijk goed naar wat er wel en niet gedekt is, voordat je de premie vergelijkt. Probeer een paar verzekeringen op een rij te zetten die netjes voldoen aan de wensen die je hebt voor de dekking en voorwaarden. Sluiten de polissen aan bij jouw wensen? Dan kun je vervolgens de premies vergelijken om binnen die selectie de meest voordelige keuze te maken. Je gebruikt dan de juiste volgorde, zodat je uiteindelijk uitkomst bij de beste rechtsbijstandverzekering voor een goede prijs.

Eigen overweging

Tenslotte is het verstandig om zelf na te denken over het nut van een rechtsbijstandverzekering. Wil jij als ZZP'er zelf het risico dragen en betaal je de kosten voor een advocaat of een jurist het liefst gewoon zelf als er een keer iets aan de hand is? Dan heb je daar geen verzekeringspolis voor nodig.

Houd er rekening mee dat het uurtarief van een advocaat zo’n €200 - €300 zal bedragen. De premie van een rechtsbijstandverzekering voor ZZP'ers is beschikbaar vanaf zo’n €300 - €400 per jaar, waardoor je de premie makkelijk terugverdient op het moment dat er een keer wat aan de hand is.

Het is belangrijk om zelf een overweging te maken, door goed na te denken over de conflicten waar je mee te maken kunt krijgen. Ga bijvoorbeeld bij andere ondernemers te rade en vraag wie er in de afgelopen 10 jaar nooit een conflict heeft meegemaakt. De kans is helaas groot dat alle ondernemers je wel een voorbeeld kunnen geven van wanneer ze de rechtsbijstandverzekering hebben gebruikt of die graag hadden gehad. Door de verschillende opties te vergelijken kun jij voorkomen dat je hier voor jezelf te laat achterkomt. Jij zorgt dan op tijd voor de vergelijking, waardoor je de polis tijdig kunt afsluiten en je voorkomt dat je zelf voor hoge kosten moet opdraaien.

Rechtsbijstandverzekering ZZP vergelijken

Als ZZP'er is het belangrijk dat je de rechtbijstandsverzekering kiest die het beste bij jou en je situatie past. Daarom kun je zelf beginnen met een rechtsbijstandverzekering ZZP te vergelijken. Bij het vergelijken van een rechtsbijstandverzekering voor ZZP'ers, vragen we je eerst een aantal gegevens in te vullen over jou en je bedrijf. Dit vragen we zodat wij een beter inzicht krijgen in jouw behoeftes en zo een goed overzicht kunnen geven over de rechtsbijstandverzekeringen die bij je passen. Vervolgens ontvang je van ons een overzicht met rechtsbijstandverzekeringen waarvan wij denken dat deze bij je passen. Dan kun je zelf aan de slag met het vergelijken van een rechtsbijstandverzekering voor ZZP. Wanneer je de verschillende voorwaardes en premies van de rechtsbijstandverzekering hebt doorgenomen, kun je een rechtsbijstandverzekering kiezen en vervolgens afsluiten. Heb je toch nog hulp nodig bij het vergelijken van rechtsbijstandverzekeringen voor ZZP'ers? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag. 

Beste ZZP rechtsbijstandverzekering afsluiten

Met de bovenstaande tips ontdek je wat de beste rechtsbijstandverzekering ZZP voor jou is. Het is de beste manier om er stap voor stap achter te komen of deze verzekering belangrijk voor je is, op welke dekking je kunt rekenen en wat de premie is die je daarvoor gaat betalen. Je voorkomt dat je te veel betaalt en dat de dekking niet aansluit bij je wensen, zodat je er op een goede manier mee uit de voeten kunt.

Zoek je naar een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd of heb je een ander idee van de beste verzekering voor rechtsbijstand voor ZZP-ers en andere bedrijven? We bieden je bij Yezzer graag de kans om de verschillende mogelijkheden zelf te vergelijken. Het is de makkelijkste manier om alle opties op een rij te zetten, omdat wij het meeste vergelijkingswerk alvast voor je doen. Wij laten je zien waar je terecht kunt en wat de kosten zijn, waardoor je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

De kosten van een rechtsbijstandverzekering voor ZZP vergelijken? Gebruik net als duizenden andere ondernemers zoals jij onze vergelijker bovenaan de pagina. En heb je vragen of wil je de polis meteen afsluiten? Bel ons op nummer 088 939 2520 of stuur een e-mail naar verzekeringen@yezzer.nl

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten