Bemiddelingskosten arbeidsongeschiktheids-verzekering aftrekbaar?

Hoe zit het nou precies? Zijn bemiddelingskosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) aftrekbaar? Lees hieronder verder of bereken vrijblijvend AOV premies!

asr
allianz
klaverblad
movir
aegon
avero-achmea
goudse

Voordelen met Yezzer

  • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
  • Snel en makkelijk online geregeld
  • Speciaal gericht op ondernemers
  • Extra's als toegang tot trainingen en events
Vergelijk hier AOV's

Bemiddelingskosten arbeidsongeschiktheidsverzekering aftrekbaar

‘Zijn de bemiddelingskosten voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering aftrekbaar’? Het is een vraag die we bij Yezzer regelmatig krijgen. Het antwoord kent twee delen, namelijk een persoonlijk en een bedrijfsmatig deel.

Persoonlijk zijn de bemiddelingskosten of advieskosten voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering niet fiscaal aftrekbaar. Apart betaalde advieskosten voor een AOV zijn niet aftrekbaar binnen de aangifte Inkomstenbelasting. Wel is de premie aftrekbaar van de inkomstenbelasting. De komst van de verplichte AOV in ten vroegste 2027 verandert hier niets aan. Ook de verplichte AOV premie is aftrekbaar.

Ook kun je de bemiddelingskosten voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering niet opvoeren als bedrijfskosten. Als ZZP'er of DGA kun je de kosten zakelijk niet boeken, omdat dit om een verzekering in prive gaat. 

Start met AOV premies vergelijken!

116.071 ondernemers gingen je voor!

Zijn bemiddelingskosten voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering aftrekbaar?

De bemiddelingskosten voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering zijn dus niet aftrekbaar. De premie is echter wel aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Het is belangrijk om hier met je boekhouder goed naar te kijken, zodat je de kosten op de juiste manier boekt en daar maximaal fiscaal voordeel van hebt.

Wij adviseren jou graag bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering!

We adviseren je bij Yezzer graag over de aftrekbaarheid van de bemiddelingskosten voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering, net als wanneer je vragen hebt over bijvoorbeeld de gezondheidsverklaring voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Ontdek op die manier hoe jij je als ZZP'er het best kunt verzekeren, zonder dat je belangrijke polissen, voorwaarden en voordelen over het hoofd ziet. Je kunt ook zelf de arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken.

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten