AOV vergelijken

Zelfstandig ondernemer en op zoek naar de juiste arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor jou? Met de AOV vergelijkingstool van Yezzer kun je gratis online alle relevante aanbieders van een AOV vergelijken en direct de AOV afsluiten die bij jou past.

Start met AOV premies vergelijken!

66.443 ondernemers gingen je voor!

asr
allianz
klaverblad
movir
aegon
avero-achmea
goudse

Waarom jouw AOV bij Yezzer vergelijken?

  • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
  • Snel en makkelijk online geregeld
  • Collectiviteitskorting, dus lagere premies!
  • Speciaal gericht op ondernemers
Vergelijk hier jouw AOV

AOV

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering zorgt ervoor dat ondernemers een uitkering krijgen bij ziekte of invaliditeit. Tegenwoordig word jij als ondernemer namelijk niet meer automatisch doorbetaald. Dat komt omdat ondernemers zelf de keuze hebben gekregen om een verzekering af te sluiten tegen arbeidsongeschiktheid. Het verplichte sociale vangnet is nu dus een keuze geworden.

Waarom een AOV?

Waarom is het voor jou als ondernemer nou eigenlijk belangrijk om zo’n AOV af te sluiten? Allereerst is het belangrijk om een AOV af te sluiten, omdat het sociale vangnet van vroeger niet meer verplicht aanwezig is. Ondernemers hoefden vroeger niet na te denken over het afsluiten van zo’n verzekering, omdat het hoe dan ook een verplichting was. Dat is niet meer zo. Dat brengt ons bij de tweede reden dat het belangrijk is om een AOV af te sluiten, want de gevolgen kunnen enorm zijn als je het niet doet. Stel je raakt ernstig ziek en kunt daardoor je werk niet meer uitvoeren. Hiermee loop je meestal je volledige inkomen mis. Voor een korte periode kan dit te overbruggen zijn, maar als die periode veel langer gaat duren dan wordt het voor veel ondernemers onmogelijk om het hoofd boven water te houden. 
 
De zekerheid van inkomen zorgt ervoor dat het belangrijk is om je te verzekeren. Je kunt met een gerust hart je werk doen als je weet dat je altijd voorzien bent van inkomen als er wat gebeurt. Dit is uiteraard voor jezelf prettig, maar ook zeker voor je (eventuele) gezin. Zekerheid geeft immers rust. 

AOV vergelijken

Het kiezen van de juiste arbeidsongeschiktheidsverzekering kan erg lastig zijn, want er zijn immers veel aanbieders met veel verschillende mogelijkheden. Om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt bij het afsluiten van een verzekering is het belangrijk om een arbeidsongeschiktheidsverzekering te vergelijken. Door te vergelijken krijg je een zeer overzichtelijk beeld van de verschillende verzekeraars en de verschillende mogelijkheden die zij bieden. Het afsluiten van de juiste AOV is een enorm belangrijke taak, omdat het van cruciaal belang kan zijn voor je toekomst. Bij Yezzer bieden wij die mogelijkheid om een goed vergelijk te maken.

AOV vergelijker

Maar hoe bieden wij nou eigenlijk de mogelijkheid om alle AOV’s te vergelijken? Daar hebben we iets op bedacht! Het grote voordeel van Yezzer is namelijk de mogelijkheid via een online tool de AOV te vergelijken. Door deze tool kun je met ons online advies de verschillen tussen de verzekeringen op een rijtje zetten. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij als ZZP’er en zelfstandig ondernemer weet wat, hoe en hoeveel jouw AOV dekt, maar ook dat je de verschillen per AOV duidelijk op een rijtje hebt. Ook is het uniek dat je na ons advies een arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP kunt aanvragen bij Yezzer. Wij zijn de enige in Nederland waar je online een arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP kunt vergelijken, online advies kunt krijgen en kunt aanvragen. Heb jij voldoende kennis van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen? Dan is het ook mogelijk zelf, zonder advies, een AOV via Yezzer aan te vragen. Grootste voordeel hiervan is dat je profiteert van collectieve kortingen omdat Yezzer ook voor veel andere ondernemers verzekeringen afsluit.

