Rechtsbijstandverzekering voor bedrijven: 3 belangrijke kenmerken

Zie hier de belangrijkste kenmerken van een rechtsbijstandverzekering. Wil je een vrijblijvend voorstel? Vul binnen 2 min. jouw gegevens in, en krijg deze binnen 1 werkdag

Vergelijk Rechtsbijstandverzekeringen

 • asr
 • reaal
 • nn
 • deamersfoortse
 • aegon
 • hdi
 • arag
 • aig
 • das
 • hiscox
20.000 + Ondernemers doen al mee
€ 100,- wat je gemiddeld bespaart
8.1 Is de gemiddelde beoordeling

Rechtsbijstandverzekering voor bedrijven: 3 belangrijke kenmerken

Een rechtsbijstandverzekering voor bedrijven vergelijken en benieuwd waarop te letten? Met aandacht voor 3 belangrijke kenmerken maak je het jezelf een stukje makkelijker. Let bijvoorbeeld goed op wat er wél gedekt is, op wat er níet gedekt is en tot welk bedrag je gebruik kunt maken van de dekking. Lees hieronder meer over deze 3 belangrijke kenmerken.

Tip: wil je een rechtsbijstandverzekering voor bedrijven vergelijken? Gebruik deze vergelijker en vind de beste dekking voor een scherpe premie.

 

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten

christian
Christian de Kriek Publieke Verandering
“Ondanks de lage kosten wordt je goed en vooral erg snel geholpen. ”
michelle
Michelle Rozenhart HONDERD80
“Het aanvragen van mijn verzekeringen was met Yezzer zo geregeld. Goed advies en plezierig persoonlijk contact, waarin ik geen nummer, maar een ondernemer ben.”
chris
Chris Boonstra Brilliant Classics
“Het aanbod van Yezzer sloot perfect aan, met hun lage kosten uniek in de markt. Het online afsluiten ging soepel en werd goed begeleid.”

Doe ook de vergelijking

Binnen 3 minuten gedaan

Wat zijn de voordelen van Yezzer?

 • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
 • Speciaal gericht op ondernemers
 • Snel en makkelijk online geregeld 
 • Extra's als toegang tot trainingen en events 

Hoe werkt het?

 1. Vul je gegevens in, dit neemt 2 minuten
 2. Krijg binnen 1 werkdag een vrijblijvend vergelijkingsrapport met de best passende verzekeraars
 3. Kies, met ondersteuning van ons, jouw rechtsbijstandverzekering en sluit online af

Over Yezzer

Verzekeren is vaak ingewikkeld en duur. Zeker voor ondernemers. Yezzer vindt dat dit anders moet. Door online te werken (met het persoonlijke contact), onafhankelijk (dus ruime keus) en vanuit een collectief (samen staan we sterker tegenover de verzekeraars). Het kan daardoor betaalbaarder en makkelijker. Yezzer is opgezet door ondernemers voor ondernemers.

Meer informatie

Waarvoor ben je verzekerd?

Kijk altijd goed naar waarvoor je wél verzekerd bent met een rechtsbijstandverzekering voor bedrijven. In de meeste gevallen krijg je juridische hulp als er conflicten ontstaan met leveranciers, met klanten en met de overheid of medewerkers binnen het bedrijf.

Lukt het na een incassotraject niet om een factuur te innen, maar wil je die wel betaald krijgen? Ook in dat geval kun je doorgaans een beroep doen op de rechtsbijstandverzekering voor bedrijven. Daarnaast zijn er andere situaties denkbaar waarin je juridische hulp kunt gebruiken, afhankelijk van de aangeboden dekking bij de verzekering. Let daar goed op, zodat je weet in welke gevallen de rechtsbijstandverzekering je kan helpen.

Waarvoor ben je niet verzekerd?

Andersom is het net zo interessant om goed te kijken naar de dekking die een bedrijven rechtsbijstandverzekering niet biedt. Waarvoor ben je níet verzekerd, ondanks de polis die je afsluit? We zetten een paar mogelijkheden op een rij:

 • Conflicten rondom het belastingrecht
 • Juridische conflicten die je kon verwachten of al speelde tijdens het afsluiten
 • Conflicten over het overnemen, beëindigen of faillissement van jouw bedrijf
 • Juridische conflicten die qua bedrag onder de drempelwaarde (franchise) blijven

In die gevallen ben je niet verzekerd, waardoor je geen gebruik kunt maken van de rechtsbijstandverzekering voor bedrijven. Wil je de mogelijkheden vergelijken? Houd er dan dus rekening mee dat deze dekkingen standaard niet zijn inbegrepen.

 

Wat zijn de maximaal gedekte bedragen?

Zodra iets gedekt is binnen de bedrijven rechtsbijstandverzekering is het verstandig om ook goed naar de maximale bedragen te kijken. Tot welk bedrag kun je maximaal gebruik maken van de dekking? Het gaat normaal gesproken om maximaal enkele tienduizenden tot honderdduizend euro.

We zien bij Yezzer dat veel verzekeraars onderscheid maken in de hoogte van de maximale dekking, bijvoorbeeld voor conflicten met leveranciers en afnemers, bij incassoproblemen en bij andere schillen waar je mee te maken krijgt. Let daar goed op, zodat je weet tot welk bedrag je kunt rekenen op ondersteuning door de rechtsbijstandverzekering voor ZZP-ers of andere bedrijven.

Rechtsbijstandverzekering voor bedrijven afsluiten

Wil je een rechtsbijstandverzekering voor bedrijven afsluiten of die met elkaar vergelijken? We maken het je bij Yezzer graag gemakkelijk. Let goed op de dekking en kijk waarvoor je wél en níet verzekerd bent. Kijk ook goed naar de bedragen die maximaal worden vergoed, zodat je op voorhand goed weet waar je aan toe bent. Voorkom verrassingen met de bedrijven rechtsbijstandverzekering, zodat je daar zonder problemen gebruik van kunt maken.

De kosten van een rechtsbijstandverzekering voor ZZP vergelijken? Gebruik net als duizenden andere ondernemers zoals jij onze vergelijker bovenaan de pagina. En heb je vragen of wil je de polis meteen afsluiten? Bel ons op nummer 088 939 2520 of stuur een e-mail naar verzekeringen@yezzer.nl.