Provisieverbod AOV

Sinds 1 januari 2013 geldt er een provisieverbod voor sommige verzekeringen. De AOV is één van deze verzekeringen. Verzekeraars mogen de bemiddelaars geen vergoedingen meer verstrekken. Dit heeft de AOV de laatste jaren aanzienlijk goedkoper gemaakt. Door de verzekering te vergelijken kun je eenvoudig honderden euro’s per jaar besparen.

Voordelen voor jou:
  • Tot ruim 50% lagere afsluit en advies kosten
  • Makkelijk en snel online te regelen
  • Vergelijke alle relevante verzekeraars

Onafhankelijk vergelijken
Vergelijk AOV's

In het verleden ging er een te groot deel van de premie op aan provisie. Verzekeraars hadden namelijk te hoge kosten doorberekend in de premies. Dit zie je ook terug in de besparing die je kunt realiseren door je arbeidsongeschiktheidsverzekering over te sluiten. Dit kunnen wij het beste uitleggen aan de hand van een voorbeeld.

Voorbeeld AOV zonder en met provisie

Tot 2013 was het gebruikelijk om een gemiddelde provisie van 17,5% in de premie te verwerken. Er zijn zelfs voorbeelden te vinden waarin een provisie verwerkt zit van 25%. Doordat provisie nu niet meer in nieuw gesloten AOV’s verwerkt zit, kun je veel geld besparen.

Je hebt vóór 1 januari 2013 een AOV afgesloten met een maandelijkse premie van €425. Hierin zit een provisie verwerkt van 17,5%. De premie zonder de provisie zou bedragen: €361,70. Maandelijks betaal je aan kosten dus €63,30 voor je verzekeringsadviseur. Gerekend over een looptijd van 20 jaar bedraagt de totale provisie: €15.192.

Welke kosten worden er nu in rekening gebracht in plaats van de provisie?

Bij de meeste bemiddelaars is het nog steeds kostbaar om een AOV af te sluiten. Zij brengen namelijk voor hun bemoeienis te hoge advies - en bemiddelingskosten in rekening plus te hoge servicekosten. Voor het adviseren en het bemiddelen lopen de kosten eenvoudig op van €400 tot zelfs €950. De maandelijkse servicekosten bedragen ook nog eens €20 tot €30.

Yezzer doet dit anders
Waarom zou je hoge kosten betalen, terwijl je goedkoop en beter online kunt vergelijken? De maandelijkse servicekosten bij Yezzer bedragen slechts €15 en de advies- en bemiddelingskosten €199.

Hoeveel kun je besparen in het eerste jaar en de opvolgende jaren?

Gemiddeld zal een bemiddelaar ongeveer €500 aan eenmalige kosten in rekening brengen en €25 aan maandelijkse servicekosten.

Afsluiten via een gemiddelde tussenpersoon brengt je in het eerste jaar aan kosten: €800
Bij Yezzer betaal je: €379!

Kosten na het eerste jaar
De gemiddelde tussenpersoon: €300
Bij Yezzer: €180

Ben je ZZP'er en ben je op zoek naar een AOV? Ga dan snel naar arbeidsongeschiktheidsverzekeringen ZZP vergelijken. Of bezoek arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP voor meer informatie. 

 

Vergelijk AOV's

Vergelijk
aegonallianzamfasraverobovemijchubbdelta-lloydgeneraligoudse-verzekeringenklaverbladlondonmovirnnrialtoreaalunigarantvgzzurichheinfeld

Hulp nodig? 088-9392520

phone Liever teruggebeld worden? Bel mij terug.


"Goed en snel geholpen"

Na veel zoekwerk op internet ben ik als ondernemer uitgekomen bij Yezzer voor het afsluiten van een AOV. Ondanks de lage kosten wordt je goed en vooral erg snel geholpen. Geen kostbare tijd kwijt aan adviesgesprekken tijdens kantooruren, maar online je vragen stellen wanneer het jou uitkomt, en vervolgens snel antwoord op al je vragen, ook telefonisch! De overzichten die worden opgesteld zijn duidelijk en stellen je in staat de juiste afwegingen te maken om uiteindelijk een goede verzekering af te sluiten.

Christian de Kriek


Yezzer uitgelicht in de pers door:
bnremercefwnu-zakelijksprout