Bedrijfsaansprakelijkheids verzekering ZZP

Als ZZP’er is het belangrijk dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Vergelijk hier bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen voor ZZP'ers en sluit direct een af, of lees verder voor meer informatie over deze verzekering.

De Yezzer Premiescan

Vergelijk hier verzekeraars en sluit direct af. In een paar minuten geregeld.

aegon
nationalenederlanden
aig
allianz
avero-achmea
markel
asr
hiscox
reaal
+ nog 33 andere aanbieders

Voordelen verzekering afsluiten bij Yezzer:

  • Snel en makkelijk online geregeld
  • Ruim aanbod
  • Collectiviteitskorting, dus lagere premies!
  • Speciaal gericht op ondernemers
Vergelijk hier jouw AVB

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ZZP

Per ongeluk een kop koffie over iemands laptop heen gegooid? Als ZZP’er heb je geen zin in financiële verrassingen. Wanneer je tijdens je werk schade veroorzaakt kan je hiervoor aansprakelijk gesteld worden. Dit kan best wat geld kosten. Daarom is het handig om als ZZP’er een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. 

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP'ers geeft je dekking wanneer jij tijdens werktijd schade aanbrengt aan personen of andermans eigendommen. Via Yezzer kun je gemakkelijk verschillende bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP'ers vergelijken. Door een AVB te vergelijken weet je zeker dat je als ZZP'er de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluit die het beste bij je past. 

Naast een AVB bieden wij ook beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen voor ZZP'ers aan. De verzekering die ervoor zorgt dat jij gedekt bent tegen grote financiële schades die je aanricht door nalatigheid, het geven van gebrekkig adviezen, vergissingen en verkeerde handelingen. 
 

Voorkom hoge kosten met een AVB ZZP

Ben je ergens als ZZP’er aan het werk en richt je per ongeluk schade aan, dan ben je daarvoor verantwoordelijk. Helaas geeft een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP; ook wel WA) hiervoor geen enkele dekking. Daarom is het handig om een AVB te nemen als ZZP’er om zo hoge kosten van schade te voorkomen. 

De kosten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP'ers zijn erg uiteenlopend. Je maandelijkse premie hangt bijvoorbeeld af van het beroep wat je uitoefent en wat je jaaromzet is. Verder kun je zelf ervoor kiezen om een hoog of laag bedrag te laten verzekeren. Kies je voor een hoog bedrag, bij het beroep timmerman, dan betaal je maandelijks ook meer premie. Wanneer je kiest voor een lager verzekerd bedrag, dan vallen de maandelijkse kosten  voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP'ers ook lager uit. 

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ZZP Vergelijken

Om een goed inzicht te krijgen van wat een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP'ers precies kost, is het slim om verschillende verzekeringen te vergelijken. Dit kun je doen met onze vergelijkingstool. Om een overzicht van verschillende verzekeringen te krijgen, moet je eerst een aantal gegevens invullen over je bedrijf. Vervolgens krijg je een overzicht van verzekeringen die op basis van jou ingevulde gegevens voor je zijn geselecteerd. Hieruit kun je dan de keuze maken uit een verzekering en deze vervolgens online afsluiten. Heb je hulp nodig bij het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag met het vinden van de beste AVB voor jou. 

Een AVB voor ZZP'ers afsluiten bij Yezzer

Bij Yezzer kun je als ondernemer gemakkelijk online een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP’ers afsluiten. Met de keuze uit vele  verzekeraars kun je er voor kiezen om je verzekering zelf, of met persoonlijk advies af te sluiten. Doordat wij collectief verzekeringen afsluiten wordt het ook nog eens goedkoper. Yezzer is er voor ondernemers, door ondernemers.

De premies van Yezzer behoren tot de laagste in de markt. Doordat wij volledig online werken en collectiviteitsvoordelen kunnen bieden, liggen onze kosten lager dan andere aanbieders. Al onze adviseurs zijn gecertificeerd en hebben veel ervaring met adviseren van ZZP'ers bij een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Hierdoor ben jij verzekerd van kundig advies en het beste resultaat.

Yezzer helpt jou van A tot Z met het regelen van een goede bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP. Ben je benieuwd hoe dit proces precies gaat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! 

Heb jij al een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP'ers? Bereken dan hier je besparing door over te stappen naar Yezzer!
 

In deze situatie ben je verzekerd

Voorbeeld situatie

Stel, je hebt als ZZP'er een eigen videoproductiebedrijf. Je hebt de opdracht gekregen om een concert te filmen bij een poppodium. Tijdens het filmen stoot je per ongeluk een grote speaker van het podium af en deze valt kapot. Jij wordt hiervoor aansprakelijk gesteld. Gelukkig biedt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP'ers dan dekking. 

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP (AVB) geeft dekking voor: 

Algemene aansprakelijkheid

Dit is schade die door jezelf wordt veroorzaakt aan personen of andermans eigendommen tijdens je werk. 

Letselschade 

Letsel of benadeling van de gezondheid al dan niet de dood tot gevolgde hebbend. 

Beschadiging

Zaken van derden die je beschadigt, vernietigt of laat verdwijnen. Hieronder valt ook het vuil maken van andermans eigendommen. 

 

Een AVB voor ZZP geeft geen dekking voor:

Zuivere vermogensschade
Alleen schade aan zaken en personen wordt door een ZZP bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering gedekt. Zuivere vermogensschade wordt nooit gedekt. Dat is schade die ontstaat zonder dat er sprake is van beschadiging of letsel. 

Geleidelijk ontstane milieuschade
Schade die geleidelijk ontstaat aan het milieu doordat bijvoorbeeld leidingen verslijten en langzaamaan de grond vervuilen wordt niet gedekt. Plotselinge milieuschade wordt wel gedekt.

Schade door het geven van verkeerd advies
Voor adviserende beroepen geeft een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering geen enkele dekking voor (verkeerd) gegeven adviezen. Wil je jouw adviezen wel afdekken, dan zul je een Beroeps Aansprakelijkheid Verzekering moeten afsluiten (BAV). Yezzer biedt ook beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen, passend bij jouw beroep. Bijvoorbeeld een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor accountants.

Schade door opzet
Opzettelijk veroorzaakte schade die je aanbrengt aan derden wordt niet gedekt door een ZZP bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Schade door motorvoertuigen
Als je met een motorvoertuig schade aanricht, dan wordt dat niet gedekt door een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP'ers. Daarvoor sluit je een motorrijtuigenverzekering af. Schade die je bijvoorbeeld veroorzaakt aan een winkelpand terwijl je aan het lossen bent wordt dus niet gedekt door een AVB.

Schade aan jouw eigen zaken
Schade aan jouw eigen zaken wordt niet gedekt. Dit noemen we interne zaakschade, en dat valt buiten een ZZP bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.
 

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten

Veelgestelde vragen over een AVB voor ZZP'ers

Ben ik verzekerd tegen schade aan het milieu met een AVB voor ZZP?

Bij de meeste verzekeraars is milieuschade niet helemaal verzekerd. Meestal is plotselinge schade aan het milieu door bijvoorbeeld luchtverontreiniging wel verzekerd, maar milieuschade omdat de grond lange tijd vervuild is niet. Hiervoor zijn er andere verzekeringen.

Ben ik met een AVB verzekerd in het buitenland?

Bij de meeste verzekeraars dekt de AVB ook in het buitenland. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je in de financiële problemen komt als je aan een project werkt in het buitenland. 

Ben ik met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verzekerd als mijn producten schade veroorzaken?

Productaansprakelijkheid is meestal standaard meeverzekerd bij een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Dat betekent dat veroorzaakte schade is meeverzekerd.