AVB verzekering

Vind hier informatie over een AVB verzekering

Vergelijk Gratis

savings Besparen
smile Extra's voor ondernemers
time Snel
users 20.000 + Ondernemers doen al mee
costs € 100,- Is wat je gemiddeld bespaart
rating 8.1 Is de gemiddelde beoordeling

AVB verzekering

Oeps… per ongeluk een Karel Appel van een klant van de muur laten vallen? Of een kras in iemands Porsche gemaakt toen je aan het klussen was? Dit soort risico’s loop je als ondernemer. Als je tijdens je werk schade veroorzaakt, dan kan je hiervoor aansprakelijk worden gesteld. En die kosten kunnen best oplopen… Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB verzekering) dekt schade die je tijdens je werk aanricht aan andermans eigendommen of personen. Zorg dat je goed gedekt bent, en maak je geen zorgen!

Een AVB verzekering voorkomt hoge kosten.
Als je tijdens je werk als zelfstandige per ongeluk schade aanricht, dan kan je hiervoor aansprakelijk worden gesteld. Buiten je werk geeft een Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren (AVP, ook wel WA verzekering) dekking, maar onder werktijd niet. Dan ben je onverzekerd. De kosten van de schade kunnen aardig oplopen. Dan komt jouw onderneming in gevaar. 

Een AVB verzekering biedt dekking tegen schade die jij aanricht.
Zorg dat je wél gedekt bent tegen schade die je veroorzaakt tijdens je werk met een AVB verzekering.  Voor een laag bedrag per maand ben je al verzekerd, want een AVB verzekering kost niet zo veel. Loop dus geen overbodig risico.  

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten

christian
Christian de Kriek Publieke Verandering
“Ondanks de lage kosten wordt je goed en vooral erg snel geholpen. ”
maaike
Maaike Coppoolse Xcel
“Bij Yezzer is het mogelijk om zelf je verzekering uit te zoeken. Op mijn vragen reageerde Yezzer snel en duidelijk. Tevreden? Dat was ik zeker!”
chris
Chris Boonstra Brilliant Classics
“Het aanbod van Yezzer sloot perfect aan, met hun lage kosten uniek in de markt. Het online afsluiten ging soepel en werd goed begeleid.”

Doe ook de vergelijking

Direct resultaat. Binnen 5 minuten geregeld

Wat zijn de voordelen van Yezzer?

 • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
 • Speciaal gericht op ondernemers
 • Snel en makkelijk online geregeld 
 • Extra's als toegang tot trainingen en events 

Hoe werkt het?

 1. Vul je gegevens in
 2. Krijg een overzicht van de best passende verzekeraars
 3. Kies jouw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en sluit af

Over Yezzer

Verzekeren is vaak ingewikkeld en duur. Zeker voor ondernemers. Yezzer vindt dat dit anders moet. Door online te werken (met het persoonlijke contact), onafhankelijk (dus ruime keus) en vanuit een collectief (samen staan we sterker tegenover de verzekeraars). Het kan daardoor betaalbaarder en makkelijker. Yezzer is opgezet door ondernemers voor ondernemers.

Meer informatie

Vergelijk onafhankelijk verzekeraars

 • asr
 • deltalloyd
 • reaal
 • nn

Meer informatie over een AVB verzekering

In deze situaties biedt een AVB verzekering dekking

Stel, je bent als zelfstandige accountant aan het werk bij een klant. Je neemt de jaarverslagen door op je laptop. De batterij is bijna leeg, dus je steekt de oplader in het stopcontact. Een werknemer van de klant loopt door het gangpad, en struikelt over de kabel van jouw oplader. Na een ongelukkige val is zijn arm gebroken. Hiervoor wordt je aansprakelijk gesteld. Gelukkig geeft jouw AVB verzekering dekking.

Stel, je hebt een eigen videoproductiebedrijf als zelfstandige. Je hebt de opdracht gekregen om een concert te gaan filmen in een poppodium. Tijdens het filmen stoot je per ongeluk een grote speaker van het podium af. Die valt kapot. Hiervoor wordt jij aansprakelijk gesteld. Gelukkig geeft de AVB verzekering dekking.

 

Een AVB verzekering geeft dekking voor:

Algemene aansprakelijkheid
Dit is schade die jezelf veroorzaakt tijdens je werk. De schade kan aan personen zijn, of aan spullen van anderen.

Risicoaansprakelijkheid
Dit is bijvoorbeeld schade waarvoor je als verzekerde en bezitter van een gebouw wordt aangesproken.

Beschadiging
Zaken van derden die je vernietigt, beschadigt of laat verdwijnen. Hieronder valt ook het verontreinigen of vuil laten worden daarvan.

Letselschade
Letsel of benadeling van de gezondheid. Hieronder valt ook overlijden door letsel.

 

Een AVB verzekering geeft geen dekking voor:

Zuivere vermogensschade
Een AVB verzekering dekt alleen schade aan personen en zaken. Zuivere vermogensschade wordt nooit gedekt. Dat is schade die ontstaat door bijvoorbeeld gederfde inkomsten.

Geleidelijk ontstanemilieuschade
Als bijvoorbeeld leidingen verslijten en geleidelijk de grond vervuilen, dan wordt deze schade niet gedekt. Plotselinge milieuschade is wel gedekt.

Schade door het geven van verkeerd advies
Voor adviserende beroepen geeft een AVB verzekering geen enkele dekking voor (verkeerd) gegeven adviezen. Je kan je adviezen wel afdekken, maar dan moet je een Beroeps Aansprakelijkheid Verzekering (BAV) afsluiten. Via Yezzer kun je ook online beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken.

Schade door opzet
Schade die je opzettelijk veroorzaakt aan derden wordt niet gedekt door een AVB verzekering.

Schade door motorvoertuigen
Als je met een motorvoertuig schade aanricht, dan wordt dat niet gedekt door een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Hiervoor heb je een motorrijtuigenverzekering. Schade die je veroorzaakt aan bijvoorbeeld een winkelpand terwijl je aan het lossen bent wordt dus niet gedekt door een AVB verzekering.

Schade aan jouw eigen zaken
Schade aan jouw eigen zaken wordt niet gedekt. Dit noemen we interne zaakschade, en dat valt buiten een AVB verzekering.