Bemiddelingskosten arbeidsongeschiktheidsverzekering aftrekbaar

Zijn bemiddelingskosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) aftrekbaar? Lees er hieronder over, en bereken vrijblijvend AOV premies

AOV premies berekenen

 • asr
 • reaal
 • nn
 • deamersfoortse
 • aegon
 • hdi
 • arag
 • aig
 • das
 • hiscox
20.000 + Ondernemers doen al mee
€ 100,- wat je gemiddeld bespaart
8.1 Is de gemiddelde beoordeling

Bemiddelingskosten arbeidsongeschiktheidsverzekering aftrekbaar

‘Zijn de bemiddelingskosten voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering aftrekbaar’? Het is een vraag die we bij Yezzer regelmatig krijgen. Het antwoord kent twee delen, namelijk een persoonlijk en een bedrijfsmatig deel.

Persoonlijk zijn de bemiddelingskosten of advieskosten voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering niet fiscaal aftrekbaar. Apart betaalde advieskosten voor een AOV zijn niet aftrekbaar binnen de aangifte Inkomstenbelasting. Wel is de premie aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Ook kun je de bemiddelingskosten voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering niet opvoeren als bedrijfskosten. Als ZZP-er of DGA kun je de kosten zakelijk niet boeken, omdat dit om een verzekering in prive gaat. 

 

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten

christian
Christian de Kriek Publieke Verandering
“Ondanks de lage kosten wordt je goed en vooral erg snel geholpen. ”
maaike
Maaike Coppoolse Xcel
“Bij Yezzer is het mogelijk om zelf je verzekering uit te zoeken. Op mijn vragen reageerde Yezzer snel en duidelijk. Tevreden? Dat was ik zeker!”
chris
Chris Boonstra Brilliant Classics
“Het aanbod van Yezzer sloot perfect aan, met hun lage kosten uniek in de markt. Het online afsluiten ging soepel en werd goed begeleid.”

Doe ook de vergelijking

Binnen 3 minuten gedaan

Wat zijn de voordelen van Yezzer?

 • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
 • Speciaal gericht op ondernemers
 • Snel en makkelijk online geregeld 
 • Extra's als toegang tot trainingen en events 

Hoe werkt het?

 1. Vul je gegevens in, dit neemt 2 minuten
 2. Krijg direct een overzicht van premies
 3. Kies, met ondersteuning van ons, jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering en sluit online af

Over Yezzer

Verzekeren is vaak ingewikkeld en duur. Zeker voor ondernemers. Yezzer vindt dat dit anders moet. Door online te werken (met het persoonlijke contact), onafhankelijk (dus ruime keus) en vanuit een collectief (samen staan we sterker tegenover de verzekeraars). Het kan daardoor betaalbaarder en makkelijker. Yezzer is opgezet door ondernemers voor ondernemers.

Meer informatie

Zijn bemiddelingskosten voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering aftrekbaar?

De bemiddelingskosten voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering zijn dus niet aftrekbaar. De premie is echter wel aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Het is belangrijk om hier met je boekhouder goed naar te kijken, zodat je de kosten op de juiste manier boekt en daar maximaal fiscaal voordeel van hebt.

 

We adviseren je bij Yezzer graag over de aftrekbaarheid van de bemiddelingskosten voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering, net als wanneer je vragen hebt over bijvoorbeeld de gezondheidsverklaring voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Ontdek op die manier hoe jij je als ZZP-er het best kunt verzekeren, zonder dat je belangrijke polissen, voorwaarden en voordelen over het hoofd ziet.

De kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering berekenen? Gebruik net als duizenden andere ondernemers zoals jij onze vergelijker bovenaan de pagina. En heb je vragen of wil je de polis meteen afsluiten? Bel ons op nummer 088 939 2520 of stuur een e-mail naar verzekeringen@yezzer.nl.