AOV premie berekenen

De premie die je gaat betalen kan heel verschillend zijn. Het is maar net waar, maar vooral ook hoe je verzekerd wilt zijn. Er zijn een aantal zaken van invloed op je premie. Allereerst staat de premie in verhouding tot het risico dat je loopt. Heb je een gevaarlijk beroep, dan betaal je meer premie. Daarnaast is het belangrijk om te bepalen hoeveel inkomen jij nodig hebt om om in jouw behoeften te voorzien. Misschien kan je partner financieel bijspringen? Dat zou zorgen voor een lagere premie. Ook kun je bepalen hoelang de periode duurt die je kunt overbruggen zonder inkomen. Verschuif je deze periode, dan verandert je premie ook. Verder hoef je niet voor elk voorval een AOV af te sluiten. Door een meer of minder uitgebreide verzekering te kiezen verander je je premie. Ook zijn eventueel vervangend werk, en je leeftijd van invloed op je premie. Kijk op onze AOV premie pagina voor meer informatie. 

Beste arbeidsongeschiktheidsverzekering dekking

Waar ben je nou eigenlijk voor gedekt als je een AOV afsluit? Veel mensen vragen het zich af. Yezzer zet voor jou op een rijtje wat over het algemeen bij verzekeraars gedekt is:

  • De dag nadat je bij een arts geweest bent en er sprake is van een medisch vastgestelde stoornis, lichamelijke of psychische klachten is de 1e dag van je arbeidsongeschiktheid. Dat betekent dat je vanaf die dag wordt voorzien van inkomen.

  • Zwangerschap wordt gedekt bij een AOV. Je kunt immers niet werken als je zwanger bent. Het verschilt per verzekeraar hoe lang je AOV moet hebben om in aanmerking te komen voor een uitkering bij zwangerschap.

  • Meestal ben je al verzekerd als je 25% of meer arbeidsongeschikt bent.

  • Het bedrag dat je hebt verzekerd wordt gedekt, dat hoeft dus niet het inkomen te zijn wat je op dat moment hebt.

  • Vaak zijn preventiediensten ook verzekerd, zodat je arbeidsongeschiktheid kunt voorkomen.

  • Meestal wordt re-integratieservice ook gedekt bij het afsluiten van een AOV.

AOV vergelijken en berekenen

Wil je de arbeidsongeschiktheidsverzekering berekenen, of vergelijken? Wij willen je graag een duidelijk en eerlijk overzicht geven, zodat we het jou makkelijk maken. 

Om een goed vergelijk te maken leggen we je graag meer uit over de dekking en helpen we je graag de beste AOV te vinden. 

Wil je de kosten berekenen voor een AOV? Gebruik net als duizenden ondernemers onze vergelijker en sluit vervolgens zelf je AOV af. Als je vragen hebt kun je ons bellen op 088 939 2520 een e-mail sturen naar verzekeringen@yezzer.nl.

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten

Arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken: veelgestelde vragen

Hoe weet ik dat ik arbeidsongeschikt ben?

Als je niet meer kunt werken door ziekte, of een ongeval ben je arbeidsongeschikt. Ook als je arbeidsongeschikt raakt buiten het werk om.

Is het verplicht om een AOV af te sluiten?

Een AOV is niet verplicht voor een ondernemer. Voor een werknemer geldt dat je automatisch verplicht verzekerd bent.

Ben ik verzekerd bij zwangerschap?

Ook als je zwanger bent ben je arbeidsongeschikt, dus je bent wel verzekerd bij zwangerschap.

Hoe betaal ik de premie van mijn AOV?

Meestal kun je zelf bepalen of je maandelijk, 3 maandelijks, of jaarlijks wilt betalen. Deze keuze kan echter wel invloed hebben op je premie. Houd hier dus rekening mee.